KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Mart 2026 Perşembe
°C

Karlıova'da barakada eğitim

Oluklu sacdan yapılan tek katlı baraka okulda 45 öğrenci zorlu koşullarda eğitim görüyor.

Karlıova`da barakada eğitim
19 EKİM 2012 CUMA 03:54
0
3423
0
AA aa

Serkan Bingöl / Karlıova

Bingöl'ün Karlıova İlçesi Ilıpınar Köyü'nde 7 yıl önce depremde yıkılan okulun yerine oluklu sacdan yapılan tek katlı baraka okulda 45 öğrenci zorlu koşullarda eğitim görüyor.

Köylüler yeni bir okul yapılması için yaptıkları başvuruya İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü'nün, "Köy heyelan bölgesi oraya yeni bir okul yapamayız" yanıtını verdiğini söyledi.

Öğrenciler kışın üşüdüklerini, yağmurlu havalarda da çatıdan akan sular nedeniyle defter ve kitaplarının ıslandığını belirterek, zor durumda olduklarını söyledi.

Karlıova İlçesi'ne 20 kilometre mesafede bulunan Ilıpınar Köyü'nde 2005 yılında meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremde yıkılan okulun yerine oluklu sacdan yapılan Ilıpınar İlköğretim Okulu'nda 45 öğrenci zorlu koşullarda eğitim görüyor.

Çatısı ve çevresi oluklu sacla kaplı, ilköğretimin ilk 4 yıllık eğitiminin verildiği tek katlı iki sınıflı baraka okulda, özellikle kış günlerinde büyük zorluklarla karşılaştıklarını dile getiren öğrenciler, üşüdüklerini ve yağmurlu günlerde de çatının aktığını söyledi.

Ilıpınar Köyü'nde 2 öğretmen görev yaparken köylüler bölgelerinde kış şartlarının çok ağır geçtiğini belirterek, çocuklarının da çok zor şartlarda eğitim gördüğünü söyledi. 64 hane 400 nüfusa sahip olduklarını belirten Ilıpınar Köyü Muhtarı Mehmet Selim Örnek, eski okullarının 2005'deki Karlıova depreminde ağır hasar gördüğünü ve yıkıldığını söyledi.

Örnek: “Bizde çocuklarımız eğitim ve öğretimden geri kalmaması için çatı saclarından ve tahtadan geçici bir okul yaptık. Yaptığımız okulun geçici olduğunu tahmin etmiştik fakat altı yıldır çocuklarımız bu derme çatma barakada eğitim görmektedir. Birçok kez kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne durumu bildirdik. Ancak yetkililer köyün heyelan bölgesi olduğunu yeni bir okulun yapılmasının imkansız olduğunu söyledi. Biz buna çok şaşırdık, çünkü bugüne kadar köyümüzde hiç heyelan yaşanmadı" dedi.

HEYELAN BÖLGESİ İDDİASI

Kışın ve özellikle yağmurlu günlerde çocuklarının büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Örnek: “Yağmurların yağmasıyla beraber bu sacdan yapılı okulumuz da akmalar meydana geliyor. Birçok zaman çocuklarımız ve ders yaptıkları kitaplar eve ıslanarak geliyor. Bizler de çocuklarımızın okuduğu kitapları sobaların önünde kurutuyoruz. Kış aylarında ilçemizin yaşadığı sert kıştan dolayı bu okulu sobalarla ısıtamıyoruz, çocuklarımız çoğu zaman günlerce hastanede yatıyor. Çocuklarımızın okuyacağı sağlıklı bir okul yapılmasını devletimizde istiyoruz. Burada okuyan öğrencilerimiz ilköğretim çağındaki küçük öğrenciler. Bu öğrenciler YİBO'lara veya başka okullara taşımalı eğitimle götürülmeleri imkânsız, çünkü hepsi küçük çocuklar ailelerinden ayrılamaz" ifadelerini kullandı.

Karlıova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Ilıpınar Köyü'nün heyelan bölgesi olduğunu belirterek, aynı yere yeni bir okul yapmalarının imkânsız olduğunu söyledi.

Yetkililer, ancak köylülerin heyelan bölgesi dışında bir yer göstermeleri halinde okul yapılabileceğini kaydetti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.03.2026
02:37
Bingöl`de 4 Derslikli Anaokulu İçin Protokol İmzalandı
Bingöl'de 4 Derslikli Anaokulu İçin Protokol İmzalandı
Bingöl merkez İnalı Mahallesi'nde yapılacak 4 derslikli ve 100 öğrenci kapasiteli anaokulu için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile hayırsever firma arasında protokol imzalandı. Okulun 12 ay içinde tamamlanması planlanıyor.
12.03.2026
02:35
12Bingölspor Galibiyeti Unuttu! Taraftar Tepkili
12Bingölspor Galibiyeti Unuttu! Taraftar Tepkili
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, ertelenen maçta sahasında Ağrı 1970 Spor ile 2-2 berabere kaldı. Son haftalardaki puan kayıpları ve düşen performans taraftarın tepkisini artırırken, kulüp yönetimi 'Kalan maçlarda gereken mücadeleyi ortaya koyarak bu şehre o kupayı getireceğiz' açıklamasında bulundu!
12.03.2026
02:33
'Yeni Nesil Üniversite Vizyonu' toplantısı
Bingöl Üniversitesi'nde öğrenci kalite elçilerine yönelik düzenlenen toplantıda, Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik 'Türkiye Yüzyılında Yeni Nesil Üniversite Vizyonu' başlıklı sunum yaparak üniversitenin kurumsal gelişimine yönelik hedefleri paylaştı.
12.03.2026
02:32
Hafif Ticari Araç Bariyerlere Ok Gibi Saplandı: 2 Yaralı
Hafif Ticari Araç Bariyerlere Ok Gibi Saplandı: 2 Yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan hafif ticari araç refüjdeki demir bariyerlere saplandı. Kazada 1'i ağır 2 kişi yaralandı.
12.03.2026
02:31
Denetimli Serbestlik ile Kızılay`dan Sosyal Market İçin İş Birliği
Denetimli Serbestlik ile Kızılay'dan Sosyal Market İçin İş Birliği
Protokol doğrultusunda, Sosyal Market'in güçlendirilmesi ve ihtiyaç sahibi yükümlülere maddi destek sağlanması yönünde çalışmalar yürütülecek.
12.03.2026
02:30
Genç`te Gazze için iftar bağışı
Genç'te Gazze için iftar bağışı
Bingöl'ün Genç ilçesinde 'Genç İyilik Hareketi' kapsamında Gazze'de düzenlenecek iftar organizasyonu için başlatılan yardım kampanyasında 1 milyon 290 bin TL bağış toplandı. Toplanan yardımlar Türkiye Diyanet Vakfı'na teslim edilmek üzere Kaymakam Güzel'e takdim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın