KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Ekim 2026 Perşembe

Kardeşini çarşafa sokan anne babasını dava etti

Sekiz yıllık zorunlu eğitime rağmen, ailesi tarafından 5. sınıfta okuldan alınıp çarşafa sokularak Kuran kursuna yazdırılan Z.K'nın ABD'de yaşayan abisiyle ablası, bu kararı alan anne ve babalarını mahkemeye verdi. İstanbul Valiliği ve Fatih Kaymakamlığı, abiyle ablanın konuyla ilgili 4 başvurusuna yanıt vermedi

Kardeşini çarşafa sokan anne babasını dava etti
27 ARALIK 2007 PERŞEMBE 09:24
0
1243
0
AA aa
YILLAR önce çalışmak için ABD'ye giden ve ticaretle uğraşan Ömer K. ile kız kardeşi Büşra B. geçen yaz tatile geldikleri İstanbul'da, küçük kız kardeşleri Z.K'nın 5. sınıftan alınarak çarşafa sokulup Kuran kursuna yazdırıldığını gördüler. Anne ve babalarını kız kardeşlerinin 8 yıllık zorunlu eğitim için ikna edemeyen abi ve abla, çareyi Fatih Kaymakamlığı ve İstanbul Valiliği'ne başvurmakta buldu. Valilik ve kaymakamlığın 4 ayrı başvuruya yanıt vermediğini ifade eden abi Ömer K. avukatı aracılığıyla 16 kasım 2007 tarihinde Fatih Sulh Hukuk Mahkemesi'nde annesi ve babası Hanife-Süleyman K. hakkında dava açtı. Çiftin Z.K'yı 8 yıllık zorunlu eğitim hakkından mahrum bırakarak yasal sorumluluklarını yerine getirmediği, sadece din eğitimi ve öğretimi için Kuran kursuna gönderdiği, 11 yaşında kapattığı öne sürülen başvuruda, davacı ağabeyin vasi tayin edilmesi istendi. Ağabey Ömer K. annesinin "sanki kız kardeşi okumaya devam ediyormuş" görüntüsü vermek için kendisine gösterdiği, bir başka öğrenciye ait tahrif edilmiş sahte 7. sınıf karnesiyle, küçük kız kardeşi Z.K'nin tuttuğu günlüğü mahkemeye delil olarak sundu.

KÜÇÜK Z.K'NIN GÜNLÜĞÜ

Z.K.'nin el yazısıyla tuttuğu günlük, abisi tarafından mahkemeye delil olarak sunuldu. İşte günlükten "imlasına dokunmada"n ilginç satırlar:

ALLAHTAN KIZ DEĞİL

Arkadaşıyla buluşmaya gitti. (ABD'den gelen abisi) Saat gece ikide gelmiş. Allahtan ki kız değil, kız olsaydı hali yaman olmuştu..(30.12.2005)

ABİYİ 'UYUTMAK'

Annem karneyi alıcaz dedi. Almaya gittik. Baktık ki M.... arkadaşıyla merdivende telefonlarıyla oynuyorlar. M....'den istedik. Karneyi verdi. Sonra orda bir fotokopici var. Biz hep ordan çektiriyorduk karneyi, yine oraya gittik. Eve doğru gelirken baktım ki takdirnamede M.... B. yazıyor. Bir daha geri döndük yaptılar. (06.01.2006)

HAYATTAN BIKTIM

yarın kursa başlıyorum. hem talim hem arapça hemde hafızlık hemde okul dersleri görücem. nasıl yapıcam bilmiyorum. Doğrusu daha çarpım tablosunu bilmiyorum. bıktım artık hayatımdan..(29.10.2006)

Artık hayatımdan bıktım. günlerim gittikçe güzelleşeceğine kötüleşiyor.. (14.11.2006)


Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.10.2026
21:30
Bingöl TSO`da yeni yönetim belli oldu
Bingöl TSO'da yeni yönetim belli oldu
3 Ekim'de gerçekleştirilen Oda Organ Seçimleri sonrası BİNTSO'da yeni dönemin yönetim ve meclis kadrosu netleşti. Kadir Çintay yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olurken, ilk Meclis toplantısında Doğan Koç Meclis Başkanlığına seçildi. Yönetim, Meclis, Disiplin Kurulu ve TOBB delegeliğinde görev alacak isimler de belli oldu.
07.10.2026
20:56
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: `Yeni statü sahada karşılık bulmalı`
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: 'Yeni statü sahada karşılık bulmalı'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuşmasını önemli bir kazanım olarak değerlendirdi. Sürece katkı sunanlara teşekkür eden Baraç, bundan sonraki aşamada personel alımlarında liyakat ve eşitlik vurgusu yaparak yeni statünün yalnızca tabelada kalmaması gerektiğini söyledi.
07.10.2026
20:45
HÜDA PAR`dan Boğlan`daki GES projesine tepki:
HÜDA PAR'dan Boğlan'daki GES projesine tepki: 'Ekmek teknemiz olan meralarımızı kaybetmeyelim'
HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanlığı, Boğlan Mahallesi'nde planlanan GES projesine ilişkin açıklama yaptı. Yenilenebilir enerji yatırımlarına karşı olmadıklarını belirten parti, hayvancılık ve arıcılıkla geçinen vatandaşların kullandığı meraların projeye tahsis edilmesine tepki göstererek alternatif alanların değerlendirilmesini istedi.
07.10.2026
20:02
Bingöl`de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 150 dönümlük ceviz bahçesinde hasat mesaisi başladı. Yaklaşık 12 yıllık ağaçlardan bu yıl 5-6 ton civarında ürün elde edilmesi hedeflenirken, geçen yıl yaşanan don olayının üretimi olumsuz etkilediği belirtildi.
07.10.2026
19:50
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
07.10.2026
19:26
Bingöllü yazar İsmail Avcı`nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöllü yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöl'de doğan yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı Korkuya Alışmak, 1990'lı yıllarda Anadolu'nun doğusunda yaşayan 11 yaşındaki Beşir'in gözünden çocukluğa, aileye, eğitime, dostluğa, vefaya ve geçmişten geleceğe taşınan emanetlere uzanan bir hikâye anlatıyor. Avcı, romanını 'geçmişe bakarken geleceği de unutmamak' duygusuyla kaleme aldığını söylüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın