KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Karasu: en mağdur ilçe adaklı

Adaklı’nın Bingöl’ün en mağdur ve hizmet alma noktasında en geri kalmış ilçesi olduğunu belirten Karasu, mağduriyetlerde siyasi tercihlerin önemli rol oynadığını ifade ederek: “Siyasetçilerin rahat davranmasına, ‘Adaklıya hizmet yapmasak da sorun değildir, nasıl olsa bize oy verecekler, hiç hizmet götürmesek de oyları bir yere gitmez’ anlayışı yatmaktadır” iddiasında bulundu.

Karasu: en mağdur ilçe adaklı
05 AĞUSTOS 2014 SALI 20:12
0
9767
0
AA aa

Bingöl Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, Adaklı ilçesinde temaslarda bulunarak izlenimlerini basın aracılığıyla kamuoyuyla paylaştı.

İlçe halkının devlet tarafından mağdur edildiğini ileri süren Karasu: “Adaklılar sesini yükseltmedikleri için, sessiz kaldıkları için, bize hizmet etmeseniz de size oy vereceğiz intibahını uyandırdıkları için devlet ve siyasal iktidarlar tarafından mağdur ediliyor, hizmetten mahrum bırakılıyor. Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz'ın ‘Adaklı İlçesi hizmet bakımından ihmal edilmiştir' ifadeleri doğrudur, ama Adaklıya hizmet götürme yarışında birinci oldukları yönündeki ifadeleri tartışmalıdır. Hizmetin gidip gitmediği görülemeyecek bir husus değildir. Gidip gezmeniz, araştırmanız, bakmanız, görmeniz yeterlidir. Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz'ın görüp biz göremeyenlerin göremediği ne var? merak ediyoruz” dedi.

170 KONUTTA YAŞANAN SU SIKINTISI

Açıklamasında Afet Konutları Mahallesi'nde yaşanan su sıkıntısının tüm tabloyu izah ettiğini belirten Karasu: “Bu konutlara günde bir saat su veriliyor. Bundan daha öncelik ne olabilir ki? Mahalle Muhtarının ve vatandaşların taleplerini dile getirmesi ve sesini yükseltmesi doğaldır, son derece insanidir. Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz'ın mahallinde verdiği ve basında yer alan cevabı ise klasik devlet refleksidir. Mahalle Muhtarı Tuncay Direk ve tartışmanın yaşandığı ortamda bulunan birçok Adaklılı vatandaş da azarlamanın söz konusu olduğunu, Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz'ın ‘sesini yükseltene hizmet vermiyoruz, senin amacın farklı' dediklerine şahit olduk dediler. Bakan Beyin ‘hizmette önceliklerimizi ihtiyaca göre belirliyoruz' ifadesi de ‘suyumuz sadece o gün için kesik olmadığından reel bir ifade değildir' dediler. Bingöl İl Özel İdaresi Sancak-Adaklı arasına asfalt yapmış. Ne asfalt ama? E-5 Karayolundan aşağı kalır tarafı yok Maşallah. Sanat donatıları, asfalt kalitesi, döküm biçimi, genişliği, kullanılan malzemenin kalitesi ile sanki bir şah eser. Yeni yapılan asfalta bakın eski asfaltı kılcal damarlarına kadar görürsünüz. Asfalt değil, şeffaf bir naylon örtülmüş gibi. Yolun genişliği ise müthiş, iki arabanın yan yana geçmesi, birinin durmadan diğerinin geçmesi ise ancak bir araba ve motosikletin yan yana geçiş anında mümkün olabilmektedir” şeklinde konuştu.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın