KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Karasu: parka sahip çıkmak bingöl'ün görevidir

Bingöl Sosyal, Kültürel Ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, Dörtyol parkının yıktırılıp yerine iş merkezinin yapılması fikrinin kabul edilemez olduğunu belirterek, parka,  yeşil alana sahip çıkmanın Bingöl halkının görevi olduğunu söyledi.

Karasu: parka sahip çıkmak bingöl`ün görevidir
05 MAYIS 2010 ÇARŞAMBA 13:42
0
2127
0
AA aa
BİN-DER Başkanı Doğan Karasu, yaptığı yazılı basın açıklamasında Dört Yol Parkının yıkılarak yerine iş merkezinin yapılması çalışmalarını kaygıyla izlediklerini söyledi. Yaptığı açıklamada bütün Bingöl'ün buna karşı çıkması gerektiğini vurgulayan Karasu, “Bingöl kamuoyunun bu düşünceye karşı bir direnç oluşturmamasını da anlamış değiliz. O park Bingöl halkınındır. Parka,  yeşil alana sahip çıkmak Bingöl halkının görevidir. Belediyenin görevi iş merkezleri yapmak değildir, yeşil alan yaratmaktır. İş hanı, iş merkezi yapmak gibi belediyenin bir görevi yoktur. Belediyenin bu güne kadar yaptığı iş merkezlerinin durumu ortadadır. Her yönüyle bir enkaz, hiçbir kullanım özelliği olmayan, değersiz, satışı ayrı bir mali yük olan iş merkezlerinin durumu ortadayken böyle bir çalışmayı tartışmak bile yersizdir. Ne hikmetse Sayın Atalay'ın her fikri ‘Bingöl'ün çehresini değiştirecek' nitelikte. O parkın dokusuna müdahale etmeniz  Bingöl'ün çehresini olumlu anlamda değiştirmez, tam tersine bu güzelim çehreyi Michael Jackson'ın çehresine dönüştürür” dedi.

Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın gerekçelerinin hiç birinin tutarlı ve sağlıklı olmadığını belirten BİN-DER Başkanı Karasu, “600 araçlık otopark Bingöl'ün hangi araç park sorununu çözer? Dar alana sıkışmış bir şehir merkezine değil 1, 10 park bile yapılsa 5 yıl sonra aynı sorun baş gösterir. İyi niyetli ve samimiyseniz Genç Yolu, Küçüktekören ve Güveçli üçgeninde yer alan askeriyeye ait arsayı alın, yeni kent merkezleri oluşturacak şekilde bir planlama yapın ve kent merkezini genişletin. Bunu yaparsanız trafik, otopark ve işyerleri sorununu çok rahat bir şekilde çözersiniz. Sizden bunu beklerken, siz şehir merkezine tören alanları inşa etmeye çalışıyorsunuz. Tören alanı inşa etmek  düşüncesi saçmadır, saçma olduğu kadar ülkenin gidişatına, sivilleşmeye, şehirlerin orada yaşayanların rızasına göre planlanacağı gerçeğine tümüyle aykırıdır. Hayırdır Başkanım!!! Karlıova'nın Kurtuluşunu bundan böyle vilayetin önünde mi kutlayacağız” diye konuştu.

“Öyle minyatürler, maketler oluşturarak, bankalarla görüşerek bu yeşil alanı katledemezsiniz” diyen BİN-DER Başkanı Karasu, “Bingöl halkı orayı betonlaştırmanıza müsaade etmemelidir. Bu cinayeti işlemenize izin vermemelidir. Sizin göreviniz yeşil alan oluşturmaktır, yeşil alanları betonlaştırmak değildir. Bu proje tümüyle rant projesidir. Dörtyol Parkına göz koyulmuştur. Peşkeş çekilecektir. Çünkü, yeşil alanda para yoktur, betonda para vardır. Sayın Başkan bunu çok iyi biliyor. Parka yapılacak sabotaja karşı Bingöl halkını uyanık olmaya çağırıyoruz. Dörtyol Parkına hiçbir biçimde yan gözle bakılmasın. Vilayetin önünün bir kısmının daha yeşil alana dönüştürülmesini, Belediye iş hanının yıkılarak yeşil alana dönüştürülmesini talep etmeye davet ediyoruz. Sayın Başkan Kent Konseyi'nde konuyu konuşacaklarını, Sivil Toplum Örgütlerinin ve vatandaşların görüşlerinin alınacağını söylüyor. Ama, aynı zamanda Ziraat Bankası'yla protokol imzaladıklarını söylüyor. Bu durum bile başkanın niyetini ele veriyor. İşin normali şudur: Önce halkın görüşü alınır, sonra protokol imzalanır. Anlaşılan Belediye Başkanı gerekli tüm pazarlıkları, konuşmaları yapmıştır. Kent Konseyi'ni kendi niyetine alet etmeye çalışıyor” şeklinde konuştu.

 

Bingöl Online Haber Servisi
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.12.2025
04:29
Elbaşı Deresi lağım hattına döndü
Elbaşı Deresi lağım hattına döndü
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Elbaşı (Qasmon) Köyü'nde kanalizasyon altyapısının bulunmaması nedeniyle atık sular yıllardır Elbaşı Deresi'ne akıyor. Dere boyunca yapılan tarımsal sulama ve son dönemde yaşanan balık ölümleri, çevre ve halk sağlığına yönelik riskleri yeniden gündeme taşıdı.
17.12.2025
04:28
Bingöl konut fiyatlarında zirvede!
Bingöl konut fiyatlarında zirvede!
Merkez Bankası'nın Kasım ayı verileri, Türkiye genelinde konut fiyatlarının artışını sürdürdüğünü ortaya koyarken; Bingöl'ün de içinde bulunduğu bölge, yıllık artış oranında ülke genelinde ilk sıraya yerleşti. Peki bu tablo Bingöl'de konut piyasası için ne anlama geliyor?
17.12.2025
04:28
Bingöl Ova Köyleri Turnuvasında Final Günü
Bingöl Ova Köyleri Turnuvasında Final Günü
Bingöl Ova Köyleri Derneği tarafından düzenlenen köyler arası futbol turnuvasında finalin adı Gözeler ile Havsel oldu. Turnuva 19 Aralık'ta oynanacak final maçıyla tamamlanacak.
17.12.2025
04:26
Bingöl`de aranan hırsızlık şüphelisi yakalandı
Bingöl'de aranan hırsızlık şüphelisi yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, hakkında hırsızlık suçundan 6 yıl 9 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalandı.
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın