KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Karlıova hükümet konağı'nda sona doğru

Türkiye’nin hükümet konağı olmayan ender ilçelerinden biri olan Karlıova hükümet konağının, bu yıl içerisinde tamamlanıp teslim edilmesi planlanıyor…

Karlıova hükümet konağı`nda sona doğru
26 EYLÜL 2011 PAZARTESİ 04:46
0
6130
0
AA aa

1936 yılında Bingöl'ün il olmasıyla birlikte ilçe olup Bingöl'e bağlanan Karlıova'da, hükümet konağının bulunmaması kamu hizmetlerinin görülmesinde aksaklıklara sebep oluyordu. 2003 yılında meydana gelen Bingöl depreminde Hükümet konağında hasar meydana geldi, 2005 yılındaki Karlıova depremiyle birlikte ağır hasara uğrayan Karlıova hükümet konağı boşaltılarak, kamuya ait hizmet birimleri çeşitli yerlere dağıtıldı ve bina 2007 yılında yıkım kararı verilerek yıkıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada Karlıova Hükümet Konağı yapım işinin devam ettiğini belirterek, “Karlıova Hükümet Konağı'nın yapımına toplam olarak 1.710.147,07 TL ödeme yapılmış ve çevre düzenleme işi tamamlanmak üzere olup bitirilmesi planlanmaktadır” denildi.

İhaleye çıkarılan süreçte 2009 yılında yıkılan binanın yerine hükümet konağının inşaatına başlandı. Yeni Karlıova hükümet konağı binasının çevre düzenlemesinin yapılmasının ardından bu yıl faaliyete gireceği belirtiliyor.

Hükümet konağının olmaması nedeniyle kamu hizmetleri dağınık bir şekilde verilmekte, vatandaş hangi dairenin nerde olduğunu bilmemesi nedeniyle de sorunlar yaşadığı ifade ediliyor.

Yine depremde hasar gören Adliye ve emniyet binaları daha önce tamamlanarak hizmete girmişti. Vatandaşlar hükümet konağının bir an önce tamamlanması konusunda yetkililerin duyarlı olmasını beklediklerini, Hükümet konağının bu yıl içinde tamamlanacak olmasını da sevinçle karşıladıklarını dile getiriyorlar.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl`de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın