KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Temmuz 2025 Salı
°C

Karar ne olursa olsun türkiye seçime gider

Financial Times'ın analizi: "Anayasa Mahkemesi kritik kararını birkaç saat içinde verebilir"

Karar ne olursa olsun türkiye seçime gider
24 TEMMUZ 2008 PERŞEMBE 11:12
0
979
0
AA aa
İngiliz ekonomi gazetesi, Anayasa Mahkemesi'nin ‘kritik kararını' birkaç saatte verebileceğini yazdı. Gazeteye göre karar ne olursa olsun birkaç ay içerisinde genel seçime gidiyoruz

İngilizlerin prestijli ekonomi gazetesi Financial Times yayımladığı analizinde, yoğun kaygılar nedeniyle Anayasa Mahkemesi'nin kararını birkaç saatte verebileceği görüşünü ileri sürdü. Financial Times, “Yargıçlar, bir Türk partisinin kaderini belirleyecek” başlıklı haber analizinde, Anayasa Mahkemesi'nin AKP hakkındaki kapatma davasına ilişkin görüşmelere 28 Temmuz'da başlayacağını belirtti.

Davanın iktidardaki partinin kapatılması ve Başbakan Erdoğan'ın siyasetten yasaklanmasıyla sonuçlanabileceğine işaret eden gazete, diplomat ve analizlere dayanarak kararın birkaç gün içinde, bazılarının da, kamuoyu ve siyasetteki yoğun kaygıların nedeniyle kararın birkaç saatte verilebileceğini yazdı.

AKP'nin kapatılması tehdidinin finansal piyasaları olumsuz etkilediğini, salı günü İstanbul borsasında hisse senedi fiyatlarının yüzde 2.8 düştüğünü kaydeden gazete, piyasalarda son dönemdeki gerileme daha çok uluslararası faktörlerden kaynaklansa da AKP davasının yatırımcıların arasındaki karamsarlığa katkıda bulunduğunu belirtti.

PİYASALAR KÖTÜ ETKİLENDİ

İngiliz gazetesi, AKP'nin Türkiye'yi İslamlaştırmayı amaçlayan “gizli bir gündemi”nin olduğu savlarını reddettiğini belirterek, davanın “Kamuoyunun oldukça büyük bir kısmı ile, askerler ve medyanın bir bölümü dahil olmak üzere, “laikler” tarafından desteklendiğini de öne sürdü.

Anayasa Mahkemesi'nin önündeki seçenekleri anlatan gazete, “Diplomatlar, karar ne olursa olsun Türkiye'nin önümüzdeki birkaç ay içerisinde bir seçimle karşı karşıya kalabileceğini söylüyor” diye yazdı.

Haberturk

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.07.2025
16:04
Bingölspor FK`nın rakipleri belli! Gözler fikstürde
Bingölspor FK'nın rakipleri belli! Gözler fikstürde
Ağırlıklı olarak Akdeniz ve İç Anadolu takımlarının yer aldığı grupta eşleşmeler, 9 Çarşamba günü fikstür çekimiyle belli olacak.
08.07.2025
14:37
Bingöl`de 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Bingöl'de 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada 10 yıl 9 ay 19 gün kesinleşmiş hapis cezası ve 10 farklı suç kaydı bulunan şüpheli şahıs yakalandı.
08.07.2025
14:24
Bingöl`de orman yangını kontrol altına alındı
Bingöl'de orman yangını kontrol altına alındı
Bingöl'de çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.
08.07.2025
14:19
Bakan Kacır`ın Bingöl ziyareti iptal oldu
Bakan Kacır'ın Bingöl ziyareti iptal oldu
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın çarşamba günü gerçekleşeceği bildirilen Bingöl ziyaretinin iptal edildiği bildirildi. İptalin, şehit cenazeleri nedeniyle gerçekleştiği belirtildi.
08.07.2025
13:59
THY ve AJet`ten
THY ve AJet'ten 'Ada Kıbrıs'a Büyük Destek
'Ada Kıbrıs' logolu uçaklar gökyüzünde tanıtım platformuna dönüşecek. Ahmet Bolat: 'Ada Kıbrıs'ın ana aktörü olmak için bir araya geldik'
07.07.2025
17:18
Bingöl`de uyuşturucu ve silah ele geçirildi! 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu ve silah ele geçirildi! 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de durdurulan bir aracın bagajında 17 kilo 936 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi, 4 şüpheli tutuklandı. Ayrıca ruhsatsız iki av tüfeği ile buna ait şarjör ve fişekler ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın