KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2025 Perşembe
°C

Kardeşçe yaşamayı sürdüreceğiz

Son günlerdeki terör saldırılarını değerlendiren TÜMSİAD Bingöl Şube Başkanı Alimoğlu, bu saldırıların yıllardır kardeşçe yaşayan halkları ayrıştıramayacağını söyledi. Saldırıları kınadığını da vurgulayan Alimoğlu, ihmal iddialarına da değindi.

Kardeşçe yaşamayı sürdüreceğiz
21 EYLÜL 2012 CUMA 00:45
0
1838
0
AA aa

Bingöl'de 16 Eylül günü Hacılar Köyü'nde 8 polisin şehit olduğu mayınlı saldırı, 18 Eylül günü de Bingöl-Muş yolu Kardeşler Köyü mevkiinde askeri konvoya düzenlenen ve 10 askerin şehit olduğu roketatarlı saldırıyla ilgili değerlendirmede bulunan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bingöl Şube Başkanı İbrahim Alimoğlu, hain saldırıları kınadı.

“Her ne şekilde olursa olsun işadamları olarak bu saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz” diyen Alimoğlu, saldırıların, Bingöl'ün birlik ve bütünlüğünü hedef aldığını söyledi.

Saldırıyı “Bingöl'deki sosyal barışı bozmaya yönelik çirkin amaçların bir sonucu” sözleriyle değerlendiren Alimoğlu: “Bu saldırılar, halkımızın sağduyusu ve sergileyeceği birliktelik sayesinde asla amacına ulaşamayacaktır, kardeşçe yaşayan halkları ayrıştıramayacaktır. Toplumun huzurunu hedef alan terör odaklarının hesaplayamadığı bir şey var ki, bu şehirde farklı dil, ırk gözetmeksizin kardeşçe yaşamayı başarmışlardır. Bir şeyin altını özellikle çizmekte yarar görüyoruz. Bingöllüler olarak bizler, Türk, Kürt, Zaza, Alevi, Sunni demeden bu şehirde el ele, omuz omuza ve yürek yüreğe yaşamaya ve ülkemizin aydınlık geleceğine birlikte yürümeye kararlılıkla devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da refah seviyesi yüksek, daha müreffeh bir Türkiye için kardeşçe çalışmayı sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Kamuoyu, kimin ne hesapta olduğunu gayet iyi görüyor. Şehit olan polis ve askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine milletimize başsağlığı diliyor, yaralılara da acil şifalar diliyoruz” dedi.

BİNGÖL TARİHİNE GEÇEN YENİ BİR LEKEDİR

Bingöl'ün imaj açısından aldığı yaranın da tarifsiz olduğunu söyleyen Alimoğlu: “Bölgenin coğrafi yapısından kaynaklı olsa da bu saldırılarda Bingöl adının geçmesi son derece üzücüdür. Türkiye'nin batısındaki bir kişi, Bingöl'de huzur olduğunu, insanların kardeşçe yaşadığını bilemez ki. Televizyon kanallarında sürekli ‘Bingöl'de şehit' denildiğinde haliyle o kişinin hafızasında Bingöl çok farklı bir yer olarak kalır. Bunu hemen herkes bilir ki, batıdan görev icabı buralara gelen her kamu görevlisinden, işadamından duyulan sözler de bunun açık örneğidir. Bu haftaki saldırılar Bingöl tarihinde tıpkı ‘33 asker olayı' gibi derin bir yara açmıştır ve bu lekeyi temizlemek uzun yıllar alacaktır. Tam da bu noktada halkımız tavrını göstermeli, tepkisini demokratik yollarla dile getirmelidir. Fakat burada özellikle provokasyonlara dikkat edilmelidir. Aksi halde haklıyken haksız pozisyonuna düşülebilir. Sağduyulu davranılmasını özellikle istirham ediyoruz” dedi.

İHMAL İDDİALARI

Gerek KCK soruşturması kapsamında görev aldıkları Karlıova İlçesi'nden dönüşte saldırıya uğrayan polisler, gerekse onca korumaya rağmen roketatarlı saldırıya uğrayan askerlerin maruz kaldığı hain saldırılarla ilgili soruşturmanın en iyi şekilde yürütülmesi ve kamuoyunun bu noktada aydınlatılması gerektiğini ifade eden Alimoğlu, şöyle devam etti.

“Hem polislerimize, hem de askerlerimize yönelik saldırılarla ilgili çok ciddi iddialar var. Her gün yeni bir iddiayla karşılaşıyoruz. İlgili makamların soruşturmayı derinlemesine ve en ince detayların da hesaba katılarak yapmasını bekliyoruz. Soruşturma neticesinde ihmal varsa, bunun sorumlularının da cezalandırılmasını bekliyoruz” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.10.2025
00:11
Ormangören`den esnaf için yapılandırma çağrısı
Ormangören'den esnaf için yapılandırma çağrısı
Bingöl'de esnafların yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, ekonomik zorluklar nedeniyle ayakta kalmakta zorlanan esnafın desteklenmesi gerektiğini belirtti. Ormangören, 'Esnafın nefes alamadığı bir ekonomide üretim de istihdam da zayıflar. SGK ve vergi borçları makul taksitlerle yeniden yapılandırılmalı' dedi.
22.10.2025
23:33
Bingöl Dostlar Çay Evi`nden SMA`lı Efrayim İçin Anlamlı Destek
Bingöl Dostlar Çay Evi'nden SMA'lı Efrayim İçin Anlamlı Destek
'Bu sadece bir anne babanın evladı değil, tüm Bingöl'ün evladı' diyen Bulut ve Çığ; 'Biz bir günlük kazancımızı verdik; eğer her esnaf elini uzatırsa, Efrayim kısa sürede tedaviye kavuşabilir. Bingöl esnafı olarak birlik olalım, bu evdeki ışığı birlikte yakalım' diyerek çağrılarını dile getirdiler.
22.10.2025
20:35
Bingöl Ulu Camii tuvaletleri yenileniyor! Ücretsiz olacak
Bingöl Ulu Camii tuvaletleri yenileniyor! Ücretsiz olacak
Bingöl Belediyesi, Merkez Ulu Cami tuvalet ve abdesthane bölümünü devralarak yenileme çalışmalarına başladı. Alana daha önce bulunmayan bayan ve engelli WC'ler ile modern ve erişilebilir bir yapıya kavuşturulacak. Tüm vatandaşlar bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanacak.
22.10.2025
20:30
Karlıova`da Doğalgaz Mağduriyeti Meclis Gündeminde
Karlıova'da Doğalgaz Mağduriyeti Meclis Gündeminde
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Karlıova'daki doğalgaz sorununu iki ayrı soru önergesiyle TBMM'ye taşıdı.
22.10.2025
19:41
Aile Yılında Şiddete Karşı Tek Ses: ŞÖNİM 1100 Kişiye Ulaştı
Aile Yılında Şiddete Karşı Tek Ses: ŞÖNİM 1100 Kişiye Ulaştı
Bingöl ŞÖNİM, 2025 yılı boyunca toplumun farklı kesimlerinden 1100 kişiye ulaşarak kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşturdu. Dönmez: 'Bizim amacımız, iletişimi güçlendirmek, anlayışı derinleştirmek ve şiddetin hiçbir türüne sessiz kalmamaktır.'
22.10.2025
19:26
Bingöl`de Öğrencilere Kitap, Kırtasiye ve Giyim Hediyesi
Bingöl'de Öğrencilere Kitap, Kırtasiye ve Giyim Hediyesi
Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası, Bingöl'ün Karlıova ve Adaklı ilçelerinde öğrenim gören öğrencilere kitap, kırtasiye ve giyim desteğinde bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın