KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2025 Pazartesi
°C

Karasu: parka sahip çıkmak bingöl'ün görevidir

Bingöl Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, Dörtyol parkının yıktırılıp yerine iş merkezinin yapılması fikrinin kabul edilemez olduğunu belirterek, parka,  yeşil alana sahip çıkmanın Bingöl halkının görevi olduğunu söyledi.

Karasu: parka sahip çıkmak bingöl`ün görevidir
05 MAYIS 2010 ÇARŞAMBA 13:42
0
2003
0
AA aa
BİN-DER Başkanı Doğan Karasu, yaptığı yazılı basın açıklamasında Dört Yol Parkının yıkılarak yerine iş merkezinin yapılması çalışmalarını kaygıyla izlediklerini söyledi. Yaptığı açıklamada bütün Bingöl'ün buna karşı çıkması gerektiğini vurgulayan Karasu, “Bingöl kamuoyunun bu düşünceye karşı bir direnç oluşturmamasını da anlamış değiliz. O park Bingöl halkınındır. Parka,  yeşil alana sahip çıkmak Bingöl halkının görevidir. Belediyenin görevi iş merkezleri yapmak değildir, yeşil alan yaratmaktır. İş hanı, iş merkezi yapmak gibi belediyenin bir görevi yoktur. Belediyenin bu güne kadar yaptığı iş merkezlerinin durumu ortadadır. Her yönüyle bir enkaz, hiçbir kullanım özelliği olmayan, değersiz, satışı ayrı bir mali yük olan iş merkezlerinin durumu ortadayken böyle bir çalışmayı tartışmak bile yersizdir. Ne hikmetse Sayın Atalay'ın her fikri ‘Bingöl'ün çehresini değiştirecek' nitelikte. O parkın dokusuna müdahale etmeniz  Bingöl'ün çehresini olumlu anlamda değiştirmez, tam tersine bu güzelim çehreyi Michael Jackson'ın çehresine dönüştürür” dedi.

Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın gerekçelerinin hiç birinin tutarlı ve sağlıklı olmadığını belirten BİN-DER Başkanı Karasu, “600 araçlık otopark Bingöl'ün hangi araç park sorununu çözer? Dar alana sıkışmış bir şehir merkezine değil 1, 10 park bile yapılsa 5 yıl sonra aynı sorun baş gösterir. İyi niyetli ve samimiyseniz Genç Yolu, Küçüktekören ve Güveçli üçgeninde yer alan askeriyeye ait arsayı alın, yeni kent merkezleri oluşturacak şekilde bir planlama yapın ve kent merkezini genişletin. Bunu yaparsanız trafik, otopark ve işyerleri sorununu çok rahat bir şekilde çözersiniz. Sizden bunu beklerken, siz şehir merkezine tören alanları inşa etmeye çalışıyorsunuz. Tören alanı inşa etmek  düşüncesi saçmadır, saçma olduğu kadar ülkenin gidişatına, sivilleşmeye, şehirlerin orada yaşayanların rızasına göre planlanacağı gerçeğine tümüyle aykırıdır. Hayırdır Başkanım!!! Karlıova'nın Kurtuluşunu bundan böyle vilayetin önünde mi kutlayacağız” diye konuştu.

“Öyle minyatürler, maketler oluşturarak, bankalarla görüşerek bu yeşil alanı katledemezsiniz” diyen BİN-DER Başkanı Karasu, “Bingöl halkı orayı betonlaştırmanıza müsaade etmemelidir. Bu cinayeti işlemenize izin vermemelidir. Sizin göreviniz yeşil alan oluşturmaktır, yeşil alanları betonlaştırmak değildir. Bu proje tümüyle rant projesidir. Dörtyol Parkına göz koyulmuştur. Peşkeş çekilecektir. Çünkü, yeşil alanda para yoktur, betonda para vardır. Sayın Başkan bunu çok iyi biliyor. Parka yapılacak sabotaja karşı Bingöl halkını uyanık olmaya çağırıyoruz. Dörtyol Parkına hiçbir biçimde yan gözle bakılmasın. Vilayetin önünün bir kısmının daha yeşil alana dönüştürülmesini, Belediye iş hanının yıkılarak yeşil alana dönüştürülmesini talep etmeye davet ediyoruz. Sayın Başkan Kent Konseyi'nde konuyu konuşacaklarını, Sivil Toplum Örgütlerinin ve vatandaşların görüşlerinin alınacağını söylüyor. Ama, aynı zamanda Ziraat Bankası'yla protokol imzaladıklarını söylüyor. Bu durum bile başkanın niyetini ele veriyor. İşin normali şudur: Önce halkın görüşü alınır, sonra protokol imzalanır. Anlaşılan Belediye Başkanı gerekli tüm pazarlıkları, konuşmaları yapmıştır. Kent Konseyi'ni kendi niyetine alet etmeye çalışıyor” şeklinde konuştu.

 

Bingöl Online Haber Servisi
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.05.2025
15:08
Genç Muratspor yarıfinalde
Genç Muratspor yarıfinalde
Play-Off Çeyrek Final maçında Solhanspor'u penaltılarda eleyen Ayral Grup Genç Muratspor, yarı finale yükseldi. Gözler, finalde….
04.05.2025
14:48
Yılmaz`dan ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Yılmaz'dan 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
KİSİAD yeni dernek binası açılışındaki konuşmasında terör örgütlerinin silahlarını bırakmasını ve illegal faaliyetlerini durdurmasını beklediklerini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 'Bu sürecin tamamlanmasıyla birlikte köklü bir şekilde bu sorun ülkemizin gündeminden kalkacak. Terörsüz Türkiye'de hem demokrasi hem kalkınma yeni bir atmosfere kavuşacak. Çok daha hızlı ve çok daha etkili bir şekilde standartlarımızı yükseltmiş olacağız' dedi.
04.05.2025
14:47
Bingöl`de şehit çocuğu jandarmada unutulmaz bir gün geçirdi
Bingöl'de şehit çocuğu jandarmada unutulmaz bir gün geçirdi
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada 9 yıl önce şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kadir Karaman'ın oğlu, Bingöl İl Jandarma Komutanlığında unutulmaz bir gün geçirdi.
03.05.2025
16:41
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den acı haber geldi. 18 gündür yoğun bakımda tedavi gören Önder, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Yapılan açıklamada, vefat sebebi olarak çoklu organ yetmezliği gösterildi.
02.05.2025
18:30
Zerginur`dan gururlandıran başarı!
Zerginur'dan gururlandıran başarı!
Bingöl Merkez Sarayiçi İlkokulu Öğrencisi Zerginur Bükey, Singapur ve Asya Okulları Matematik Olimpiyatında bronz madalya alarak Singapur'da yapılacak matematik olimpiyatlarına katılma hakkı elde etti.
02.05.2025
18:13
'Basın özgürlüğü yoksa, adaletin kalan yolu kapalıdır'
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Tiryaki, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü açıklamasında; 'Fikir özgürlüğüne kelepçe vurmak isteyenler, bu milletin ufkunu karartmak isteyenlerdir. Farklı düşünceler bu ülkenin zenginliğidir. Her eleştiri bir tehdit değil, bir uyarıdır. Özgür bir toplum, ancak özgür fikirlerle var olabilir. Basın bu özgürlüğün taşıyıcısıdır' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın