KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2026 Cuma
°C

Karlıova hükümet konağı'nda sona doğru

Türkiye’nin hükümet konağı olmayan ender ilçelerinden biri olan Karlıova hükümet konağının, bu yıl içerisinde tamamlanıp teslim edilmesi planlanıyor…

Karlıova hükümet konağı`nda sona doğru
26 EYLÜL 2011 PAZARTESİ 04:46
0
6293
0
AA aa

1936 yılında Bingöl'ün il olmasıyla birlikte ilçe olup Bingöl'e bağlanan Karlıova'da, hükümet konağının bulunmaması kamu hizmetlerinin görülmesinde aksaklıklara sebep oluyordu. 2003 yılında meydana gelen Bingöl depreminde Hükümet konağında hasar meydana geldi, 2005 yılındaki Karlıova depremiyle birlikte ağır hasara uğrayan Karlıova hükümet konağı boşaltılarak, kamuya ait hizmet birimleri çeşitli yerlere dağıtıldı ve bina 2007 yılında yıkım kararı verilerek yıkıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada Karlıova Hükümet Konağı yapım işinin devam ettiğini belirterek, “Karlıova Hükümet Konağı'nın yapımına toplam olarak 1.710.147,07 TL ödeme yapılmış ve çevre düzenleme işi tamamlanmak üzere olup bitirilmesi planlanmaktadır” denildi.

İhaleye çıkarılan süreçte 2009 yılında yıkılan binanın yerine hükümet konağının inşaatına başlandı. Yeni Karlıova hükümet konağı binasının çevre düzenlemesinin yapılmasının ardından bu yıl faaliyete gireceği belirtiliyor.

Hükümet konağının olmaması nedeniyle kamu hizmetleri dağınık bir şekilde verilmekte, vatandaş hangi dairenin nerde olduğunu bilmemesi nedeniyle de sorunlar yaşadığı ifade ediliyor.

Yine depremde hasar gören Adliye ve emniyet binaları daha önce tamamlanarak hizmete girmişti. Vatandaşlar hükümet konağının bir an önce tamamlanması konusunda yetkililerin duyarlı olmasını beklediklerini, Hükümet konağının bu yıl içinde tamamlanacak olmasını da sevinçle karşıladıklarını dile getiriyorlar.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
03:09
Bingöl esnafına özel POS anlaşması
Bingöl esnafına özel POS anlaşması
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran'ın girişimleriyle Kuveyt Türk Katılım Bankası ile yapılan anlaşmayla, Bingöl esnaf ve sanatkârlarına özel POS avantajları sağlanacak. Anlaşma kapsamında düşük komisyon oranları, ertesi gün ödeme ve ücretsiz EFT/havale gibi imkanlar sunulacak.
21.08.2026
03:07
Çaytepe ASM`de tavan dikiş tutmuyor!
Çaytepe ASM'de tavan dikiş tutmuyor!
Genç'in Çaytepe köyündeki Aile Sağlığı Merkezi'nde 9 Temmuz'da çöken tavan, yapılan müdahaleye rağmen yaklaşık 40 gün sonra yeniden çöktü. Doktorun muayene yaptığı sırada meydana gelen olayda şans eseri kimse yaralanmadı. Yıkım kararı alınan binada hizmete devam edilmesi ise can güvenliğine verilen değerin göstergesi!
21.08.2026
03:06
Trafik sigortasında yeni dönem
Trafik sigortasında yeni dönem
Trafik ve kasko hasarlarında vatandaşların başvurabileceği ortak iletişim noktası oluşturuluyor. 1 Eylül'de devreye alınması planlanan ALO 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi (OHİM) ile hasar bildirimlerinin tek merkezden alınarak ilgili sigorta şirketlerine yönlendirilmesi hedefleniyor.
21.08.2026
03:05
Bingöl`ün bilim gururlarına Özel`den tebrik
Bingöl'ün bilim gururlarına Özel'den tebrik
TÜBİTAK 2204-C Kutup Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkiye birincisi olan BİLSEM öğrencileri, Bingöl İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel'i ziyaret etti. Özel, öğrencileri ve proje ekibini kutlayarak bilimsel çalışmalarındaki başarılarının artarak devam etmesini diledi.
21.08.2026
03:04
'Bingöl balı için sahada bizi yalnız bırakmayın'
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Salcı, 1.500 bal üreticisinin emeğini daha güçlü bir marka değerine dönüştürmek için Bingöllü iş insanlarına destek ve iş birliği çağrısında bulundu. Birliğin 2027 hedefi ise Bingöl balını Avrupa Birliği pazarına taşımak.
21.08.2026
03:03
Bingöl`de Feci Kaza! Sürücü ağır yaralandı
Bingöl'de Feci Kaza! Sürücü ağır yaralandı
Hafriyat kamyonuna arkadan çarpan pikabın ön kısmı büyük ölçüde hasar görürken, sürücü araç içerisinde sıkıştı. Ağır yaralı sürücü, araçtan çıkarılarak ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın