KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Karlıova'da barakada eğitim

Oluklu sacdan yapılan tek katlı baraka okulda 45 öğrenci zorlu koşullarda eğitim görüyor.

Karlıova`da barakada eğitim
19 EKİM 2012 CUMA 03:54
0
3732
0
AA aa

Serkan Bingöl / Karlıova

Bingöl'ün Karlıova İlçesi Ilıpınar Köyü'nde 7 yıl önce depremde yıkılan okulun yerine oluklu sacdan yapılan tek katlı baraka okulda 45 öğrenci zorlu koşullarda eğitim görüyor.

Köylüler yeni bir okul yapılması için yaptıkları başvuruya İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü'nün, "Köy heyelan bölgesi oraya yeni bir okul yapamayız" yanıtını verdiğini söyledi.

Öğrenciler kışın üşüdüklerini, yağmurlu havalarda da çatıdan akan sular nedeniyle defter ve kitaplarının ıslandığını belirterek, zor durumda olduklarını söyledi.

Karlıova İlçesi'ne 20 kilometre mesafede bulunan Ilıpınar Köyü'nde 2005 yılında meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremde yıkılan okulun yerine oluklu sacdan yapılan Ilıpınar İlköğretim Okulu'nda 45 öğrenci zorlu koşullarda eğitim görüyor.

Çatısı ve çevresi oluklu sacla kaplı, ilköğretimin ilk 4 yıllık eğitiminin verildiği tek katlı iki sınıflı baraka okulda, özellikle kış günlerinde büyük zorluklarla karşılaştıklarını dile getiren öğrenciler, üşüdüklerini ve yağmurlu günlerde de çatının aktığını söyledi.

Ilıpınar Köyü'nde 2 öğretmen görev yaparken köylüler bölgelerinde kış şartlarının çok ağır geçtiğini belirterek, çocuklarının da çok zor şartlarda eğitim gördüğünü söyledi. 64 hane 400 nüfusa sahip olduklarını belirten Ilıpınar Köyü Muhtarı Mehmet Selim Örnek, eski okullarının 2005'deki Karlıova depreminde ağır hasar gördüğünü ve yıkıldığını söyledi.

Örnek: “Bizde çocuklarımız eğitim ve öğretimden geri kalmaması için çatı saclarından ve tahtadan geçici bir okul yaptık. Yaptığımız okulun geçici olduğunu tahmin etmiştik fakat altı yıldır çocuklarımız bu derme çatma barakada eğitim görmektedir. Birçok kez kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne durumu bildirdik. Ancak yetkililer köyün heyelan bölgesi olduğunu yeni bir okulun yapılmasının imkansız olduğunu söyledi. Biz buna çok şaşırdık, çünkü bugüne kadar köyümüzde hiç heyelan yaşanmadı" dedi.

HEYELAN BÖLGESİ İDDİASI

Kışın ve özellikle yağmurlu günlerde çocuklarının büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Örnek: “Yağmurların yağmasıyla beraber bu sacdan yapılı okulumuz da akmalar meydana geliyor. Birçok zaman çocuklarımız ve ders yaptıkları kitaplar eve ıslanarak geliyor. Bizler de çocuklarımızın okuduğu kitapları sobaların önünde kurutuyoruz. Kış aylarında ilçemizin yaşadığı sert kıştan dolayı bu okulu sobalarla ısıtamıyoruz, çocuklarımız çoğu zaman günlerce hastanede yatıyor. Çocuklarımızın okuyacağı sağlıklı bir okul yapılmasını devletimizde istiyoruz. Burada okuyan öğrencilerimiz ilköğretim çağındaki küçük öğrenciler. Bu öğrenciler YİBO'lara veya başka okullara taşımalı eğitimle götürülmeleri imkânsız, çünkü hepsi küçük çocuklar ailelerinden ayrılamaz" ifadelerini kullandı.

Karlıova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Ilıpınar Köyü'nün heyelan bölgesi olduğunu belirterek, aynı yere yeni bir okul yapmalarının imkânsız olduğunu söyledi.

Yetkililer, ancak köylülerin heyelan bölgesi dışında bir yer göstermeleri halinde okul yapılabileceğini kaydetti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.08.2026
18:37
Rektör Çelik`ten dijital iletişim vurgusu
Rektör Çelik'ten dijital iletişim vurgusu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Dijital Çağda Kamu İletişimi' paneline katıldı. Çelik, dezenformasyonla mücadelede doğru bilginin güvenilir kaynaklardan kamuoyuna ulaştırılmasının kritik önem taşıdığını söyledi.
12.08.2026
18:36
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Uyuşturucu operasyonu: 3 kişi tutuklandı
Bingöl ile Muş arasındaki ormanlık alanda düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 700 kök Hint keneviri ve 2 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Suçüstü yakalanan 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
12.08.2026
18:32
Solhan`da camiler çocuk sesleriyle doldu
Solhan'da camiler çocuk sesleriyle doldu
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaz Kur'an kurslarına katılan 120'yi aşkın çocuk, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenirken, düzenlenen sosyal etkinliklerle yaz tatilini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçiriyor.
12.08.2026
18:31
Bingöl`den Avrupa şampiyonasına iki milli sporcu
Bingöl'den Avrupa şampiyonasına iki milli sporcu
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü sporcuları Elif Aday ve Zilan Atila, Türkiye şampiyonluğunun ardından milli takım seçmelerini de birincilikle tamamlayarak İtalya'da düzenlenecek Bocce Raffa Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.
12.08.2026
18:30
TRT Sinema Tırı Bingöl`de
TRT Sinema Tırı Bingöl'de
TRT Genel Müdürlüğü'nün kırsal bölgelerdeki çocuklara sinema deneyimi sunmak amacıyla hayata geçirdiği 'TRT Sinema Tırı' projesi, 13-15 Ağustos tarihleri arasında Solhan, Genç ve Bingöl merkezde çocuklarla buluşacak.
11.08.2026
22:07
`O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık`
'O sellektörün ölüm işareti olduğunu birkaç saniye sonra anladık'
Bingöl'ün merhum Belediye Başkanı Hikmet Tekin, şehadetinin 47. yılında dualarla anılacak. O kanlı saldırının canlı tanıklarından Mithat Dopdoğru, 47 yıl sonra Bingöl Online'a konuştu. Dopdoğru'nun anlattıkları, yalnızca bir suikastın değil; yarım kalan hayatların, çocuk yaşta taşınan korkuların ve Bingöl'ün hafızasında hiç kapanmayan bir yaranın hikâyesi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın