KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Şubat 2026 Cuma
°C

Karlıova hükümet konağı'nda sona doğru

Türkiye’nin hükümet konağı olmayan ender ilçelerinden biri olan Karlıova hükümet konağının, bu yıl içerisinde tamamlanıp teslim edilmesi planlanıyor…

Karlıova hükümet konağı`nda sona doğru
26 EYLÜL 2011 PAZARTESİ 04:46
0
5458
0
AA aa

1936 yılında Bingöl'ün il olmasıyla birlikte ilçe olup Bingöl'e bağlanan Karlıova'da, hükümet konağının bulunmaması kamu hizmetlerinin görülmesinde aksaklıklara sebep oluyordu. 2003 yılında meydana gelen Bingöl depreminde Hükümet konağında hasar meydana geldi, 2005 yılındaki Karlıova depremiyle birlikte ağır hasara uğrayan Karlıova hükümet konağı boşaltılarak, kamuya ait hizmet birimleri çeşitli yerlere dağıtıldı ve bina 2007 yılında yıkım kararı verilerek yıkıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada Karlıova Hükümet Konağı yapım işinin devam ettiğini belirterek, “Karlıova Hükümet Konağı'nın yapımına toplam olarak 1.710.147,07 TL ödeme yapılmış ve çevre düzenleme işi tamamlanmak üzere olup bitirilmesi planlanmaktadır” denildi.

İhaleye çıkarılan süreçte 2009 yılında yıkılan binanın yerine hükümet konağının inşaatına başlandı. Yeni Karlıova hükümet konağı binasının çevre düzenlemesinin yapılmasının ardından bu yıl faaliyete gireceği belirtiliyor.

Hükümet konağının olmaması nedeniyle kamu hizmetleri dağınık bir şekilde verilmekte, vatandaş hangi dairenin nerde olduğunu bilmemesi nedeniyle de sorunlar yaşadığı ifade ediliyor.

Yine depremde hasar gören Adliye ve emniyet binaları daha önce tamamlanarak hizmete girmişti. Vatandaşlar hükümet konağının bir an önce tamamlanması konusunda yetkililerin duyarlı olmasını beklediklerini, Hükümet konağının bu yıl içinde tamamlanacak olmasını da sevinçle karşıladıklarını dile getiriyorlar.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.02.2026
19:21
Bingöl tek yürek olmaya hazırlanıyor! Dev ekran kurulacak
Bingöl tek yürek olmaya hazırlanıyor! Dev ekran kurulacak
Lider 12 Bingölspor'un şampiyonluk yolundaki kritik karşılaşması öncesi PFDK'nın verdiği 'seyircisiz maç' cezasına karşılık kent genelinde dayanışma çağrıları yapıldı. Belediye Başkanı Erdal Arıkan, maç saatinde stat önüne dev ekran kuracaklarını açıklarken, Bingöl halkı, tribünde olamasa da takımının yanında olacak.
13.02.2026
18:02
Vali Çelik Kiğı`da muhtarlarla bir araya geldi
Vali Çelik Kiğı'da muhtarlarla bir araya geldi
Bingöl Valisi Cahit Çelik Kiğı ilçesinde muhtarlarla bir araya gelerek taleplerini dinledi.
13.02.2026
13:42
Hesarek`te gerçeğini aratmayan tatbikat
Hesarek'te gerçeğini aratmayan tatbikat
Bingöl Hesarek Kayak Merkezi'nde yapılan çığ ve telesiyejde mahsur kalma tatbikatı, gerçeği aratmadı. Tatbikatı yöneten Vali Yardımcısı Şahin; 'Arkadaşlarımızın disiplin içerisinde hareket ettiği, verilen talimatlara titizlikle uyduğunu gözlemledik.'
12.02.2026
17:01
Suça Sürüklenen Çocuklara
Suça Sürüklenen Çocuklara 'Diversiyon' Modeli!
Adalet Bakanlığı, suça sürüklenen çocukların cezaevine girmeden topluma kazandırılmasını hedefleyen 'Diversiyon' modeli üzerinde çalışıyor. 16 ülkede uygulanan sistem, yargılama yerine eğitim ve denetimi esas alıyor. Ancak modelin Türkiye'de ne kadar başarılı olacağı tartışma konusu.
12.02.2026
16:45
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Büyük Başarı
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Büyük Başarı
57. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Malatya Bölge Finali'nde Bingöl rüzgârı esti. 20 projeyle yarışmaya katılan Bingöllü öğrenciler, farklı alanlarda birincilik ve üçüncülük dereceleri elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
12.02.2026
16:09
Genç`te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Genç'te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Bingöl Umut Kervanı Derneği Genç İlçe Temsilciliği, kalp ve böbrek rahatsızlıklarıyla mücadele eden Yağmur Ok'un talebi üzerine, günlük yaşamını kolaylaştıracak özel bir koltuk desteği sağladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın