KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mayıs 2025 Salı
°C

Karasu'nun yeni kitabı çıktı

Bingöl Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu Doğan Karasu'nun ‘Düzenin Zencisi Olmak' adlı kitabı çıktı.

Karasu`nun yeni kitabı çıktı
31 MART 2010 ÇARŞAMBA 08:00
1
2976
0
AA aa
BİN-DER Başkanı Doğan Karasu, yazı eser çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 58 yazıdan oluşan ‘Düzenin Zencisi Olmak' isimli yeni eserin, Peri Yayınları'ndan çıktığı belirtilirken, yayınlanan yazıların deneme mahiyetinde olduğu ve birçok yazı arasından seçilerek çalışmaya alındığı kaydedildi.
DOĞAN KARASU KİMDİR?
Doğan Karasu, 1968 yılında Bingöl'de doğdu. Sarayiçi İlkokul'unu bitirdikten sonra orta ve lise eğitimini Bingöl Lisesi'nde tamamladı. Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nü bitirdi. Lisans tezini “Bingöl'de Sosyal ve Kültürel Yaşam: Geleneksellik ve Modernlik Ölçütleri Açısından Bir Değerlendirme” isimli alan araştırmasıyla yaptı.
17.07.1992 yılında öğretmenliğe başladı. Yedek subay olarak askerliğini yaptı. Henüz üniversite öğrencisiyken çeşitli gazete ve dergilerde yazılar yazmaya başladı. Kesintisiz bir biçimde yıllarca yazılar yazdı.
Doğan Karasu'nun “Bingöl'de Sosyal ve Kültürel Yaşam” adlı çalışması yayınlandı. 44 başlık altında Bingöl'ü ele alan yazar, Bingöl'deki sosyal ve kültürel yaşama farklı bir perspektif getirmeye çalışmıştır.
Doğan Karasu'nun daha önce 'Bingöl'de Sosyal ve Kültürel Yaşam' ile 'Bingöl Dengbêjleri' isimli iki kitabı vardı. Doğan Karasu, şu sıralar Rençber Aziz üzerine çalışmalar yürütmektedir.
 
Bingöl Online Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.05.2025
00:33
Ankara BİNYAR`da seçim! Zazaoğlu güven tazeledi
Ankara BİNYAR'da seçim! Zazaoğlu güven tazeledi
Dernek faaliyetlerinin yalnızca yönetim kurulu üyeleriyle sınırlı olmadığını belirterek tüm Bingöllülerin desteğine ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Başkan Yakup Zazaoğlu: 'Bu dernek hepimizin. Tüm hemşerilerimiz derneğimizin doğal üyesidir. Yeni dönemde projelerimizi daha da çeşitlendirecek, Bingöl kültürünü ve dayanışmasını Ankara'da daha görünür hale getireceğiz' dedi.
12.05.2025
17:33
Baran:
Baran: 'Bu topraklarda kardeşlik çiçek açmıştır'
PKK'nın silah bırakma kararıyla ilgili 'Aziz milletimizin yıllardır beklediği bir sürecin önemli bir eşiği olarak görülmektedir' sözleriyle yorumlayan MHP Bingöl İl Başkanı Osman Zeki Baran: 'Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin liderliğinde, Türk milletinin her bir ferdine sabırla, kararlılıkla ve fedakârlıkla ekilen huzur tohumları artık yeşermiş, umutla sulanan bu topraklarda kardeşlik çiçek açmıştır' dedi.
12.05.2025
16:59
Seven: `Yeni bir dönemin kapısı açılacaktır`
Seven: 'Yeni bir dönemin kapısı açılacaktır'
PKK, 5-7 Mayıs'ta topladığı kongresinin ardından fesih kararını ve silah bıraktığını açıkladı. Açıklamanın ardından değerlendirmesini paylaşan AK Parti Bingöl İl Başkanı Seven: 'Ülkemiz ve bölgemiz için bir milattır. Deklare edilen kararın somut olarak ve eksiksiz hayata geçmesi bir dönüm noktası olacak, terörün tamamen bitmesi halinde yeni bir dönemin kapısı açılacaktır' dedi.
12.05.2025
16:30
Aktaş:
Aktaş: 'Süreç şeffaf ilerlemeli, gizli hesaplar olmamalı'
PKK'nın kendini fesih ilanı sonrası konuyu görüşleri alınan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl İl Başkanı Hasan Aktaş, alınan kararı 'Çok önemli, ülkemize hayırlı olsun' sözleriyle değerlendirdi ve 'Hepimiz barışa hasretiz ama altında farklı şeyler gizlenmemeli. Süreç şeffaf ilerlemeli ve perde arkasında gizli hesaplar yapılmamalı' dedi.
12.05.2025
15:03
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, uyuşturucuyla mücadelenin ve zehir tacirlerine yönelik çalışmaların devam edeceği vurgulandı.
12.05.2025
13:29
PKK feshedildi! Bundan sonra ne olacak?
PKK feshedildi! Bundan sonra ne olacak?
PKK, fesih kararını açıkladı. 12 Mayıs 2025 itibariyle terör örgütü PKK artık yok. Peki bundan sonra ne olacak? Silahlar nasıl teslim edilecek? Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Mustafa Karasu, Sabri Ok, Bese Hozat, Helin Ümit gibi PKK terör örgütü yöneticileri ne olacak? Cevabı en çok merak edilen bir diğer soru da İmralı'da yatan Abdullah Öcalan'ın durumunda bir değişiklik olup olmayacağı. İşte sürece dair öngörüler ve bilgiler…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın