KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Şubat 2026 Pazartesi
°C

Karakoçan myo elazığ'a bağlandı

Bingöl Üniversitesi'nin talebi üzerine kurulmasına karar verilen Karakoçan Meslek Yüksek Okulu, Elazığ'daki yetkililerin YÖK'e yaptığı başvurular üzerine Fırat Üniversitesi'ne bağlandı.

Karakoçan myo elazığ`a bağlandı
17 HAZİRAN 2010 PERŞEMBE 11:09
0
2808
0
AA aa
Birçok kurumuyla Elazığ'a bağlı olan Bingöl, bir meslek yüksek okulunu dahi Elazığ topraklarında barındıramadı. Bingöl'ün Devlet Su İşleri, Karayolları, Kadastro ve Orman Müdürlüklerinin bağlı bulunduğu Elazığ'da, Bingöl adını taşıyan bir yüksek okulun bile açılmasına tahammül etmediler. Bingöl Üniversitesi'nin talebi üzerine kurulan Karakoçan Meslek Yüksek Okulu, Bingöl Üniversitesi'ne bağlı olarak açılması planlanırken, Elazığ'daki üst yöneticilerin talebi üzerine Fırat Üniversitesi'ne bağlandı.

Fırat Üniversitesi Rektörü Feyzi Bingöl, önce Bingöl Üniversitesi'ne bağlı olarak Karakoçan'a MYO açılması yönünde YÖK'ten karar çıktığını, ancak ilçenin Elazığ'a bağlı olması nedeniyle Vali Erol, Karakoçan Kaymakam Ünsal, Karakoçan Belediye Başkanı Arslan'ın çabalarıyla bu kararın iptal edilerek FÜ'ye bağlı MYO açılmasının kararlaştırıldığını söyledi.

Okulda şimdilik Bilgisayar Programcılığı bölümünün açılacağını ifade eden Bingöl, "Bu yılki ÖSYM kılavuzunda da FÜ Karakoçan Meslek Yüksek Okuluna Bilgisayar Programcılığı Bölümü adı altında 50 kişilik kontenjan ayrılmıştır" dedi.

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ TALEPTE BULUNMUŞTU
Bingöl Üniversitesi, YÖK'e başvurarak Genç, Solhan, Karlıova ve Karakoçan'a Meslek Yüksek Okulu kurulması yönünde talepte bulunmuştu. Üniversitenin talebini değerlendiren YÖK, Genç ve Karakoçan ilçelerinde Meslek Yüksek Okulu kurulmasına karar verirken, Karlıova ve Solhan taleplerini ise red etmişti.

 

Bingöl Online Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.02.2026
01:51
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı yapan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, çığ ve yağış nedeniyle oluşması muhtemel su baskını ve sel riskine karşı dikkatli olunmasını istedi.
02.02.2026
01:50
BDDK yeni kredi kartı düzenlemesinin detaylarını açıkladı
BDDK yeni kredi kartı düzenlemesinin detaylarını açıkladı
BDDK'dan kredi kartı limitlerine yapılan düzenlemeyle ilgili yeni bir açıklama geldi. Kredi kartı kullanıcılarının yüzde 75'inin karardan etkilenmeyeceği belirtilen açıklamada düzenleme ile beraber limit artırımı için artık maaş bordrosu isteneceği belirtildi.
02.02.2026
01:49
Vali Çelik`ten İkinci Dönem Mesajı:
Vali Çelik'ten İkinci Dönem Mesajı: 'Geleceğimizi Eğitimle İnşa Ediyoruz'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı'nın ikinci döneminin başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda öğrencilere, öğretmenlere ve velilere başarı ve sağlık temennisinde bulundu.
02.02.2026
01:48
DEM Parti`den Belediyeye Kar Tepkisi:
DEM Parti'den Belediyeye Kar Tepkisi: 'Ara Sokaklar Kaderine Terk Edildi'
DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, kentte günlerdir etkili olan yoğun kar yağışının ardından belediyenin yetersiz kaldığını savunarak, özellikle ara sokaklarda yaşanan sorunlara dikkat çekti.
02.02.2026
01:47
Yüzen Adalar`da kartpostallık manzara
Yüzen Adalar'da kartpostallık manzara
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yer alan Yüzen Adalar, etkili olan kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı. Ortaya çıkan kartpostallık manzara dron ile görüntülendi.
02.02.2026
01:46
Parasızlığa rağmen inandılar, kazandılar!
Parasızlığa rağmen inandılar, kazandılar!
Yokluğa, sahipsizliğe ve görmezden gelinmeye rağmen 13 kişiyle çıktığı Ardahanspor deplasmanından 1-0 galip dönen Yeni Genç Muratspor, paranın değil inancın kazandığını bir kez daha gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın