KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2025 Cumartesi
°C

Karlıova'da doktor yokluğuna tepki!

Bingöl’ün Karlıova İlçesi’nde branş doktorlarının olmamasına tepki gösteren yaklaşık 15 köy muhtarı, hastane önünde basın açıklaması yaparak yardım istedi.

Karlıova`da doktor yokluğuna tepki!
13 ARALIK 2012 PERŞEMBE 08:23
0
4171
0
AA aa

Serkan Bingöl/Karlıova

Karlıova Devlet Hastanesi'nde tam donanımlı olmasına rağmen branş doktorları ve anestezi uzmanı olmadığı için ameliyatların yapılamadığı ve en basit hastalıklarda bile Bingöl'e sevk yapıldığını savunan köy muhtarları, hastanede sadece acil poliklinik hizmeti verildiğini ileri sürdü. Muhtarlar adına konuşan ve hastaneye milyonlarca liraya alınan cihazların içeride çürümeye terkedildiğini ileri süren Kargapazarı Köyü Muhtarı Vedat Sürmeli, 50 Yataklı Karlıova Devlet Hastanesi'nde sadece acil doktorları vardır. Hastaneye yapılan yatırımlar ve içeride bulunan trilyonluk cihazlar, doktorsuzluktan dolayı çürümeye terk edilmiş. Ameliyatların yapılması için anestezi uzmanı yoktur. Hastanemizde sadece genel cerrahi uzmanı bulunmaktadır. Bu doktorumuz da anestezi doktorunun olmamasından dolayı ameliyat yapamıyor.

Hastanemizde sadece kadın doğum uzmanı bulunuyor. Bu doktorumuzu da Bingöl'e çekmek istiyorlar. Köylerimizden hastaneye geldiğimizde, muayene yaptıktan sonra bizi Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk ediyorlar. En ufak bir diş rahatsızlığını bile Bingöl'e sevk ediyorlar. 50 yataklı hastanemizin ismi var ama kendisi yoktur. Başbakanımız'a seslenmek istiyoruz, sesimizi duysun; hastalarımız ölümle baş başa bırakılmıştır. Devletimiz bu kadar yatırım göndermiş bize ama doktor göndermiyor. Biz taştan yığılı bir hastane değil, iş yapan, ameliyat yapan ve hastalarını yatıran bir hastane istiyoruz dedi.

Yapılan konuşmanın ardından muhtarlar Karlıova Kaymakamı Selim Çomaklı ile görüştü. Muhtarların sorunlarını dinleyen Kaymakam Çomaklı, sıkıntılarla ilgili gereken kurumlara bilgi vereceğini ve sorunun çözümü konusunda girişimde bulunacağını söylediği öğrenildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.10.2025
16:22
Bingöl`de bir haftada 29 narkotik olaya müdahale
Bingöl'de bir haftada 29 narkotik olaya müdahale
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı açıklamasında; 'Halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde mücadelemiz kararlılıkla sürdürmektedir' vurgusu yapıldı.
17.10.2025
16:05
Baylaz:
Baylaz: 'Boş tencereler bile konuşuyor ama iktidar duymuyor!'
'17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü' kapsamında açıklamada bulunan CHP Bingöl Kadın Kolları Başkanı Gülten Baylaz: 'Çocuklar yatağa aç giriyor, kadınlar pazardan eli boş dönüyor, emekliler bir ömür çalıştıktan sonra kuru ekmeğe muhtaç ediliyor. Gençler geleceğe değil, yurt ve burs kuyruklarına bakıyor. Bu tablo bir kader değil, 23 yıldır iktidarda olan AKP'nin iflas etmiş düzeninin sonucudur!' dedi.
17.10.2025
13:43
12Bingölspor`da hedef, kayıpsız bir hafta!
12Bingölspor'da hedef, kayıpsız bir hafta!
Nesine 3.Lig 2. Grup'ta mücadele veren 12Bingölspor, ligin 7'nci haftasında Kırşehir Spor'a konuk oluyor. Yeşil beyazlı temsilcimizde hedef, deplasmandan 3 puan çıkararak liderliğini koruyup yükselişini sürdürmek.
17.10.2025
13:11
Çeyrek altın 10 bin lirayı geçti! Asgari ücretli nasıl geçinecek?
Çeyrek altın 10 bin lirayı geçti! Asgari ücretli nasıl geçinecek?
Ons altındaki artış yurt içinde altın fiyatlarını yükseltmeye devam ediyor. Bu sabah Kapalıçarşı serbest piyasanın açılışında çeyrek altın 10 bin lirayı, Cumhuriyet altın ise 40 bin lirayı geçti. Asgari ücretliler yoksulluk sınırının altında maaşla mücadele verirken, Hükümet kanadından neredeyse her gün Türkiye ekonomisinin büyümesinden bahsediliyor.
17.10.2025
12:49
Bingöl Deprem Master Planı Çalıştayı sona erdi
Bingöl Deprem Master Planı Çalıştayı sona erdi
Çalıştayla, Bingöl'ün depreme hazırlık sürecine bilimsel ve katılımcı bir bakış kazandırıldığı, ortak akılla şekillenen bu sürecin, Bingöl'ün geleceğini güvence altına alacak önemli bir adım olduğu vurgulandı.
16.10.2025
14:16
Cevdet Yılmaz 2026 bütçesini, enflasyon, işsizlik ve büyüme tahminini açıkladı
Cevdet Yılmaz 2026 bütçesini, enflasyon, işsizlik ve büyüme tahminini açıkladı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Bağlama Töreni'nde açıklamalarda bulundu. '2026 yıl sonu enflasyon hedefimiz yüzde 16' diyen Yılmaz, yüzde 3.3 büyümeyi öngördüklerini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın