KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Kasım 2025 Perşembe
°C

Karlıova'da hes'ler protesto edildi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Karlıova İlçe Başkanlığı, ilçeye bağlı Yukarı Derincay köyünde termik santrali ve HES’leri protesto etmek için toplandı. Basın açıklamasıyla başlayan eylemin ardından iki günlük eylem çadırı kuruldu.

Karlıova`da hes`ler protesto edildi
05 AĞUSTOS 2014 SALI 20:12
0
4987
1
AA aa

Bingöl Karlıova arasında bulunan Göynük çayı üzerinde yapılan HES'leri ve Karlıova ilçesine bağlı Yukarı Derinçay köyünde yapılması planlanan termik santral kitlesel bir şekilde protesto edildi. Eyleme, HDP Bingöl milletvekili İdris Baluken, HAP PM üyesi Zeki Koç, HDP PM üyesi Zarife Karasungur, DBP Bingöl il Eş başkanları Hayriye Sarı ve Halis Yurtsever, DBP Bingöl ve Karlıova örgütlerinin yanı sıra köylüler katıldı.

BALUKEN: DOĞA TALAN EDİLİYOR

Burada toplanan kitleye hitaben konuşan Hakların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken: “Sömürgeci anlayış sadece insanlarımızı katletmekle kalmadı aynı zamanda bütün imha konseptlerini doğamız üzerinde de bir talan politikası şeklinde uyguladı. Bizler son 30 yılda da Kürdistan doğasına yönelmiş olan bu talan politikalarının en acımasız bir şekilde Kürdistan'ın geneline ve özelde Çewlik te hayata geçirildiğini çok iyi biliyoruz. Köylerimizin bombalanıp boşaltılması insanlarımızın katliamlarla soykırıma uğratılması, ormanlarımızın yakılması adeta bir devlet politikası haline gelmiştir” dedi.

Termik santralin insana ve doğaya verdiği zarara değinen Baluken: “Termik santralinin yanından geçen Bingöl'ün içme suyu şebekesine etkileyecek solunum yoluyla Akciğer kanseri, Kadınlarda ölü doğum ve düşük yapmalara yaygınlaşacak aynı zamanda bitki örtüsü ve tüm sular içilmeyecek duruma gelecek. AKP'li birkaç müteahhit ve ya siyasetçi zengin olacak diye kendi halkımızın sağlığını onlara emanet edecek değiliz burada doğacak her bir çocuğun genetik animolali hastalıklarla doğma riski artacak bu günkü eylemimiz sadece uyarı niteliğindedir buna derhal son verilmez ise bu talan politikalarına karşı, Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan'ın dediği gibi bir damla suyumuz için bir taşımız için “fırtınalar koparacağız” şeklinde konuştu.

Bingöl halkına da seslenen Baluken: “Güvenlik gerekçesiyle her gün bir yerde ormanlarımızın yakılması, Çewlik'in dört bir tarafında yapılan kalekollara karşı güvenlik barajlarına karşı, tek yumruk olmak zorundayız bu çocuklarımızın, torunlarımızın ve gelecek nesillerin sağlıklı yaşaması için son derece önemlidir” dedi.

Konuşmadan sonra protestocular sloganlar eşliğinde Bingöl Karlıova yoluna yürüyerek yol kenarına eylem çadırı kurdu. Çadır eylemine bugün akşam saatlerine kadar devam edeceği belirtildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Tahsin GENÇ (@Misafir_17635)
06 Ağustos 2014 Çarşamba 11:09
Sayın veklim hes olmadığı için somada insanlar yandılar yolar olmadığı için d.bakır yolunda 31 vatandaşımız yandı hava alanı olmadığı için yaralı veya hasta veya komada olan insanlarımıza elimizi uzatamadık bir devletin HESİ DUPLE YOLU OKULU HAVA ALANI FABRİKASI VE olmazı gereken ne varsa olmalı hele hele karakolu fazr olanlardandır örneğin babam ile amcam kavga ederlerse siz hanginiz ayıra bileceksiniz sadın doktor doğruları savunmazsak yanlış yaparız
26.11.2025
17:56
Bingöl`de Gıda Zehirlenmesi Şüphesi: 120 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Bingöl'de Gıda Zehirlenmesi Şüphesi: 120 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Valilik açıklamasında, sürecin hassasiyetle takip edildiği ve olayla ilgili adli ve idari tahkikatın başlatıldığı belirtildi.
26.11.2025
17:21
Tapu sahibi olanlar aman dikkat! Son 5 gün
Tapu sahibi olanlar aman dikkat! Son 5 gün
Emlak vergisinde ikinci taksit için son gün 1 Aralık. Süreyi kaçıran gayrimenkul sahiplerini aylık %3,7 gecikme faizi bekliyor. Peki kimler vergiden tamamen muaf, yeni emekli olanlar ödeme yapacak mı? İşte cezaya düşmemek için kritik ayrıntılar…
26.11.2025
17:12
EFT ve IBAN`dan para transferinde yeni dönem!
EFT ve IBAN'dan para transferinde yeni dönem!
Hazine ve Maliye Bakanlığı, EFT ve IBAN üzerinden yapılan para transferlerinde yeni bir dönemi başlatıyor. MASAK'ın hazırladığı düzenlemeyle yüksek tutarlı işlemlerde beyan şartı geliyor. 1 Ocak 2026'dan sonra kurallara uymayanlar para gönderemeyecek.
26.11.2025
15:44
Bingöl`de dezavantajlı bireyler Engelsiz Yaşam Merkezi`nde hayata katılıyorlar
Bingöl'de dezavantajlı bireyler Engelsiz Yaşam Merkezi'nde hayata katılıyorlar
Bingöl Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi düzenlediği eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle dezavantajlı bireylerin yanında oluyor.
26.11.2025
15:29
Bingöl`de trafik kazası: 4 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 4 yaralı
Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
26.11.2025
02:03
Seven:
Seven: 'Yarın Seçim Olsa Hazırız'
Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde şehrin sağlık, ulaşım, su ve deprem risklerine yönelik yürütülen çalışmalara kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, seçimlerin zamanında yapılacağını düşündüklerini ancak olası bir erken seçim durumunda teşkilat olarak hazır olduklarını vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın