KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2025 Cuma
°C

Karlıova eğitim-sen'den tecavüz olayına tepki

Bingöl'de 16 yaşındaki kıza cinsel istismar ve tecavüzde bulunan uzman çavuşların serbest bırakılmasına bir tepki de Eğitim-Sen Karlıova Temsilciliği’nden geldi.

Karlıova eğitim-sen`den tecavüz olayına tepki
25 HAZİRAN 2013 SALI 07:17
0
3957
0
AA aa

Eğitim Sen Karlıova Temsilciliği, yaptığı basın açıklamasıyla, Bingöl'de 16 yaşındaki kıza cinsel istismar ve tecavüzde bulunan uzman çavuşların serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Açıklamada daha önce kamu görevlileri tarafından Mardin de, tecavüze uğrayan N.Ç olayının üstünün kapattırıldığı ve zanlıların serbest bırakıldığına işaret eden Eğitim-Sen ilçe yöneticilerinden Üzeyir Ergül: “Hepimizin bildiği üzere 16 yaşındaki E.A'ya değişik zamanlarda tecavüz eden 4 uzman çavuş üst mahkeme tarafından, yapılan itiraz sonucu tahliye edilmiştir. Tahliye kararını veren üst mahkeme davaya gizlilik kararı koymuş, E.A'nın avukatının E.A için yaptığı koruma talebini reddetmiştir. Bu hukuksuz karar bizim için yeni N.Ç davası skandalıdır. N.Ç içinde daha önce skandal bir karan veren mahkeme, 13 yaşındaki N.Ç'nin “kendi rızasının olduğu” yönünde karar vermişti. Daha sonra oluşan kamuoyu baskısı sonucu mahkeme bu kararı bozmuş, yeniden yargılamaya gitmişti” dedi.

‘E.A için de verilen bu hukuksuz karar bir kez daha bu ülkenin hukuk sisteminin ve adalet duygusunun çürüdüğünü göstermiştir' diyen Ergül: “Verilen tahliye ve dosyaya konulan gizlilik kararı kendilerince hukuk mevzuatına uygun olsa da, bu kararın ahlak ve vicdan karşısında hiçbir geçerliliği yoktur ve bu karar ahlak ve vicdan mahkemesinde mahkum edilecek bir karardır. Bu yaştaki çocukların bundan sonra bu tür olaylara maruz bırakılmasını adeta özendirici bir nitelik taşımaktadır. Çocukların tecavüze ve istismara maruz bırakılmasını öngören bir mahkemenin toplum nezdinde verdiği kararların hiçbir anlamı yoktur. Bu kararla hukuk sistemi, toplumu korumak yerine bozmayı teşvik etmiştir. N.Ç davasında olduğu gibi burada da tecavüz eden kişiler kamu görevlisi olması ve mahkeme tarafından aklanmaya çalışılması hukuksuzluğun devlet tarafından bölgeye ayrı bir yaklaşımla geldiğini açıkça ortaya koymuştur. Bu gün tahliye edilenlerin silah taşıyan kamu görevlileri oldukları unutulmamalı ve olay bu pencereden de değerlendirilmelidir. Bu tarz hukuksuz kararlar yeni değildir. Buna son yıllarda yaşadığımız binlerce hukuksuz karardan bir kaçını örnek olarak verebiliriz. Daha birkaç gün gün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün tam üzerinden 540 gün geçen Roboski katliamı dosyası için görevsizlik kararı vermiş, dosyayı askeri mahkemeye göndermiştir. Aynı savcılık Ceylan Önkol davasında da takipsizlik kararı vermiştir. Şırnak Savcılığı da Roboski katliamının 500. Gününde katliamın olduğu yerde çocuklarını anan ailelere 3 Bin'er TL para cezası vermiştir. Aynı hukuk sistemi Bingöl'de de tecavüzcüleri salıvermiştir” ifadelerini kullandı.

Ergül açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Bizler; Bu davanın takipçisi olduğumuzu herkesin bilmesi ve kamuoyunun da bu konuya duyarlı yaklaşmasını. Olayın örtbas edilmesinin engellenmesin. Tahliye edilen kişilerin derhal tutuklanmasını daha adil ve vicdanları rahatlatan bir karar verilmesini. Tahliye gerekçesinin açıklanmasını ve dosyadaki gizlilik kararının kaldırılmasını. Kadınlara ve özellikle çocuklara karşı cinsel istismar ve tecavüz davalarında daha adil, bu tarz olayları caydırıcı kararlar alınmasını istiyoruz.”

Gurup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
09.05.2025
14:51
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kurumsal İletişim Sürecinde İletişim Temsilcilerinin Rolü' seminerde, kurumsal şablon ve formatların standart hale getirileceğini belirten Korkmazcan, atılacak yeni adımlarla hem kurum içi iletişimin güçlendirileceğini hem de kurumsal kimliğin kamuoyundaki etkisinin arttırılacağını vurguladı.
09.05.2025
13:42
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, 57,29 gram kokain, 20,16 gram metamfetamin ve para ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın