KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Karlıova -21 gördü!

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkili olan kar yağışı, yerini önce tipiye daha sonra ise dondurucu havaya bıraktı. İlçede vatandaşlar cep telefonlarından açtıklarını hava durumundan eksi 21'i gördüklerini aktardı.

Karlıova -21 gördü!
21 OCAK 2021 PERŞEMBE 16:28
2
1770
0
AA aa

Ülkenin birçok ilinde olduğu gibi Bingöl'de de kar yağışı yerini soğuk havalara bıraktı. Yılın 6 ayını kar altında geçiren Karlıova ilçesinde hava sıcaklığı eksi 21'e ulaşırken, çatılarda buz sarkıtları oluştu, araçlar çalışmadı, çeşmeler dondu ve vatandaşlar yürümekte zorlandı.

Dondurucu soğukla birlikte sabahın erken saatlerinde iş yerini açan esnaflar buz sarkıtlarını kürek yardımıyla kırarken, sürücüler ise hem arabasını çalıştırmak için uğraştı hem de aracın camlarındaki buzları çözmek için. Kar yağışı ve tipinin etkisiyle ilçe merkezinde kapanan ana cadde ve sokaklarda çalışma yapan belediye ekipleri ise karları toplayıp ilçe dışına taşımaya başladı.

Soğuk havada zorlandıklarını aktaran ilçe sakinlerinden Murat Çelik, “Bir haftadır aşırı kar yağışı oldu. Kar yağışı yerini tipi ve soğuğa bıraktı, eksi 21, 22 derecedeyiz şu an. Çok aşırı soğuk. Ulaşımlarımız belediye tarafından açılıyor onlar olmazsa çok zor. Gece eksi 25'e kadar çıkıyor, gündüz 15-19 derece. Çok soğuk çok zorlanıyoruz. Allah yardımcımız olsun” dedi.

İlçede kuru soğukların başladığını ve hayatı olumsuz etkilediğini söyleyen Ahmet Kanat ise “Bir haftadır yoğun kar yağışı nedeniyle bir metreyi bulan bir yağış oldu. Şuan kuru soğuklar başladı. Olumsuz hava, hayatı bayağı zorlaştırdı. Şu an kar yağışı durdu ama soğuklar eksi 23'ü buldu. Donuyoruz” diye konuştu. (İHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.07.2026
00:18
Bingöl`de Traktör Kazası: 1 Ölü
Bingöl'de Traktör Kazası: 1 Ölü
Bingöl merkez Kartal Köyü yolunda meydana gelen traktör kazasında bir kişi yaşamını yitirdi.
17.07.2026
23:45
Devlet Desteğiyle Kurduğu Besi Çiftliğinde Tam Kapasite Üretim Yapıyor
Devlet Desteğiyle Kurduğu Besi Çiftliğinde Tam Kapasite Üretim Yapıyor
Devlet desteğiyle Bingöl'de kurulan modern besi çiftliğinde 250 baş kapasiteyle üretim sürüyor. Yaklaşık 29 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen tesise, 22 milyon lira hibe desteği sağlandığı bildirildi.
17.07.2026
23:43
Bingöl`de Çıkan Yangın Saman Balyalarına Sıçramadan Söndürüldü
Bingöl'de Çıkan Yangın Saman Balyalarına Sıçramadan Söndürüldü
Bingöl'de çıkan yangın, ekiplerin zamanında müdahalesiyle saman balyalarına sıçramadan söndürüldü.
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın