KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Temmuz 2026 Cuma
°C

Kardeşlik yılı, 331 etkinlik ile tamamlandı

Bingöl'e ait ortak hedeflerin ve değerlerin pekiştirilmesi, tüm vatandaşlar adına güzel bir geleceğin hep birlikte inşa edilmesi için Vali Kadir Ekinci tarafından ana teması 'Kardeşlik' olarak belirlenen ve ilgili kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının paydaş olduğu '2021 Yılı Bingöl Kardeşlik Yılı' projesi, 331 etkinlik ile tamamlandı.

Kardeşlik yılı, 331 etkinlik ile tamamlandı
24 OCAK 2022 PAZARTESİ 16:08
6
1797
0
AA aa

Bingöl Valiliği koordinesinde; Bingöl Belediyesi, Bingöl Üniversitesi, 7 İlçe Kaymakamlığı, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının birlikte yürüttüğü proje ile "kardeşlik hukuku"nu yeniden canlandırmak, toplumun tüm kesimleri arasında kardeşliği pekiştirmek, kurumlar arası işbirliğinin artırılması ve kurumsal empatinin güçlendirilmesi; hayatın her alanına girmiş özellikle gençleri bağımlı hale getiren teknoloji ile büyüyen nesle sevgi, saygı, yardımlaşma gibi ahlaki ilkelere yönelik farkındalık oluşturmak; toplumsal barışı ve huzuru tesis etmek, aile, akraba ve komşuluk ilişkilerine olumlu katkı sağlamak; bireylere topluma karşı olan görev ve sorumluluklarını hatırlatmak, mutlu ve huzurlu yarınlar için gönül birliktelikleri inşa etmek gibi konular hedeflenmişti.

Tamamlanan proje sonrasında yaptığı değerlendirmede Vali Ekinci şunları söyledi:

“1 Ocak 2021 ve 31 Aralık 2021 tarihleri arasında uyguladığımız ‘2021 Bingöl Kardeşlik Yılı' projesi hamdolsun başarıyla tamamlanmıştır.  Bir yıllık süre içinde her ay farklı bir tema ile kardeşliğe farklı açılardan vurgu yapmaya, farklı sosyal çevrelerde farkındalık yaratmaya çalıştık.

Yunus Emre'nin dediği gibi ‘Gelin Kardeş Olalım / İşi kolay Tutalım / Sevelim Sevilelim / Dünya Kimseye Kalmaz' dedik ve oldukça geniş bir paydaş kümesi ile resmi ve sivil imkanları kullanarak il genelinde birbirinden değerli, öğretici ve hatırlatıcı etkinliklerle ‘kardeşlik' vurgusu yapmaya çalıştık.

‘Sevgide güneş gibi, tevazuda toprak gibi, öfkede ölü gibi, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi' olmak üzere çıktığımız bu yolun kadın erkek, genç yaşlı, öğrenci, esnaf, işçi, memur demeksizin geniş kesimlerde ilgiyle karşılanması ve son derece olumlu dönütler vermesi en büyük bahtiyarlığımızdır.

İlk gününden son gününe ‘kardeşlik' vurgusu ile tamamlanmış bir yılı nasip ettiği için rabbimize hamdolsun. Hayırla başladığımız ve hayırlara vesile olduğunu düşünerek tamamladığımız bu güzel çalışma için emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.”

Vali Kadir Ekinci'nin talimatları doğrultusunda 1 Ocak 2021'de başlayan ve her ay için ayrı bir temanın işlendiği "2021 Bingöl Kardeşlik Yılı" projesi kapsamında 12 aylık periyod sonucunda, 331 farklı faaliyet ile il genelinde toplam 496.358 kişiye ulaşıldı.

Proje kapsamında sırasıyla şu temalar işlendi: ‘Kardeşliğin Temeli Sevgi ve Vefa', ‘Bağımlılıkla Mücadele Kardeşliği', ‘Kardeşlik Paylaşmaktır', ‘Gençlik ve Kardeşlik Zinciri', ‘Ensar ve Muhacir Kardeşliği', ‘Milli Birlik ve Dayanışma Kardeşliği', Kurumsal Kardeşlik', ‘Toplumsal Kardeşlik', ‘Esnaf Kardeşliği', ‘Doğa Kardeşliği' ve ‘Kuşak Kardeşliği'.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl`de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın