KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Kararımız doğrudur

Atalay: “Hiçbir kişi ve kuruluşun kanun dışı davranmasına göz yumulmayacak ve yetki gaspı yapmalarına asla müsaade edilmeyecektir. Yeni fiyat tarifelerine uymayanlar hakkında ise gerekli cezai işlem uygulanacaktır”...

Kararımız doğrudur
05 KASIM 2009 PERŞEMBE 08:38
0
1928
0
AA aa
SS 18 Nolu SS 18 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin şehir içi yolcu taşıma raic bedellerinin belirlenmesiyle ilgili Belediye Meclisi'nin almış olduğu karara istinaden açıklama yapan Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Bayram ile SS 18 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif 2. Başkanı Nihat Kaya'nın açıklamalarına ilişkin yazılı açıklamada bulunan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bayram ve Kaya'nın açıklamalarında belirtilen hususların gerçeği yansıtmadığı savundu.

Açıklamasında kanunları ve yetkilileri belirten hükümlere yer veren Atalay, şunları kaydetti.

“KANUNLAR AÇIKTIR”

“Bilindiği üzere 5336 Sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek kuruluşları kanununun 21.06.2005 tarihinde 25852 sayılı resmi gazete de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Aynı kanunun 62, Maddesi ise " Bu kanuna tabi Esnaf ve Sanatkârlarca üretilen mal ve hizmetlerin fiyat tarifeleri, bağlı bulunduğu odalarca hazırlanır Denilmesine karşın, 13.07.2005 tarihinde yürürlüğe giren 5393 Sayılı Belediye kanunun 18. Maddesinin F bendinde yer alan " Toplu taşıma yapmak; bu amaçla otobüs, deniz ve su ulaşım araçları, tünel, raylı sistem dâhil her türlü toplu taşıma sistemlerini kurmak, kurdurmak, işletmek ve işlettirmek aynı kanunun P Bendinde" Kara, deniz, su ve demiryolu üzerinde işletilen her türlü servis ve toplu taşıma araçları ile taksi sayılarını, bilet ücret ve tarifelerini, zaman ve güzergâhlarını belirlemek; durak yerleri ile karayolu, yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerinde araç park yerlerini tespit etmek ve işletmek, işlettirmek veya kiraya vermek; kanunların belediyelere verdiği trafik düzenlemesinin gerektirdiği bütün işleri yürütmek" görevi tanınmıştır. Dolayısıyla Belediye Kanununun, Esnaf ve Sanatkârlar Meslek kuruluşları kanunundan sonra çıkması ve söz konusu kanunda bu görevin açıkça belediyelere verildiği netleşmiştir. Konuyla ilgili Danıştay kararı da bu yöndedir.”

“YENİ TARİFEYE UYMAYANLARA CEZA UYGULANACAKTIR”

“Ayrıca SS.18 Nolu Kooperatif 2. Başkanı Nihat Kaya'nın ise Esnaf ve Sanatkârlar Meslek kuruluşları kanununa atıfta bulunarak bu konuda özel yasanın açık olduğu söylemelerine gelince 5362 Sayılı kanunun 1. Maddesinde yer alan " esnaf ve sanatkârlar ile bunların yanlarında çalışanların meslekî ve teknik ihtiyaçlarını karşılamak, meslekî faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmelerini ve meslekî eğitimlerini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak, meslek disiplini ve ahlâkını korumak ve bu maksatla kurulan tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğindeki esnaf ve sanatkârlar odaları ile bu odaların üst kuruluşu olan birlik, federasyon ve Konfederasyonun çalışma usûl ve esaslarını düzenlemektir." İfadesi Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliğinin Kamu tüzel kişiliğin sahip kamu kurumu olduğunu göstermektedir. Belediye meclisimizin ücret tarifeleri ile ilgili almış olduğu 02.11.2009 tarihli kararla yapılan yanlış uygulamaların düzeltilmesi cihetine gidilmiştir. Belediyemiz tarafından bu hususta hiçbir kişi ve kuruluşun kanun dışı davranmasına göz yumulmayacak ve yetki gaspı yapmalarına asla müsaade edilmeyecektir. Yeni fiyat tarifelerine uymayanlar hakkında ise Belediyemiz ile SS 18 Nolu Motorlu taşıyıcılar Kooperatifi arasında imzalanan 22.08.2005 tarihli sözleşmenin idari hükümler kısmının 27. maddesindeki cezai müeyyideler sırasıyla uygulanacaktır.”



Bingöl Kent Haber/Bingöl Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
22.06.2026
15:50
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Traktöre Çarpan Otomobil Ters Döndü
Bingöl'ün Genç ilçesinde park halindeki traktöre çarpan otomobilin ters dönmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı.
22.06.2026
15:34
Bingöl`de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Bingöl'de aradığınıza ulaşacağınız uygulama… Bingöl D
Yaklaşık 400 işletmenin yer aldığı ve 3 binden fazla kullanıcıya ulaşan bir şehir uygulaması haline gelen Bingöl D Kurucusu Murat Akça: 'Platformumuzda işletme profillerinin yanı sıra iş ilanları, emlak ilanları ve ikinci el ilanlar da yer alıyor. Son dönemde çok sayıda ilan yayınlandı. Emlak kategorisinde kiralık ve satılık ilanlar eklenirken, ikinci el ilanlar da kullanıcılar tarafından aktif şekilde kullanılmaya başlandı.'
22.06.2026
13:11
Bingöl`de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
Bingöl'de Jandarmadan Bir Haftada 27 Operasyon
15 Bin 831 kök kenevir ele geçirildi, aranan 4 hükümlü yakalandı, 30 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.
22.06.2026
13:02
Bingöl`de Yaz Kur`an Kurslarında Kayıt Dönemi Başladı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kurslarında Kayıt Dönemi Başladı
Bingöl İl Müftülüğü, 2026 yılı Yaz Kur'an Kursları takvimini açıkladı. Cami ve Kur'an kurslarında gerçekleştirilecek eğitimler, 6 Temmuz'da başlayacak ve 14 Ağustos'a kadar devam edecek. Kurslarda Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin yanı sıra sosyal ve sportif etkinlikler de yer alacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın