KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Karasu: biran evvel bitirilmeli

Yapımıyla yılan hikâyesine dönen Bingöl Devlet Hastanesi Ek Binası’na ilişkin yazılı basın açıklaması yapan Karasu: “İşi bitirme süresi her yıl uzatılıyor. Bu binanın maliyetini, Galip Ensarioğlu'nun rantını devlet düşünsün, oradaki rant ilişkilerine bizim müdahale etme imkanımız yoktur. Ancak bir türlü bitirilmek istenmeyen hastane binasının mağduriyetini biz Bingöllüler yaşıyoruz.” dedi.

Karasu: biran evvel bitirilmeli
17 ŞUBAT 2015 SALI 05:30
0
2185
0
AA aa

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca 32 milyon 905 bin lira bedelle ihalesi yapılıp, 2010 yılında yapımına başlanan ve 2013 yılında tamamlanması planlanan ancak Mayıs 2015'e kadar ek süre istenen yeni Bingöl Devlet Hastanesi ek binası, gündemdeki yerini koruyor.

Ek binası ve Bingöl'de sağlık alanında yaşanan eksikliklere yönelik yazılı basın açıklaması yapan Bingöl Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, Bingöl Devlet Hastanesi ek binasının biran önce bitirilmesi gerektiğini vurguladı.

“BAĞIMLILIK DEVAM EDİYOR”

Bingöl'ün çevre illere olan sevk bağımlığına dikkat çeken Karasu: “Elazığ, Diyarbakır, Erzurum ve Malatya'ya olan bağımlılığımız ve bu bağımlılığın getirdiği mağduriyet devam ediyor. Bingöl adeta bu illerin sağlık alanındaki sömürgesi durumundadır. Çevre iller Bingöllü hasta ve hasta yakınlarıyla doludur. Sağlık alanındaki bu yetersizlik Bingöl'e ait kaynakların bir kısmının çevre illere kaymasına neden olmaktadır. Neredeyse bir tahlil kadar basitleşen anjiyo bile Bingöl'de yapılamamaktadır. Anjiyo hastalarımız çevre illere gitmek zorunda kalmaktadır. Bunun temel nedeni Bingöl bürokrasisinin ve siyasetinin yetersiz, eksik olmasıdır. Sayın Cevdet Yılmaz Sağlık Bakanı bile olsaydı bu gerçek değişmeyecekti. Siyaset yeterli olsaydı 260 bin nüfuslu Bingöl'de 2 kardiyolog olur muydu?” dedi

“İKİ HASTANENİN DE DURUMU VAHİM”

Bingöl Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin mevcut durumunu ‘vahim' olarak değerlendiren Karasu, şunları söyledi: “Fiziksel donanım açısından da sağlık alanında büyük yetersizlikler vardır. 2 devlet hastanemiz var, ikisinin de durumu vahim. İkisi de fiziksel açıdan son derece yetersizdir. Bingöl Devlet Hastanesi Ek Binası'nın ihalesi 2011 yılında, yani dört yıl önce yapılmıştır. Bitirilip hizmete sunulması gereken bina bir türlü bitirilmiyor, işi bitirme süresi her yıl uzatılıyor. Bu binanın maliyetini, Galip Ensarioğlu'nun rantını devlet düşünsün, oradaki rant ilişkilerine bizim müdahale etme imkanımız yoktur. Ancak bir türlü bitirilmek istenmeyen hastane binasının mağduriyetini biz Bingöllüler yaşıyoruz. Bakanı olan bir vilayet bu kadar mağdur olabiliyorsa Sayın Bakan nereye bakıyor, neyin bakıcılığını yapıyor? Sorularını biz Bingöllüler haklı olarak sorarız. Galip Ensarioğlu'nun rant döngüsüne neden sessiz kalıyor? Hastane neden zamanında bitirilmedi? Galip Ensarioğlu'na gücü mü yetmiyor? Başka bir yüklenici firma olmuş olsaydı bu inşaata bu kadar göz yumulur muydu? Hastanenin bir an önce bitirilmesini istiyoruz. Yetmiyor, çok acilen yeni bir hastane kampüsünün projelendirilip ihale edilmesi gerekiyor. Bingöl'ün hasta yükü bunu zorunlu kılmaktadır.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
16.01.2026
13:59
Bingöl`de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de yarıyıl tatiliyle birlikte 58 bin 201 öğrenci karne sevinci yaşadı. Vali Usta, karne töreni programına katıldığı okulda uluslararası yarışmalarda dereceye giren iki öğrenciye madalya ve hediyelerini de takdim etti.
15.01.2026
22:33
Vali Usta;
Vali Usta; 'Köylerimizde Önemli Hizmetlere İmza Attık'
Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2024–2025 Çalışmalarını Değerlendirdiği basın toplantısında Köy yollarından içme suyu projelerine, süt toplama araçlarından doğal yaşam alanına kadar birçok hizmeti anlatan Vali Usta, 2026 yılında köylerde şebekeli su ve atık su çalışmalarının hızlanacağını açıkladı.
15.01.2026
20:43
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta`dan Bingöl`e Duygusal Veda
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'dan Bingöl'e Duygusal Veda
Yalova Valiliğine atanan Vali Ahmet Hamdi Usta, yayımladığı duygu yüklü mesajla Bingöllülere seslendi: 'Bu şehri ve insanını kalbimin en derin yerine koyuyorum. Bu toprakları ve sizleri asla unutmayacağız. Yalova'da sizlere daima açık bir kapınız var.'
15.01.2026
20:18
Hesarek`te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Hesarek'te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Yetersiz yol çalışmaları nedeniyle kayak severler saatlerce yolda mahsur kaldı. Yaşanan sıkıntıların temelinde; kurumlar arası koordinasyon eksikliği, uygun olmayan lastiklere sahip araçların yolu kilitlemesi, kar temizleme çalışmalarının zamanında ve yeterli yapılmaması ve yer yer yalnızca bir araçlık geçiş sağlanması gösteriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın