KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mart 2026 Çarşamba
°C

Karanlıktan aydınlığa ancak okumakla çıkabiliriz

Uzman Psikolog, Kişisel Gelişimci ve Yazar Kazım Yurdakul; Karanlıktan aydınlığa ancak okumakla çıkabiliriz. Biz, eğer çok okumayıp araştırmazsak, sadece ezberimizde olanlarla, çevremizden duyduklarımızla hareket ederiz.

Karanlıktan aydınlığa ancak okumakla çıkabiliriz
25 MART 2019 PAZARTESİ 17:35
2
2527
2
AA aa

Uzman Psikolog, Kişisel Gelişimci ve Yazar Kazım Yurdakul, Bingöl Üniversitesi'nde ‘Oku, Karanlıktan Aydınlığa' konulu bir konferans verdi. Konferansta bir selamlama konuşması yapan Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, geleceği kurgulayacağımız en önemli şeyin okumak olduğunu söyledi.

Gençlerin internet ve sosyal medyanın esiri olduğunun altını çizen Prof. Dr. Çapak, “Ancak okumakla bu girdaptan çıkmamız mümkün olabilir. Mutlaka okumak, okumak, yeniden okumak diyorum. Yeni kütüphanemizde de okumak için şartlar son derece müsait. Sizlerden kütüphaneyi çok iyi şekilde değerlendirmenizi istiyorum” dedi.

Konuşmasına her gün mutlaka bir kitap okuduğunu vurgulayarak başlayan Uzman Psikolog, Kişisel Gelişimci ve Yazar Kazım Yurdakul, “Dinimiz kutsal kitabı da ‘Oku' emriyle başlar. Karanlıktan aydınlığa ancak okumakla çıkabiliriz. Biz, eğer çok okumayıp araştırmazsak, sadece ezberimizde olanlarla, çevremizden duyduklarımızla hareket ederiz. Onlarla yetinirsek hiçbir şekilde mesafe alamayız. Sadece sevdiğimiz şeyleri okumakla da yetinmemeliyiz. Farklı bilgi ve deneyimlerimiz bizi farklı fikirlere götürür. Ben haklıyım, benimki doğru dediğimiz için de sürekli kavga halindeyiz. İslam tarihinde bilim ve düşünce dünyasını etkileyen en önemli olaylardan biri Endülüs'teki kütüphanenin yakılmasıydı. Bu kütüphane yakıldıktan sonra dünya karanlığa gömüldü. Bütün dünya İslam bilim insanlarının ve filozoflarının düşünceleri ve ürettikleri ile aydınlanıyordu. Ondan sonra Yunan akımı ile dünyamızı tamamen karanlığa gömdüler. Müslüman bilim adamlarının bütün eserlerini yaktılar Endülüs'te. Bize ezberlemeyi, ezbere yürümeyi, ezbere giderek fark etmememizi öğrettiler. Bu hala devam ediyor. Hepimizin bir bütünün parçaları olduğumuzun farkında olmadığımız için de ayrıştırıldık” diye konuştu.

“Düşünmüyoruz, Düşünmeden Yaşıyoruz”

Toplumların çoğunun düşünmeden yaşadığını belirten Yurdakul, “Düşünmüyoruz, düşünmeden yaşıyoruz. Kendimize yakın bir gazetenin ya da yayının ve çevremizden aldıklarımızla yaşıyoruz. Ben bunu okumam demeyin. ‘Hayatta okumam' diyeceğiniz bir şey olmamalı. O da ezbere yaşamaktan kaynaklanıyor. Zaten o okumam dediğiniz şeyin ne olduğunu bilmeniz için onu okumanız lazım. Sürekli ben neler yapabilirim, neler başarabilirim diye kendinize sorun. Hayatı anlayıp, anlamlandırmaya çalışın. Ben hayatım boyunca bunu yaptım. Hayatı anlamaya ve anlamlandırmaya çalıştım. Her zaman karşınıza engeller çıkacaktır muhakkak. Hayat, her şeye rağmendir, her şeye rağmen yaşamaktır. Hayatta; burada engeller vardı geçemedim diyenler de var, burada bir engel vardı onu da geçtim diyenler de” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, konferansın sonunda Yurdakul'a bir teşekkür plaketi takdim etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41949)
26 Mart 2019 Salı 07:24
Uzman Psikolog efendi sen hiç Aydınlıktan karanlığa okumakla geçeni gördünmü. Güzelim Memleketimizde Validen fazla tahsil yapmış insan hala görev almamış cebinde metelik olmayan insan görüp Yüreği Parça parça Aydınlıktan gün geçtikçe Karanlığa doğru adım adım yürüyeni yördünmü. Yazık Zorlaştırmayacaksınız 40 gün okuyup 40 yıl görev yaptırmayacaksınız.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_41931)
25 Mart 2019 Pazartesi 20:04
Üniversitemize bu konferanslardan dolayı teşekkür ediyoruz. Acaba bizlerin de bu güzel etkinliklere katılımı için duyuru yapılması mümkün mü? veya duyuru varsa nereden takip edebiliriz ??
04.03.2026
03:29
Alban`dan Deprem Haftası`nda Sert Mesaj
Alban'dan Deprem Haftası'nda Sert Mesaj
Deprem Haftası için 'kutlama değil, hesap sorma haftası' mesajını veren ve yaşanan büyük afetlere rağmen gerekli adımların atılmadığı ifade eden TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban; 'Doğal olan depremdir, doğal olmayan ise afettir. Depremleri önlemek mümkün değildir ancak zararlarını azaltacak teknik, hukuki, mali ve sosyal politikaları uygulamak mümkündür.'
04.03.2026
03:28
Bingöl`de her gün 2 bin 500 kişilik iftar yemeği
Bingöl'de her gün 2 bin 500 kişilik iftar yemeği
Bingöl Belediyesi'nce Ramazan ayı boyunca her gün yaklaşık 2 bin 500 kişilik 3 çeşit sıcak yemek menüsü ile iftar hizmeti sunuyor. Özellikle yaşlılar, ihtiyaç sahipleri, emniyet güçleri ve sağlık personeli iftar programından faydalanıyor.
04.03.2026
03:27
Gökçeli Köyü Derneği İftarda Buluştu
Gökçeli Köyü Derneği İftarda Buluştu
Bingöl'ün köklü yerleşimlerinden Gökçeli Köyü Derneği (Talvarı) sakinleri, Ramazan ayının manevi atmosferinde düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Yoğun katılımla gerçekleşen programda birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu ön plana çıktı.
04.03.2026
03:27
Grup Tillo Genç`te sahne alacak
Grup Tillo Genç'te sahne alacak
Etkinlik, 5 Mart Perşembe günü saat 20.30'da Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
04.03.2026
03:25
Otomobil istinat duvarına çarptı! 5 yaralı
Otomobil istinat duvarına çarptı! 5 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
03.03.2026
03:37
Genç şefler iftarda hünerlerini sergiledi
Genç şefler iftarda hünerlerini sergiledi
Bingöl Üniversitesi ve Maçka Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan iftar programı, Vali Dr. Cahit Çelik ve il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi. Genç şef adaylarının Bingöl ve Karadeniz yemeklerinden oluşan menüsü, davetlilerden beğeni aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın