KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ağustos 2026 Cuma
°C

Karlıova hükümet konağı'nda sona doğru

Türkiye’nin hükümet konağı olmayan ender ilçelerinden biri olan Karlıova hükümet konağının, bu yıl içerisinde tamamlanıp teslim edilmesi planlanıyor…

Karlıova hükümet konağı`nda sona doğru
26 EYLÜL 2011 PAZARTESİ 04:46
0
6322
0
AA aa

1936 yılında Bingöl'ün il olmasıyla birlikte ilçe olup Bingöl'e bağlanan Karlıova'da, hükümet konağının bulunmaması kamu hizmetlerinin görülmesinde aksaklıklara sebep oluyordu. 2003 yılında meydana gelen Bingöl depreminde Hükümet konağında hasar meydana geldi, 2005 yılındaki Karlıova depremiyle birlikte ağır hasara uğrayan Karlıova hükümet konağı boşaltılarak, kamuya ait hizmet birimleri çeşitli yerlere dağıtıldı ve bina 2007 yılında yıkım kararı verilerek yıkıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada Karlıova Hükümet Konağı yapım işinin devam ettiğini belirterek, “Karlıova Hükümet Konağı'nın yapımına toplam olarak 1.710.147,07 TL ödeme yapılmış ve çevre düzenleme işi tamamlanmak üzere olup bitirilmesi planlanmaktadır” denildi.

İhaleye çıkarılan süreçte 2009 yılında yıkılan binanın yerine hükümet konağının inşaatına başlandı. Yeni Karlıova hükümet konağı binasının çevre düzenlemesinin yapılmasının ardından bu yıl faaliyete gireceği belirtiliyor.

Hükümet konağının olmaması nedeniyle kamu hizmetleri dağınık bir şekilde verilmekte, vatandaş hangi dairenin nerde olduğunu bilmemesi nedeniyle de sorunlar yaşadığı ifade ediliyor.

Yine depremde hasar gören Adliye ve emniyet binaları daha önce tamamlanarak hizmete girmişti. Vatandaşlar hükümet konağının bir an önce tamamlanması konusunda yetkililerin duyarlı olmasını beklediklerini, Hükümet konağının bu yıl içinde tamamlanacak olmasını da sevinçle karşıladıklarını dile getiriyorlar.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.08.2026
03:03
Genç`te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Genç'te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde hafif ticari aracın yaklaşık 600 metrelik uçuruma yuvarlandığı kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ağır yaralandı. Hayatını kaybedenlerden ikisinin çocuk yaşta olduğu öğrenildi.
28.08.2026
03:00
Bingöl STK`ları tek çatı için harekete geçti
Bingöl STK'ları tek çatı için harekete geçti
İstanbul'da faaliyet gösteren yaklaşık 15 Bingöl STK'sının temsilcileri Genç'te bir araya geldi. Eylül sonunda yapılması planlanan geniş katılımlı toplantıda, federasyonların tek çatı altında birleştirilmesi masaya yatırılacak. Uzlaşı sağlanamaması halinde ise ortak hareketi sağlayacak alternatif bir yapılanma modeli değerlendirilecek.
28.08.2026
02:59
Bingöl`ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Bingöl'ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yeni Asfalt Plenti'nin açılışında yaptığı açıklamada, saatte 260 ton üretim kapasitesine sahip tesisle Bingöl'ün yol hizmetlerinde önemli bir kapasite artışı sağlanacağını söyledi. Yılmaz, 'Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge' vizyonunun da yatırım ikliminin önündeki engelleri kaldıracağını belirtti.
28.08.2026
02:58
Yılmaz:
Yılmaz: 'Bingöl'e 222 yeni derslik kazandıracağız'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl genelinde eğitim yatırımlarının sürdüğünü belirterek, devam eden 18 yatırımın 16'sının okul olduğunu açıkladı. Yılmaz, tamamlanacak okullarla kente 222 yeni derslik kazandırılacağını söyledi.
28.08.2026
02:51
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Yeni düzenlemeyle vergi ve SGK prim borcu bulunan esnaf da belirli şartlarla Hazine destekli kredi kullanabilecek. Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, düzenlemeyi 'esnafımızın finansmana erişiminin önündeki önemli bir engelin kaldırılması' olarak değerlendirdi.
28.08.2026
02:49
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis`ten seçilebilir
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis'ten seçilebilir
AK Parti içinde hazırlanan bir raporda, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tamamen değiştirilmeden yeniden düzenlenmesine yönelik dikkat çeken öneriler gündeme geldi. Taslakta bakanların milletvekilleri arasından seçilmesi, bazı yürütme yetkilerinin Bakanlar Kurulu'na aktarılması ve bakan yardımcılığı makamının yerine müsteşarlık sisteminin getirilmesi öneriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın