KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Kasım 2025 Perşembe
°C

Karlıova ilçesine doğalgaz isteniyor

Türkiye'nin en soğuk ilçelerinden biri olan ve yılın altı ayını kar altında geçiren Karlıova'da vatandaşlar doğalgaz istiyor.

Karlıova ilçesine doğalgaz isteniyor
26 MAYIS 2022 PERŞEMBE 17:49
10
1473
2
AA aa

Adını karla kaplı bir ova olmasından alan ve yılın 6 ayı kış koşullarının hüküm sürdüğü 1940 rakımlı Karlıova ilçesinde, tek yürek olan vatandaşlar doğalgaz talebinde bulunmak için imza kampanyası başlattı.

Türkiye'nin en soğuk ilçelerinden biri olan ve yılın altı ayını kar altında geçiren Karlıova'da vatandaşlar doğalgaz istiyor. Vatandaşların talebi üzerine ilçedeki tüm köy muhtarları imza kampanyası başlattı. Kampanyaya İlçedeki tüm siyasi partilerinde destek verdi.

Kömür fiyatlarının yüksek olmasından dolayı, vatandaşların kalitesiz kömür kullanmasından dolayı güzel havasıyla bilinen Karlıova'da hava ve çevre kirliliği de artmaya başladı. Artan hava kirliliği çocuk, yaşlı ve Slikozis hastalarının sağlığını tehdit ediyor.

Son zamanlarda Karlıova'nın tek gündemi olan doğalgaz meselesine çözüm bulmak için birlik olan ilçe halkı yetkililerden ter bir talebinin olduğunu, onunda doğalgaz olduğunu belirtti. Karlıova Dörtyol mevkiinde kurulan standa vatandaşlar yoğun ilgi göstererek imza kampanyasına destek verdi.

İmzaların tamamlanmasından sonra muhtarlar tarafından üst yazı ile gerekli makamlara teslim edileceği belirtildi.

Kış ayının sert geçtiğini belirten muhtar Behçet Bingöl, “Karlıova güze ve soğuk bir memlekettir. Kış aylarında kömür ile baş edemiyoruz, Bingöl merkez bir diğer ilçelere doğalgaz geldiği için bizlerde ilçemiz için doğalgaz talep ediyoruz” dedi.

Muhtar Kutbettin Çoşkun,” Vatandaşlarımızın talebi üzerine imza kampanyası başlattık, sağ olsunlar tüm ilçe halkı ve tüm siyasi parti başkanları da bu konuda bizlere destek verdi. Tek bir talebimiz var doğal gaz istiyoruz” dedi.

Muhtar Mehdi Gülen, “Vatandaşlarımızın tek derdi şuan doğalgazdır. Bu konuda yetkililerin sesimizi duymalarını istiyoruz.” dedi.

Muhtar Bayram Karabulak, “İlçemizin komşu illerinde doğalgaz mevcuttur. İlimiz Bingöl 60 km uzaklıkta ve maliyete bakılmaksızın acil bir şekilde doğalgazın ilçemize gelmesini talep ediyoruz. Çünkü vatandaşların bizlerden tek isteği var oda doğalgazdır” dedi.

Muhratlardan Seven Aksoy” Kömür ile baş edemiyoruz artık, kaloriferli bir evin maliyeti 20 bin TL'dir. Vatandaşların kömür alacak güçleri yok. Aynı zamanda kış ayında hava kirliliğinden dolayı dışarı çıkamıyoruz. Buna kalıcı çözüm bulmak adına vatandaşalrın desteği ile imza kampanyası başlattık ve gerekli makamlara teslim edeceğiz. Karlıova olarak hiçbir şey istemiyoruz. Sadece doğalgaz istiyoruz” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92684)
28 Mayıs 2022 Cumartesi 10:13
Belediye baskani nerede?? Yoksa istanbulda mi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_92647)
27 Mayıs 2022 Cuma 09:05
hakkınız olanı yapıyorsunuz neden vermiyorlar ki karlıovada ki hemşerilerimiz değil mi HANİ BİNGÖL MİLLET VEKİLİMİZ VARDI YA ŞUNU DEMİŞTİ HEPİMİZ BİNGÖLLÜYÜZ (BİR BAKALIM KİM DEMİŞ )
05.11.2025
16:15
Türkiye siber vatan programı 2026`da 81 ilde uygulanacak
Türkiye siber vatan programı 2026'da 81 ilde uygulanacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Türkiye Siber Vatan Programı, 2026 döneminde Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak uygulanacak.
05.11.2025
14:57
Bingöl`ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl'ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl Belediyesi Meclisi, kent merkezinde yeni bir mahalle kurma kararı aldı. Yeni kararla birlikte merkezdeki mahalle sayısı 16'ya yükseldi. İşte yeni mahallenin adı ve sınırları…
05.11.2025
14:39
Bingöl`de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Bingöl'de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Toplam 36 maç sonunda grubu ilk dört sırada tamamlayan takımlar yarı finale yükselecek. Yarı finalin kazananları ise büyük finalde şampiyonluk için sahaya çıkacak.
05.11.2025
14:19
Bingöl`de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de jandarma tarafından yapılan çalışmada, 2 kilo 802 gram kubar esrar ele geçirilirken 1 şüpheli tutuklandı.
05.11.2025
14:17
Bingöl`de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Bingöl'de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Doğunun en çok bal üretilen ikinci ili olan Bingöl'de 'Bingöl Organik Bal Yesin Projesi' kapsamında 15 üreticiye 435 organik arı kovanı dağıtıldı.
05.11.2025
14:13
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
Bingöl Belediye Meclisi, 1 Aralık 2025'ten itibaren geçerli olmak üzere suya zam kararı aldı. Karara tepki gösteren DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, hem artışın geri alınmasını hem de arıtmasız suyun şehir şebekesine verilmesine son verilmesini istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın