KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Eylül 2025 Salı
°C

Karasu: gerginlik ve kırıcı ortamlardan uzak durmalıyız

BİN-DER Başkanı Karasu: “Seçimden sonra da aynı mahallede yaşamaya, aynı caddede yürümeye, aynı yolları ortak kullanmaya devam edeceğiz. Seçim sonucu ne olursa olsun sükûnetimizi korumalı, çıkacak tabloya saygı göstermeliyiz.”

Karasu: gerginlik ve kırıcı ortamlardan uzak durmalıyız
25 MART 2014 SALI 02:19
0
1473
0
AA aa

Bingöl Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, seçim sürecinde yaratılan gerginlik atmosferi için hem siyasilere hem de seçmenlere sağduyu çağrısında bulundu.

“Türkiye'nin hastalıklarının nüksettiği, güvenlikçi paradigmanın devreye girmeye başladığı, kurumların çalışma ortamının siyasetin tansiyonuna göre şekillendiği kaygı verici bir dönemden geçiyoruz” değerlendirmesinde bulunan Karasu: “Tüm değerlerin seçime feda ediliyor olması, seçim sandığının toplumsal farklılıkların bir arada yaşamasından daha değerli olarak görülmesi seçimi anlamsız, seçilecek olanları da değersizleştirmektedir. Siyasiler seçimi medeni bir yarış, demokratik bir süreç olarak görmüyor. Herkes kendi taraftarlarını savaşa hazırlar gibi örgütlüyor. Böyle bir hava ve eylemle önümüze getirilecek seçim sandığı bizim için çeyiz sandığı kadar değerli olmamalıdır. Bilmeliyiz ki, çeyiz sandığı mutluluğa, bu havayla gidilecek seçim sandığı bizi ayrışmaya, kavgaya ve iç çatışmaya götürecektir” dedi.

“SİYASAL AKTÖRLERİN VE HAREKETLERİN SAPANINA TAŞ OLMAMALIYIZ”

Seçim sandığının demokrasinin aracı olduğunu vurgulayan Karasu, şunları söyledi:

“Türkiye'deki halklara, toplumsal kesimlere, siyasal eğilim taraftarlarına, gençliğe çağrımız şudur: Yaşarsak çok seçim görürüz, ölen birinin seçim görme imkanı yoktur, hiçbir seçim insan yaşamından daha kıymetli değildir. Kutuplaşmak hepimize zarar verir, seçimden sonra da aynı mahallede yaşamaya, aynı caddede yürümeye, aynı yolları ortak kullanmaya devam edeceğiz. Siyasetçilerin makam kavgalarına kulak asmamalıyız, bizi bir birimize düşürücü politikalarına değer vermemeliyiz, söylediklerini değersizleştirmeliyiz. Hiç birimiz toplumu kutuplaştırma üzerinden ikbal sağlamayı düşünen siyasal aktörlerin ve hareketlerin sapanına taş olmamalıyız. Seçim sonucu ne olursa olsun sükûnetimizi korumalı, çıkacak tabloya saygı göstermeliyiz. Sokak hareketlerinden uzak durmalı, birbirimizi kırmamalı, bizi sokağa davet edecek çabalara prim vermemeli, seçimi hak ve özgürlükleri artırıcı bir araç olarak görmeli, şiddet ve nefret ortamından uzak durmalıyız.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.09.2025
00:11
Bingöl Üniversitesi`nden Küresel Hamle
Bingöl Üniversitesi'nden Küresel Hamle
Bingöl Üniversitesi, 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonuyla akademik ve idari sistemini köklü biçimde revize etti. Times Higher Education (THE) Dünya Üniversiteler Sıralaması'nda 750-1000 bandına girmeyi hedefleyen kurum, bilimsel etki, sürdürülebilirlik, uluslararasılaşma ve toplumsal katkıyı merkezine alarak hem bölgesel kalkınmaya hem de küresel akademik prestije odaklandı.
15.09.2025
14:37
Eğitim yatırımlarında temeller yükseliyor
Eğitim yatırımlarında temeller yükseliyor
Devam eden projeleri yerinde inceleyip yüklenici firmalardan bilgi alan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel; 'Her yeni okul Bingöl'ün eğitim geleceğine yapılan büyük bir yatırımdır. Hayırseverlerimizin desteği ve devletimizin imkânlarıyla eğitimde daha güçlü bir geleceğe yürüyoruz' dedi.
15.09.2025
13:55
Bingöl`de 91 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de 91 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 91 kilo 250 gram kubar esrar ele geçirildi. İki şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
15.09.2025
12:18
Polisten kaçamadı, motosiklet çalıntı çıktı!
Polisten kaçamadı, motosiklet çalıntı çıktı!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri ekiplerince yapılan çalışmalarda, çalıntı kaydı bulunan 1 motosiklet tespit edilerek sahibine teslim edildi. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şahsa trafik ihlalinden ceza kesildi!
15.09.2025
11:49
Bingöl`de ceviz üreticisine sulama uyarısı!
Bingöl'de ceviz üreticisine sulama uyarısı!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ceviz yetiştiricilerine sulama dönemi uyarısında bulundu! 'Gün aralığını uzatın, sonra yavaş yavaş suyu kesin!'
14.09.2025
20:05
Bingöl`de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından, kasten yaralama ve mala zarar verme suçundan aranan 7 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın