KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Eylül 2026 Çarşamba
°C

Karlıova hükümet konağı'nda sona doğru

Türkiye’nin hükümet konağı olmayan ender ilçelerinden biri olan Karlıova hükümet konağının, bu yıl içerisinde tamamlanıp teslim edilmesi planlanıyor…

Karlıova hükümet konağı`nda sona doğru
26 EYLÜL 2011 PAZARTESİ 04:46
0
6342
0
AA aa

1936 yılında Bingöl'ün il olmasıyla birlikte ilçe olup Bingöl'e bağlanan Karlıova'da, hükümet konağının bulunmaması kamu hizmetlerinin görülmesinde aksaklıklara sebep oluyordu. 2003 yılında meydana gelen Bingöl depreminde Hükümet konağında hasar meydana geldi, 2005 yılındaki Karlıova depremiyle birlikte ağır hasara uğrayan Karlıova hükümet konağı boşaltılarak, kamuya ait hizmet birimleri çeşitli yerlere dağıtıldı ve bina 2007 yılında yıkım kararı verilerek yıkıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada Karlıova Hükümet Konağı yapım işinin devam ettiğini belirterek, “Karlıova Hükümet Konağı'nın yapımına toplam olarak 1.710.147,07 TL ödeme yapılmış ve çevre düzenleme işi tamamlanmak üzere olup bitirilmesi planlanmaktadır” denildi.

İhaleye çıkarılan süreçte 2009 yılında yıkılan binanın yerine hükümet konağının inşaatına başlandı. Yeni Karlıova hükümet konağı binasının çevre düzenlemesinin yapılmasının ardından bu yıl faaliyete gireceği belirtiliyor.

Hükümet konağının olmaması nedeniyle kamu hizmetleri dağınık bir şekilde verilmekte, vatandaş hangi dairenin nerde olduğunu bilmemesi nedeniyle de sorunlar yaşadığı ifade ediliyor.

Yine depremde hasar gören Adliye ve emniyet binaları daha önce tamamlanarak hizmete girmişti. Vatandaşlar hükümet konağının bir an önce tamamlanması konusunda yetkililerin duyarlı olmasını beklediklerini, Hükümet konağının bu yıl içinde tamamlanacak olmasını da sevinçle karşıladıklarını dile getiriyorlar.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.09.2026
02:14
Bingöl`de 350 dönümlük tarihi dönüşüm başlıyor
Bingöl'de 350 dönümlük tarihi dönüşüm başlıyor
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın yoğun girişimleri sonucu kente kazandırılan 350 dönümlük askeri alanda dönüşüm için ilk adım atıldı. Protokol dışında şartsız olarak belediyeye devredilen 20 dönümlük alanda çalışmalar başlarken, alanın üçte ikisinin yeşil ve sosyal alanlardan oluşacağı proje, Bingöl Cumhuriyet tarihinin en büyük şehir dönüşümlerinden biri olacak.
02.09.2026
02:13
Sıcak asfaltta ilk serim Garip Köyü`nde
Sıcak asfaltta ilk serim Garip Köyü'nde
Geçtiğimiz günlerde hizmete alınan İl Özel İdaresi Asfalt Plenti ilk üretimini gerçekleştirirken, yeni finişerle sıcak asfalt seriminin ilk adresi Garip Köyü oldu. Finişerin başına geçen Vali Cahit Çelik, 4 kilometrelik yolda yapılacak çalışmayı başlattı.
02.09.2026
02:11
Bingöl Balı dünya bilim literatüründe!
Bingöl Balı dünya bilim literatüründe!
AB coğrafi işaret tescilli Bingöl Balı, Bingöl Üniversitesi ile Bingöl İli Arıcı Yetiştiricileri Birliği'nin ortak paydaş çalışmasıyla bilimsel araştırmaya konu oldu. Uluslararası hakemli European Food Research and Technology dergisinde yayımlanan araştırmada Bingöl Balının bileşimi, antioksidan kapasitesi ve biyolojik aktiviteleri kapsamlı şekilde incelendi.
02.09.2026
02:10
Bingöl`de çiftçiler için ÇKS mesaisi başladı!
Bingöl'de çiftçiler için ÇKS mesaisi başladı!
2027 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı. Bingöl'de üreticilerin tarımsal desteklerden yararlanabilmesi ve üretimlerinin kayıt altına alınabilmesi için başvurularını 31 Aralık 2026'ya kadar tamamlamaları gerekiyor.
02.09.2026
02:09
Yeni hastane inşaatında çalışmalar sürüyor
Yeni hastane inşaatında çalışmalar sürüyor
Bingöl Devlet Hastanesi'nin yapımı devam eden yeni hizmet binasında çalışmaların hızlandırılması ve tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için incelemelerde bulunuldu. Yeni binanın Bingöl'e modern ve nitelikli bir sağlık altyapısı kazandırması hedefleniyor.
02.09.2026
02:08
Bingöl`de jandarmadan kapsamlı güvenlik operasyonu!
Bingöl'de jandarmadan kapsamlı güvenlik operasyonu!
Jandarma ekiplerinin kent genelinde yürüttüğü çalışmalarda 25 olaya müdahale edilirken, binlerce kök kenevir/skunk bitkisi ile uyuşturucu maddelerin yanı sıra çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Aranan 2 kişi de yakalanarak tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın