KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Karlıova'da barakada eğitim

Oluklu sacdan yapılan tek katlı baraka okulda 45 öğrenci zorlu koşullarda eğitim görüyor.

Karlıova`da barakada eğitim
19 EKİM 2012 CUMA 03:54
0
3324
0
AA aa

Serkan Bingöl / Karlıova

Bingöl'ün Karlıova İlçesi Ilıpınar Köyü'nde 7 yıl önce depremde yıkılan okulun yerine oluklu sacdan yapılan tek katlı baraka okulda 45 öğrenci zorlu koşullarda eğitim görüyor.

Köylüler yeni bir okul yapılması için yaptıkları başvuruya İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü'nün, "Köy heyelan bölgesi oraya yeni bir okul yapamayız" yanıtını verdiğini söyledi.

Öğrenciler kışın üşüdüklerini, yağmurlu havalarda da çatıdan akan sular nedeniyle defter ve kitaplarının ıslandığını belirterek, zor durumda olduklarını söyledi.

Karlıova İlçesi'ne 20 kilometre mesafede bulunan Ilıpınar Köyü'nde 2005 yılında meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremde yıkılan okulun yerine oluklu sacdan yapılan Ilıpınar İlköğretim Okulu'nda 45 öğrenci zorlu koşullarda eğitim görüyor.

Çatısı ve çevresi oluklu sacla kaplı, ilköğretimin ilk 4 yıllık eğitiminin verildiği tek katlı iki sınıflı baraka okulda, özellikle kış günlerinde büyük zorluklarla karşılaştıklarını dile getiren öğrenciler, üşüdüklerini ve yağmurlu günlerde de çatının aktığını söyledi.

Ilıpınar Köyü'nde 2 öğretmen görev yaparken köylüler bölgelerinde kış şartlarının çok ağır geçtiğini belirterek, çocuklarının da çok zor şartlarda eğitim gördüğünü söyledi. 64 hane 400 nüfusa sahip olduklarını belirten Ilıpınar Köyü Muhtarı Mehmet Selim Örnek, eski okullarının 2005'deki Karlıova depreminde ağır hasar gördüğünü ve yıkıldığını söyledi.

Örnek: “Bizde çocuklarımız eğitim ve öğretimden geri kalmaması için çatı saclarından ve tahtadan geçici bir okul yaptık. Yaptığımız okulun geçici olduğunu tahmin etmiştik fakat altı yıldır çocuklarımız bu derme çatma barakada eğitim görmektedir. Birçok kez kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne durumu bildirdik. Ancak yetkililer köyün heyelan bölgesi olduğunu yeni bir okulun yapılmasının imkansız olduğunu söyledi. Biz buna çok şaşırdık, çünkü bugüne kadar köyümüzde hiç heyelan yaşanmadı" dedi.

HEYELAN BÖLGESİ İDDİASI

Kışın ve özellikle yağmurlu günlerde çocuklarının büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Örnek: “Yağmurların yağmasıyla beraber bu sacdan yapılı okulumuz da akmalar meydana geliyor. Birçok zaman çocuklarımız ve ders yaptıkları kitaplar eve ıslanarak geliyor. Bizler de çocuklarımızın okuduğu kitapları sobaların önünde kurutuyoruz. Kış aylarında ilçemizin yaşadığı sert kıştan dolayı bu okulu sobalarla ısıtamıyoruz, çocuklarımız çoğu zaman günlerce hastanede yatıyor. Çocuklarımızın okuyacağı sağlıklı bir okul yapılmasını devletimizde istiyoruz. Burada okuyan öğrencilerimiz ilköğretim çağındaki küçük öğrenciler. Bu öğrenciler YİBO'lara veya başka okullara taşımalı eğitimle götürülmeleri imkânsız, çünkü hepsi küçük çocuklar ailelerinden ayrılamaz" ifadelerini kullandı.

Karlıova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Ilıpınar Köyü'nün heyelan bölgesi olduğunu belirterek, aynı yere yeni bir okul yapmalarının imkânsız olduğunu söyledi.

Yetkililer, ancak köylülerin heyelan bölgesi dışında bir yer göstermeleri halinde okul yapılabileceğini kaydetti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.12.2025
03:15
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Milli atlet 12 Bingölspor sporcusu Yavuz Ağralı, Uluslararası Mersin Maratonu'nda 15. Türkler klasmanında 2:22:52'lik derecesiyle birinci oldu.
14.12.2025
11:32
Bingöl Belediyesi Standına Yoğun İlgi
Bingöl Belediyesi Standına Yoğun İlgi
Bingöl Belediyesi, İstanbul'da düzenlenen 'Bingöl Tanıtım Günleri'nde kentin kültürel mirasını, yöresel değerlerini ve belediyecilik vizyonunu güçlü bir sunumla ziyaretçilerle buluşturdu.
14.12.2025
11:13
Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 16 Kişi Yakalandı
Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 16 Kişi Yakalandı
Polis ekiplerince düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda, Elazığ-Bingöl yolu üzerindeki uygulama noktasında durdurulan bir minibüste 16 düzensiz göçmen yakalanırken, olayla bağlantılı 2 organizatör tutuklandı.
14.12.2025
11:12
Karlıova beyaza büründü! Kar devam edecek mi?
Karlıova beyaza büründü! Kar devam edecek mi?
Bingöl'ün Karlıova ilçesi yağan karla beyaza büründü. Meteoroloji, yeni soğuk hava ve yağış dalgası için uyardı! Bingöl bundan etkilenecek mi? İşte yanıtı…
14.12.2025
11:10
Diyarbakır ve Van`da ‘12.12 Bingöllüler Günü` kutlamaları
Diyarbakır ve Van'da '12.12 Bingöllüler Günü' kutlamaları
'12.12 Bingöllüler Günü' Diyarbakır ve Van'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
14.12.2025
11:07
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye kalıcı huzurun anahtarı olacak'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Tanıtım Günleri'nde yaptığı konuşmada Terörsüz Türkiye hedefinin artık bir devlet politikası olduğunu vurgulayarak, güvenlik ve huzurun hem toplumsal barışı hem de yatırım ortamını kalıcı şekilde güçlendireceğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın