KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Şubat 2026 Pazartesi
°C

Karasu'dan yaylım ateşi

BİN-DER Başkanı Karasu: “Bingöl, Elazığ'dan alınarak Van'a bağlanmadıkça ulaşım sorunu çözülmez”

Karasu`dan yaylım ateşi
06 EYLÜL 2007 PERŞEMBE 09:56
0
1492
0
AA aa
Bingöl'ün en büyük sorununun ulaşım olduğunu belirten Bingöl Sosyal Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, Bingöl'den geçen şehirlerarası bağlantı yolarının standardının çevre illerle kıyaslanamayacak kadar düşük olduğunu söyledi.
Yayladere, Adaklı, Kiğı ilçe yollarının köy yoluna benzediğini aktaran Karasu: ”Bu ilçelerimiz Elazığ'ın köyleri gibi çalışmaktadır. Ulaşım imkânları açısından birçok Elazığ köyü kadar şanslı değil. Yedisu ilçemiz ise bir köy kadar bile bu imkâna sahip değil. 4 ilçesinin il ile ilişkisi olmayan tek vilayet Bingöl'dür. Bu durumda olan başka bir il var mı bu ülkede?  Ulaşım imkânları iyileştirilmemiş bir Bingöl'ün kalkınması imkânsızdır. İl- il, ilçe-il, köy-il bağlantılarının iyi bir ulaşım şebekesiyle sağlanması gerekiyor” dedi.
‘Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün, bölgenin değil, Elazığ'ın İl Müdürlüğü gibi çalıştığını vurgulayan Karasu, tepkisini sert bir üslupla dile getirdi.
 “Yolu asfalt olmayan tek ilçe var mı Elazığ'da?' soruna verilecek cevabın ‘Hayır' olduğunu kaydeden Karasu; “Niye mi? Bölge Müdürlüğü gibi haksızlıklar yapan, kendisinden sonra gelen illere üvey evlat muamelesi yapan bir kurum var orda. Bir kişiye 9, 9 kişiye bir pulu vermeyi sistem becerisi olarak gören, merkezi güçlü, çevreyi zayıflatıcı bir yapı var Elazığ'da. Bölge Müdürlüğü kalkmadıkça Bingöl'ün ulaşım sorunu çözülemez. Bölge Müdürlüğü kalkmayacağına göre Bingöl Elazığ'dan alınarak Van'a bağlanmalıdır. Niye mi? Vanlılar bu yolu kullanıyor, Elazığlılar kullanmıyor. Benden sonrasını varsın sel götürsün düşüncesi hakim. Van, kurumsal hizmet açısından yaygın hizmet yapma kültürüne daha çok sahiptir” diye konuştu.
‘Kiğı, Adaklı, Yayladere, Yedisu, Karlıova ilçeleri Elazığ'ın ilçeleri olmuş olsaydı böyle mi olurdu?' sorusunun yanıtının  “ Bingöl Elazığ'ın ilçesi olmuş olsaydı ulaşım şebekesi çok daha güçlü ve kaliteli olacaktı” şeklinde olacağının altını çizen Karasu: “Duble yol harika bir proje ama, başka yerlerde, Bingöl'de değil. Duble yol bilmecesi devam ediyor. Standardı düşük, bir çok yerde duble özelliğine sahip değil. Acaba plandan mı, yapım işinden mi? Vücut için damarlar neyi ifade ediyorsa, bir kent için ulaşım şebekesi aynı şeyi ifade eder. Ulaşım damarlarımızın bir kısmı tıkalı, bir kısmı daralmış, bir kısmı da yıpranmış. İlginçtir:  Damarı açacak, damarı onaracak yer bu tıkanıklığa sebep olan yerdir. Yani, Elazığ Bölge Müdürlüğüdür” şeklinde konuştu.
 


BingolOnline / Bingöl Kent Haber



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.02.2026
15:36
12Bingölspor`dan Sahada Net Mesaj: 7 Gollü Yanıt, 12 Puanlık Fark
12Bingölspor'dan Sahada Net Mesaj: 7 Gollü Yanıt, 12 Puanlık Fark
Seyircisiz oynama cezasına rağmen kenetlenen şehir, sahada terinin son damlasına kadar savaşan bir takım ve dev ekrandan yükselen tezahüratlar… 12 Bingölspor, 7-1'lik tarihi galibiyetle hem zirveyi sağlamlaştırdı hem de sahada en güçlü cevabı verdi.
15.02.2026
02:29
Bingöl`de alkollü gençler ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de alkollü gençler ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de polisin dur ihtarına uymayarak kaçan bir otomobil, kovalamaca sırasında park halindeki ve seyir halindeki araçlara çarptı. Yaşları 18'den küçük, ehliyetsiz ve alkollü oldukları belirlenen iki genç polis tarafından yakalandı
15.02.2026
02:28
Borcuna en sadık il Bingöl oldu
Borcuna en sadık il Bingöl oldu
Konut kredilerinde son dönemde meydana gelen düşük dikkat çekerken, borcuna en sadık olan iller sıralaması belli oldu. Verilere göre borcuna en sadık il Bingöl oldu.
15.02.2026
02:25
Kadın buluşmasında sorunlarını paylaştılar
Kadın buluşmasında sorunlarını paylaştılar
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin yürüttüğü 'Mahalle Buluşmaları' programı kapsamında üçüncü toplantı Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kadınların talep ve önerileri yerinde dinlendi, çözüm yolları ortak akılla ele alındı. Raporlar, ilgili makamlara sunulacak.
15.02.2026
02:21
Bingöl`de Halk Oyunları Coşkusu! İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de Halk Oyunları Coşkusu! İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de düzenlenen Okul Sporları ve Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmalarında dereceye giren ekipler, grup müsabakalarında Bingöl'ü temsil edecek.
15.02.2026
02:20
Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem!
Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem!
Ticaret Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), 15 Şubat itibarıyla satılık taşınmaz ilanları için de zorunlu hale geliyor. Yetkisiz emlakçılık ve sahte ilan dönemi sona eriyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın