KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Karlı ayran için çotla'ya çıktı

Aile ziyareti için İstanbul’dan Bingöl’e gelen ve babasının isteğini yerine getirmek için Çotla Dağı’na çıkıp kar toplayan Atar, Çözüm Süreci’nin verdiği rahatlığa da dikkat çekti.

Karlı ayran için çotla`ya çıktı
06 MAYIS 2014 SALI 21:30
0
3954
0
AA aa

Bu yıl kış mevsiminin seyrek geçtiği Bingöl'de yeterli kar yağmasa da yöre halkı, bölgede eski bir alışkanlık olarak varlığını sürdüren ve onlar için eskimo, dondurma niteliği taşıyan “incirli kar” yeme akışkanlığından kopamıyor.

Aile ziyareti için geldiği Bingöl'de, festivallerin yapılmaya başlandığı Genç İlçesi'nin en yüksek dağı olan Çotla'da kar toplayan Halis Atar, termoslara doldurduğu kar eve götürdü.

81 yaşındaki babasının isteği üzerine Çotla'ya çıktığını anlatan Halis Atar: “Eski insanlarımız aynanın içine kar doldurup içiyormuş. Babamın da canı çekmiş. Söyleyince ben de isteğini yerine getirmek istedim ve Çotla dağına çıkıp kar topladım. Bayağı sevindi, doya doya karlı ayran içti” dedi.

Çotla'ya çıkarken geçmişteki tereddütleri yaşamadığını da anlatan Atar, Çözüm Süreci'nin bölgede büyük bir rahatlık oluşturmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Atar: “İnşallah bu huzur ortamı devam eder. Eskiden bu dağlara çıkıp kar toplamak hiç de kolay değildi. Tereddüt vardı. Ama şimdi rahatız. Havası çok güzel, suları buz gibi. İnşallah bu süreç devam eder ve bölge insanları olarak bu mutluluğu her daim yaşarız” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın