KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Karlıova'da barakada eğitim

Oluklu sacdan yapılan tek katlı baraka okulda 45 öğrenci zorlu koşullarda eğitim görüyor.

Karlıova`da barakada eğitim
19 EKİM 2012 CUMA 03:54
0
3489
0
AA aa

Serkan Bingöl / Karlıova

Bingöl'ün Karlıova İlçesi Ilıpınar Köyü'nde 7 yıl önce depremde yıkılan okulun yerine oluklu sacdan yapılan tek katlı baraka okulda 45 öğrenci zorlu koşullarda eğitim görüyor.

Köylüler yeni bir okul yapılması için yaptıkları başvuruya İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü'nün, "Köy heyelan bölgesi oraya yeni bir okul yapamayız" yanıtını verdiğini söyledi.

Öğrenciler kışın üşüdüklerini, yağmurlu havalarda da çatıdan akan sular nedeniyle defter ve kitaplarının ıslandığını belirterek, zor durumda olduklarını söyledi.

Karlıova İlçesi'ne 20 kilometre mesafede bulunan Ilıpınar Köyü'nde 2005 yılında meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremde yıkılan okulun yerine oluklu sacdan yapılan Ilıpınar İlköğretim Okulu'nda 45 öğrenci zorlu koşullarda eğitim görüyor.

Çatısı ve çevresi oluklu sacla kaplı, ilköğretimin ilk 4 yıllık eğitiminin verildiği tek katlı iki sınıflı baraka okulda, özellikle kış günlerinde büyük zorluklarla karşılaştıklarını dile getiren öğrenciler, üşüdüklerini ve yağmurlu günlerde de çatının aktığını söyledi.

Ilıpınar Köyü'nde 2 öğretmen görev yaparken köylüler bölgelerinde kış şartlarının çok ağır geçtiğini belirterek, çocuklarının da çok zor şartlarda eğitim gördüğünü söyledi. 64 hane 400 nüfusa sahip olduklarını belirten Ilıpınar Köyü Muhtarı Mehmet Selim Örnek, eski okullarının 2005'deki Karlıova depreminde ağır hasar gördüğünü ve yıkıldığını söyledi.

Örnek: “Bizde çocuklarımız eğitim ve öğretimden geri kalmaması için çatı saclarından ve tahtadan geçici bir okul yaptık. Yaptığımız okulun geçici olduğunu tahmin etmiştik fakat altı yıldır çocuklarımız bu derme çatma barakada eğitim görmektedir. Birçok kez kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne durumu bildirdik. Ancak yetkililer köyün heyelan bölgesi olduğunu yeni bir okulun yapılmasının imkansız olduğunu söyledi. Biz buna çok şaşırdık, çünkü bugüne kadar köyümüzde hiç heyelan yaşanmadı" dedi.

HEYELAN BÖLGESİ İDDİASI

Kışın ve özellikle yağmurlu günlerde çocuklarının büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Örnek: “Yağmurların yağmasıyla beraber bu sacdan yapılı okulumuz da akmalar meydana geliyor. Birçok zaman çocuklarımız ve ders yaptıkları kitaplar eve ıslanarak geliyor. Bizler de çocuklarımızın okuduğu kitapları sobaların önünde kurutuyoruz. Kış aylarında ilçemizin yaşadığı sert kıştan dolayı bu okulu sobalarla ısıtamıyoruz, çocuklarımız çoğu zaman günlerce hastanede yatıyor. Çocuklarımızın okuyacağı sağlıklı bir okul yapılmasını devletimizde istiyoruz. Burada okuyan öğrencilerimiz ilköğretim çağındaki küçük öğrenciler. Bu öğrenciler YİBO'lara veya başka okullara taşımalı eğitimle götürülmeleri imkânsız, çünkü hepsi küçük çocuklar ailelerinden ayrılamaz" ifadelerini kullandı.

Karlıova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Ilıpınar Köyü'nün heyelan bölgesi olduğunu belirterek, aynı yere yeni bir okul yapmalarının imkânsız olduğunu söyledi.

Yetkililer, ancak köylülerin heyelan bölgesi dışında bir yer göstermeleri halinde okul yapılabileceğini kaydetti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.04.2026
17:01
Bingöl`de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de tarımsal üretimi güçlendirmek ve modern teknikleri yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenecek bilgilendirme toplantısında, yüzde 50 ile 70 arasında değişen hibe destekleri üretici ve yatırımcılara anlatılacak.
27.04.2026
16:57
Bingöl`de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl'de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen AFAD gönüllülük eğitimiyle öğrencilerin afet anlarında bilinçli hareket etmesi ve sahada aktif rol alması hedefleniyor.
27.04.2026
16:56
WhatsApp`ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp'ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp, 'Plus' adı verilen yeni abonelik modeliyle ücretli özellikleri test etmeye başladı. Temel kullanım ücretsiz kalırken, ekstra özellikler için aylık ücret gündemde.
26.04.2026
22:47
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti:
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti: 'Belediye başkanına baskı uygulanıyor'
Milletvekillerinin bazı taleplerinin karşılık bulmaması halinde belediye başkanını kamuoyu önünde yıpratmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu vurgulayan DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, bu sürecin siyasi hesaplaşmaya dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı.
26.04.2026
20:27
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl için uyardı! Pazartesi gök gürültülü sağanak uyarısı yapılan Bingöl için hafta içinde sağanak etkisinin süreceği vurgulanırken, sel ve yüksek kesimlerdeki çığ riskine karşı da tedbirli olunması çağrısında bulundu.
26.04.2026
20:23
Bingöl`de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları ve yüksek kesimlerde erimeyen kar nedeniyle besiciler yaylalara çıkamadı. Hayvanlar bu yıl ahırlarda besiye alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın