KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Mart 2026 Pazartesi
°C

Karasu: camilerin röntgeni çekilmeli

Bingöl’deki camilerin çoğunluğunun 2003 depreminden etkilendiğini ifade eden Karasu, camilerin sağlamlık derecelerinin ölçülmesi gerektiğini söyledi.

Karasu: camilerin röntgeni çekilmeli
03 MART 2015 SALI 04:36
0
1717
0
AA aa

 Bingöl Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, Bingöl'deki camilerin durumuna ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

Camilerin önemli bir bölümünün 2003 depremini yaşadığını ve bu camilerin önemli oranda hasar gördüğünü ifade eden Karasu: “Bu camilerin sağlam olup olmadığı konusu Bingöl kamuoyunda tartışılmaktadır. Bu tartışmanın doğru bir bilgiye dayanıp dayanmadığını Bingöl kamuoyu bilmiyor. Oysa kamuoyunun bu konuda bilgilendirilmesi bir ihtiyaçtır. Biliyoruz ki, Bingöl her yönüyle deprem bölgesidir. Bu camilerin hasar tespit çalışmaları doğru yapılmış mıdır, yapılmamış mıdır? Hasar oranları nedir? Bu camilerimiz 7,0 ve üstü bir depreme ne kadar dayanıklıdır? Güçlendirme çare midir ve ne kadar sağlıklıdır? Bingöl Müftülüğü, ilgili kurumlar ve bağımsız denetim mekanizmaları bu konuda objektif bir çalışma yapmalıdır. Camilerin durumunu, depreme karşı dayanıklılığını, sağlamlığını ölçmeli, MR'ını çekmeli ve çıkacak raporu kamuoyuna açıklamalı. Sağlam olmayan, darbe yemiş camilerin yıkılıp yerine yenisinin yapılması gerekiyor. Camiler insanların toplu bulundukları mekânlardır. Bu mekânların güvenli oluşu, sağlam olması gerekir. Yapıların durumundan kaynaklı sonuçların vebali gerekli çalışmaları yapmayanların, tedbirleri almayanların boynundadır. Din hizmetleri iş kollarında varlık gösteren dernek ve sendikaların bu konuya duyarlı olmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Camilerin devletin katkısı olmaksızın halk tarafından yaptırıldığını belirten Karasu, şunları kaydetti: “Cami altlarının ticaret merkezlerine dönüştürülmüş olması ise ayrı bir hastalıktır, manevi havayı zedeliyor, zehirliyor. Bu camilerin altında yer alan pasajlar kiraya veriliyor. Bingöl'deki tüm camilerin altı işyerleri olarak kiraya verilmiş. Bingöl'de toplantı, seminer, eğitim vb. mekânlara ihtiyaç vardır ve bu ihtiyaç genel bir ihtiyaçtır. Bingöl Müftülüğünün bile halka açık bir tane toplantı salonu yoktur. Oysa her mahallede altına toplantı salonu yapılabilecek bir cami vardır. Her mahallede bir konferans, seminer, bilgilendirme vb. salona ihtiyaç vardır. Tüm cami altları ticarethaneye dönüştürülmüştür. Eğitim amaçlı kullanılmayan bu mekânlar yap-devret-işletsinler anlayışıyla kiralanıyor.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.03.2026
00:32
Bingöl`de Motorin Fiyatı Rekor Kırıyor
Bingöl'de Motorin Fiyatı Rekor Kırıyor
Motorin fiyatlarındaki artış durdurulamıyor! Bingöl'de tabelalar rekor seviyeleri gösterirken, zamlar sürücüleri ve özellikle taşımacılık sektörünü olumsuz etkiliyor.
22.03.2026
23:50
Bingöl`de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bingöl'de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bayram süresince Bingöl'de meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı. Kazalar farklı noktalarda yaşansa da sebepler yağışlı zeminde aşırı hız ile sürücü hataları olarak öne çıktı!
22.03.2026
23:49
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı`nda 14 ay uçuş yok!
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı'nda 14 ay uçuş yok!
Bingöl Havalimanı, pist ve apron yenileme çalışmaları nedeniyle Pazar günü yapılan son seferlerin ardından 14 ay süreyle kapatıldı. Yoğunluk nedeniyle ek seferler düzenlendi.
22.03.2026
23:48
Bingöl`de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
Bingöl'de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
İhale, 3 Nisan 2026 tarihinde EKAP üzerinden gerçekleştirilecek. İşin süresi, yer tesliminden itibaren 240 takvim günü olarak belirlendi.
22.03.2026
23:47
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi, şehir içi ulaşımda kullanılacak 4 adet M plakalı minibüs/midibüs hattını 10 yıllığına ihale ile kiraya vereceğini duyurdu. İhale 23 Mart 2026 tarihinde Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılacak.
22.03.2026
23:46
Bingöl`de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'ün Çapakçur Mikro Havzası Yelesen, Şaban Ortaköy ve Aşağıköy bölgelerinde kuru duvar eşik ve galvanizli kafes tel yapımı işi için ihale düzenlenecek. İhale, 30 Mart 2026 tarihinde elektronik ortamda EKAP üzerinden gerçekleştirilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın