KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Aralık 2025 Pazar
°C

Karasu: en mağdur ilçe adaklı

Adaklı’nın Bingöl’ün en mağdur ve hizmet alma noktasında en geri kalmış ilçesi olduğunu belirten Karasu, mağduriyetlerde siyasi tercihlerin önemli rol oynadığını ifade ederek: “Siyasetçilerin rahat davranmasına, ‘Adaklıya hizmet yapmasak da sorun değildir, nasıl olsa bize oy verecekler, hiç hizmet götürmesek de oyları bir yere gitmez’ anlayışı yatmaktadır” iddiasında bulundu.

Karasu: en mağdur ilçe adaklı
05 AĞUSTOS 2014 SALI 20:12
0
8904
0
AA aa

Bingöl Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, Adaklı ilçesinde temaslarda bulunarak izlenimlerini basın aracılığıyla kamuoyuyla paylaştı.

İlçe halkının devlet tarafından mağdur edildiğini ileri süren Karasu: “Adaklılar sesini yükseltmedikleri için, sessiz kaldıkları için, bize hizmet etmeseniz de size oy vereceğiz intibahını uyandırdıkları için devlet ve siyasal iktidarlar tarafından mağdur ediliyor, hizmetten mahrum bırakılıyor. Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz'ın ‘Adaklı İlçesi hizmet bakımından ihmal edilmiştir' ifadeleri doğrudur, ama Adaklıya hizmet götürme yarışında birinci oldukları yönündeki ifadeleri tartışmalıdır. Hizmetin gidip gitmediği görülemeyecek bir husus değildir. Gidip gezmeniz, araştırmanız, bakmanız, görmeniz yeterlidir. Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz'ın görüp biz göremeyenlerin göremediği ne var? merak ediyoruz” dedi.

170 KONUTTA YAŞANAN SU SIKINTISI

Açıklamasında Afet Konutları Mahallesi'nde yaşanan su sıkıntısının tüm tabloyu izah ettiğini belirten Karasu: “Bu konutlara günde bir saat su veriliyor. Bundan daha öncelik ne olabilir ki? Mahalle Muhtarının ve vatandaşların taleplerini dile getirmesi ve sesini yükseltmesi doğaldır, son derece insanidir. Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz'ın mahallinde verdiği ve basında yer alan cevabı ise klasik devlet refleksidir. Mahalle Muhtarı Tuncay Direk ve tartışmanın yaşandığı ortamda bulunan birçok Adaklılı vatandaş da azarlamanın söz konusu olduğunu, Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz'ın ‘sesini yükseltene hizmet vermiyoruz, senin amacın farklı' dediklerine şahit olduk dediler. Bakan Beyin ‘hizmette önceliklerimizi ihtiyaca göre belirliyoruz' ifadesi de ‘suyumuz sadece o gün için kesik olmadığından reel bir ifade değildir' dediler. Bingöl İl Özel İdaresi Sancak-Adaklı arasına asfalt yapmış. Ne asfalt ama? E-5 Karayolundan aşağı kalır tarafı yok Maşallah. Sanat donatıları, asfalt kalitesi, döküm biçimi, genişliği, kullanılan malzemenin kalitesi ile sanki bir şah eser. Yeni yapılan asfalta bakın eski asfaltı kılcal damarlarına kadar görürsünüz. Asfalt değil, şeffaf bir naylon örtülmüş gibi. Yolun genişliği ise müthiş, iki arabanın yan yana geçmesi, birinin durmadan diğerinin geçmesi ise ancak bir araba ve motosikletin yan yana geçiş anında mümkün olabilmektedir” şeklinde konuştu.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.12.2025
05:48
İstanbul`da `Bingöl` rüzgârı başladı
İstanbul'da 'Bingöl' rüzgârı başladı
İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde başlayan ve resmi açılışı Cuma günü (bugün) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katımıyla yapılacak 'Bingöl Tanıtım Günleri', tüm sahip olduğu değerleriyle ziyaretçilerine tanıtılacak.
12.12.2025
05:46
Rektör Çelik, TGRT ekranlarından seslendi
Rektör Çelik, TGRT ekranlarından seslendi
TGRT Haber canlı yayınında Bingöl Üniversitesi'nin yeni nesil vizyonunu anlatan ve uluslararası arenada güçlü bir aktör olma hedefini paylaşan Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, İstanbul'daki Bingöl Tanıtım Günleri'ne tüm halkı davet etti.
12.12.2025
05:44
Hülakü, Bakan Memişoğlu`ndan yanıt istedi
Hülakü, Bakan Memişoğlu'ndan yanıt istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl Devlet Hastanesi'nde hasta bir bebeğe konulan teşhis ve uygulanan tedaviye ilişkin Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.
12.12.2025
05:42
'Kadraj: Bingöl' Fotoğraf Yarışması Başladı
Bingöl Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen ve Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu sponsorluğunda hayata geçirilen 'Kadraj: Bingöl' Fotoğraf Yarışması, gençleri Bingöl'ün doğal ve kültürel güzelliklerini kendi bakış açılarıyla yeniden keşfetmeye davet ediyor.
12.12.2025
05:40
Bingöl`ün Vergi Yargısı Değişiyor
Bingöl'ün Vergi Yargısı Değişiyor
Coğrafi yakınlık ve iş yükü kriterleri doğrultusunda Bingöl'ün vergi davalarının adresi değişti. HSK'nın yeni düzenlemesiyle Bingöl, Erzurum Vergi Mahkemesi'nin görev alanından çıkarılarak Diyarbakır yargı çevresine dahil edildi. Düzenleme 2 Ocak 2026'da yürürlüğe girecek.
12.12.2025
05:39
Yedisu fayında
Yedisu fayında 'biriken enerji' uyarısı: 6 il etkilenebilir
Geçtiğimiz günlerde Tunceli'nin Pülümür ilçesinde meydana gelen 4,2'lik depremle ilgili Doç. Dr. Alper Polat, depremin Yedisu fayına oldukça yakın bir bölgede yaşandığına ve büyük risk oluştuğuna dikkat çekerek, 'Bu fay kırıldığı takdirde yaklaşık 6 ilimizin ciddi şekilde etkileneceğini düşünüyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın