KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2026 Salı
°C

Karlıova'da barakada eğitim

Oluklu sacdan yapılan tek katlı baraka okulda 45 öğrenci zorlu koşullarda eğitim görüyor.

Karlıova`da barakada eğitim
19 EKİM 2012 CUMA 03:54
0
3499
0
AA aa

Serkan Bingöl / Karlıova

Bingöl'ün Karlıova İlçesi Ilıpınar Köyü'nde 7 yıl önce depremde yıkılan okulun yerine oluklu sacdan yapılan tek katlı baraka okulda 45 öğrenci zorlu koşullarda eğitim görüyor.

Köylüler yeni bir okul yapılması için yaptıkları başvuruya İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü'nün, "Köy heyelan bölgesi oraya yeni bir okul yapamayız" yanıtını verdiğini söyledi.

Öğrenciler kışın üşüdüklerini, yağmurlu havalarda da çatıdan akan sular nedeniyle defter ve kitaplarının ıslandığını belirterek, zor durumda olduklarını söyledi.

Karlıova İlçesi'ne 20 kilometre mesafede bulunan Ilıpınar Köyü'nde 2005 yılında meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremde yıkılan okulun yerine oluklu sacdan yapılan Ilıpınar İlköğretim Okulu'nda 45 öğrenci zorlu koşullarda eğitim görüyor.

Çatısı ve çevresi oluklu sacla kaplı, ilköğretimin ilk 4 yıllık eğitiminin verildiği tek katlı iki sınıflı baraka okulda, özellikle kış günlerinde büyük zorluklarla karşılaştıklarını dile getiren öğrenciler, üşüdüklerini ve yağmurlu günlerde de çatının aktığını söyledi.

Ilıpınar Köyü'nde 2 öğretmen görev yaparken köylüler bölgelerinde kış şartlarının çok ağır geçtiğini belirterek, çocuklarının da çok zor şartlarda eğitim gördüğünü söyledi. 64 hane 400 nüfusa sahip olduklarını belirten Ilıpınar Köyü Muhtarı Mehmet Selim Örnek, eski okullarının 2005'deki Karlıova depreminde ağır hasar gördüğünü ve yıkıldığını söyledi.

Örnek: “Bizde çocuklarımız eğitim ve öğretimden geri kalmaması için çatı saclarından ve tahtadan geçici bir okul yaptık. Yaptığımız okulun geçici olduğunu tahmin etmiştik fakat altı yıldır çocuklarımız bu derme çatma barakada eğitim görmektedir. Birçok kez kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne durumu bildirdik. Ancak yetkililer köyün heyelan bölgesi olduğunu yeni bir okulun yapılmasının imkansız olduğunu söyledi. Biz buna çok şaşırdık, çünkü bugüne kadar köyümüzde hiç heyelan yaşanmadı" dedi.

HEYELAN BÖLGESİ İDDİASI

Kışın ve özellikle yağmurlu günlerde çocuklarının büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Örnek: “Yağmurların yağmasıyla beraber bu sacdan yapılı okulumuz da akmalar meydana geliyor. Birçok zaman çocuklarımız ve ders yaptıkları kitaplar eve ıslanarak geliyor. Bizler de çocuklarımızın okuduğu kitapları sobaların önünde kurutuyoruz. Kış aylarında ilçemizin yaşadığı sert kıştan dolayı bu okulu sobalarla ısıtamıyoruz, çocuklarımız çoğu zaman günlerce hastanede yatıyor. Çocuklarımızın okuyacağı sağlıklı bir okul yapılmasını devletimizde istiyoruz. Burada okuyan öğrencilerimiz ilköğretim çağındaki küçük öğrenciler. Bu öğrenciler YİBO'lara veya başka okullara taşımalı eğitimle götürülmeleri imkânsız, çünkü hepsi küçük çocuklar ailelerinden ayrılamaz" ifadelerini kullandı.

Karlıova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Ilıpınar Köyü'nün heyelan bölgesi olduğunu belirterek, aynı yere yeni bir okul yapmalarının imkânsız olduğunu söyledi.

Yetkililer, ancak köylülerin heyelan bölgesi dışında bir yer göstermeleri halinde okul yapılabileceğini kaydetti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.05.2026
00:44
Sağlık Bakanı Yardımcısı duyurdu: Sigara kimlikle satılacak
Sağlık Bakanı Yardımcısı duyurdu: Sigara kimlikle satılacak
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayıp Birinci, Türkiye'de de Japonya gibi kimlikle sigara satılması yönünde çalışmalarının olduğunu açıkladı. Birinci, 'Japonlar artık sigarayı kimlikle veriyor insanlara. Bizim de planlarımızdan birisi bu' diye konuştu.
05.05.2026
00:43
Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak
Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak
Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını açıkladı.
04.05.2026
12:39
Anşin:
Anşin: 'Enflasyon Düşmüyor, Maaşlar Eriyor'
Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Sadık Anşin, TÜİK'in nisan ayı enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, memur ve emeklilerin alım gücünün hızla düştüğünü belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
04.05.2026
12:26
Ekmek Almaya Diye Çıktı, 2 Gündür Kayıp
Ekmek Almaya Diye Çıktı, 2 Gündür Kayıp
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan Parkinson hastası 45 yaşındaki emekli öğretmen Kutbattin Keskin'den 2 gündür haber alınamıyor. Bölgede başlatılan arama çalışmalarında şahsa ait olduğu değerlendirilen mont ve cep telefonu bulundu.
04.05.2026
12:24
Solhan FK, Penaltılarla BAL`a Yükseldi
Solhan FK, Penaltılarla BAL'a Yükseldi
Bingöl 1. Amatör Lig'de mücadele eden Solhan FK Spor, Çaytepe Spor karşısında penaltı atışları sonucu galip gelerek Bölgesel Amatör Lig'e yükselme başarısı gösterdi.
03.05.2026
21:39
Kooperatiften Yayan`ın iddiaların jet yanıt!
Kooperatiften Yayan'ın iddiaların jet yanıt! 'Genel Kurul Şeffaf ve Usule Uygun Yapıldı'
Bingöl Üçüncü Kısım Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Demir, genel kurul sonrası ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, sürecin mevzuata uygun ve şeffaf şekilde yürütüldüğünü ve genel kurulun kamera kaydı altında olduğunu açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın