KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

‘KARDA YÜRÜRKEN DİKKAT’ UYARISI

Bingöl’de etkili olan kar yağışı yerini, tipi ve don olaylarına bıraktı. Hava sıcaklıklarının eksi 10’ları geçtiği kentte kaldırım ve yollar buz bağlarken, sürücülere araç kullanımı yayalara ise yolda yürüme uyarıları yapıldı.

‘KARDA YÜRÜRKEN DİKKAT’ UYARISI
26 OCAK 2016 SALI 02:09
0
2715
0
AA aa

Bingöl'deki önceki gün etkili olan ve aralıklarla devam eden kar, günlük hayatı felç etti. Merkez ve ilçelere bağlı köy yollarımı ulaşıma kapanırken, çevre illere olan ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Tipi ve don olaylarından şehir merkezi adeta buz kesilirken, çatılardaki sarkıtlar, yol ve kaldırımlardaki buzlar tehlike saçıyor.

Doğu Anadolu bölgesinin büyük çoğunluğunda etkili olan kar ve dondurucu havalardan kaynaklı buzlanmalara karşı vatandaşları uyaran Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanları, karla havalarda ayakkabı seçimine dikkat çekti.

Uzmanlar, “Kar yağışı ve soğukların başlamasıyla beraber düşme ve kırık oranları artmaktadır. Bölgemizde kar ve buzlanmadan dolayı çok sayıda kırık yaşanıyor. Özellikle soğuk ve donma riski olan havalarda; yaşlı, kemik erimesi olan görmede bozukluk yaşayan hastaların mümkün olmadıkça dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz. Çıkmak zorunda olanlar birtakım tedbir almalıdır. Bu tedbir ışığında ayakkabı seçimi çok önemli. Ayakkabıyla ilgili olarak, özellikle kauçuk tabanlı, yumuşak tabanlı ve tırtıllı ayakkabı giyilmesi gerekiyor. Kayma esnasında, ayak bileklerinin kırılmasını engellemek amacıyla, bot türü ayak bileklerini saran ayakkabıların giyilmesini tavsiye ediyoruz” uyarısında bulundu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın