KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Karlıova depremi meclis gündemine taşındı

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yanıtlaması için meclise bir soru önergesi sundu. Aydemir; 'Depremden zarar gören köylerimiz de eğitim de belli bir süre aksaklıklar yaşanmıştır. Bu süre zarfında öğrencilerin geri kalan eğitimlerini tamamlayacak bir çalışma yaptınız mı?'

Karlıova depremi meclis gündemine taşındı
29 ARALIK 2022 PERŞEMBE 18:56
8
1608
0
AA aa

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yanıtlaması için meclise bir soru önergesi sundu.

Aydemir, önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Bingöl'ün Karlıova İlçesinde 2020 yılında meydana gelen depremin sancıları, aradan geçen yaklaşık üç yıla rağmen halen devam etmektedir. Barınma; ısınma, sağlık gibi problemlerin birçok kez dile getirilmiş olmasına rağmen deyim yerindeyse halkımız kaderine teslim edilmiştir. Tüm bu problemler hali hazırda çözümsüz bırakılmışken bu sene eğitimlerini zor şartlarda sürdürmeye çalışan öğrencilere ve ailelerine yeni uygulama ile bir mağduriyet daha yaşatılmıştır. Karlıca; Aynik, Kızılağaç, Çatak ve Mezarcık Köylerinde ki öğrencilerin, yıllardır eğitimlerini gördükleri Yiğitler Köyünde bulunan okul, depremden sonra aldığı hasarların onarılmaması sebep gösterilerek eğitime kapatılmıştır. Yaklaşık 300 öğrencinin eğitim gördüğü okul, hiçbir öğrenci ya da veliye bilgi verilmeden, köylere 32 kilometre uzaklıkta olan Karlıova Merkezde bir okula taşınmıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile temasa geçen aileler hiçbir sonuç alamadıklarını ifade etmişlerdir. Okulun köylere olan uzaklığından sebeple öğrencilerin çok erken saatlerde yola koyulmak zorunda kaldıklarını dile getiren aileler, çocuklarının sağlıklarından endişe ettiklerini, bunun çözümü içinde başvurularının olumsuz karşılandığını tarafımıza iletti. Ayrıca sırf servis saatlerinde değişiklik yapılmaması için öğrencilerin okula çok erken götürüldükleri bunun çözümü için ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hiçbir şekilde taviz vermeden ret ettiği de iddia edilmektedir.

1.) Depremden zarar gören köylerimiz de eğitim de belli bir süre aksaklıklar yaşanmıştır. Bu süre zarfında öğrencilerin geri kalan eğitimlerini tamamlayacak bir çalışma yaptınız mı?

2.) Yiğitler Köyünde bulunan okulda ki eksiklikler neler? Tarafınıza bu konuda ulaşmış bir bilgi var mı?

3.) Okulun onarılması için herhangi bir çalışmanız oldu mu?

4.) İddia edildiği gibi, öğrencilere veya velilere okulun taşınacağı konusunda bilgi verilmediği konusu doğru mu?

5.) Okulun taşınması konusunda bilgi verilmemesinin gerekçeleri nelerdir?

6.) Öğrencilerin; servis, beslenme ve saat konusunda yaşadıkları mağduriyetleri giderecek misiniz?

7.) Mağdur olan öğrencilerimiz Yiğitler Köyünde bulunan okullarında eğitimlerine tekrar başlayabilecekler mi? Bu konuda bir çalışmanız olacak mı?” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.08.2026
02:43
Mahmut Ayas adaylığını açıkladı!
Mahmut Ayas adaylığını açıkladı!
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nda seçim süreci hareketlenirken, eski Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas, 'Beyaz Liste' ile yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Ayas, yeni dönemde yatırım, istihdam, girişimcilik ve üyelerin sorunlarına daha etkin çözüm üretme hedefiyle yola çıktıklarını belirtti.
26.08.2026
02:42
Aşağı Çarşı`da Hak Sahiplerine 15 Günlük Başvuru Süresi
Aşağı Çarşı'da Hak Sahiplerine 15 Günlük Başvuru Süresi
Bingöl Belediyesi, Eski Saray Caddesi'nde (Aşağı Çarşı) sürdürülen yol genişletme çalışmaları kapsamında proje güzergahında yer alan hak sahiplerini başvuruya çağırdı. İlan tarihinden itibaren 15 gün içinde Plan ve Proje Müdürlüğü'ne müracaat edilmesi gerekiyor.
26.08.2026
02:41
KYK yurt başvuruları başladı: Son gün 29 Ağustos
KYK yurt başvuruları başladı: Son gün 29 Ağustos
2026-2027 eğitim öğretim dönemi için KYK yurt başvuruları başladı. İlk kez yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri, 29 Ağustos saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek.
26.08.2026
02:40
Motorinde Büyük İndirim
Motorinde Büyük İndirim
Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatında 27 Ağustos 2026 saat 00.01'den itibaren geçerli olmak üzere 4 TL indirim bekleniyor.
26.08.2026
02:38
YÖK Başkanı Özvar, bölge rektörleriyle Ahlat`ta buluştu
YÖK Başkanı Özvar, bölge rektörleriyle Ahlat'ta buluştu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında Ahlat'ta gerçekleştirilen bölge üniversiteleri toplantısına katıldı. Toplantıda akademik gelişimden bölgesel iş birliklerine kadar birçok konu ele alındı.
25.08.2026
03:06
Baraç`tan AK Parti milletvekillerine eleştiri:
Baraç'tan AK Parti milletvekillerine eleştiri: 'Bingöl sorunlarıyla baş başa'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, AK Parti milletvekillerini kentin sorunlarına yeterince odaklanmamakla eleştirdi. Baraç, seçim vaatlerinin yanı sıra bazı ticari faaliyet ve iş çevreleriyle ilişkilere yönelik iddiaların da kamuoyunda sorgulandığını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın