KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mart 2026 Pazar
°C

Karlıova'da hes'ler protesto edildi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Karlıova İlçe Başkanlığı, ilçeye bağlı Yukarı Derincay köyünde termik santrali ve HES’leri protesto etmek için toplandı. Basın açıklamasıyla başlayan eylemin ardından iki günlük eylem çadırı kuruldu.

Karlıova`da hes`ler protesto edildi
05 AĞUSTOS 2014 SALI 20:12
0
5140
1
AA aa

Bingöl Karlıova arasında bulunan Göynük çayı üzerinde yapılan HES'leri ve Karlıova ilçesine bağlı Yukarı Derinçay köyünde yapılması planlanan termik santral kitlesel bir şekilde protesto edildi. Eyleme, HDP Bingöl milletvekili İdris Baluken, HAP PM üyesi Zeki Koç, HDP PM üyesi Zarife Karasungur, DBP Bingöl il Eş başkanları Hayriye Sarı ve Halis Yurtsever, DBP Bingöl ve Karlıova örgütlerinin yanı sıra köylüler katıldı.

BALUKEN: DOĞA TALAN EDİLİYOR

Burada toplanan kitleye hitaben konuşan Hakların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken: “Sömürgeci anlayış sadece insanlarımızı katletmekle kalmadı aynı zamanda bütün imha konseptlerini doğamız üzerinde de bir talan politikası şeklinde uyguladı. Bizler son 30 yılda da Kürdistan doğasına yönelmiş olan bu talan politikalarının en acımasız bir şekilde Kürdistan'ın geneline ve özelde Çewlik te hayata geçirildiğini çok iyi biliyoruz. Köylerimizin bombalanıp boşaltılması insanlarımızın katliamlarla soykırıma uğratılması, ormanlarımızın yakılması adeta bir devlet politikası haline gelmiştir” dedi.

Termik santralin insana ve doğaya verdiği zarara değinen Baluken: “Termik santralinin yanından geçen Bingöl'ün içme suyu şebekesine etkileyecek solunum yoluyla Akciğer kanseri, Kadınlarda ölü doğum ve düşük yapmalara yaygınlaşacak aynı zamanda bitki örtüsü ve tüm sular içilmeyecek duruma gelecek. AKP'li birkaç müteahhit ve ya siyasetçi zengin olacak diye kendi halkımızın sağlığını onlara emanet edecek değiliz burada doğacak her bir çocuğun genetik animolali hastalıklarla doğma riski artacak bu günkü eylemimiz sadece uyarı niteliğindedir buna derhal son verilmez ise bu talan politikalarına karşı, Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan'ın dediği gibi bir damla suyumuz için bir taşımız için “fırtınalar koparacağız” şeklinde konuştu.

Bingöl halkına da seslenen Baluken: “Güvenlik gerekçesiyle her gün bir yerde ormanlarımızın yakılması, Çewlik'in dört bir tarafında yapılan kalekollara karşı güvenlik barajlarına karşı, tek yumruk olmak zorundayız bu çocuklarımızın, torunlarımızın ve gelecek nesillerin sağlıklı yaşaması için son derece önemlidir” dedi.

Konuşmadan sonra protestocular sloganlar eşliğinde Bingöl Karlıova yoluna yürüyerek yol kenarına eylem çadırı kurdu. Çadır eylemine bugün akşam saatlerine kadar devam edeceği belirtildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Tahsin GENÇ (@Misafir_17635)
06 Ağustos 2014 Çarşamba 11:09
Sayın veklim hes olmadığı için somada insanlar yandılar yolar olmadığı için d.bakır yolunda 31 vatandaşımız yandı hava alanı olmadığı için yaralı veya hasta veya komada olan insanlarımıza elimizi uzatamadık bir devletin HESİ DUPLE YOLU OKULU HAVA ALANI FABRİKASI VE olmazı gereken ne varsa olmalı hele hele karakolu fazr olanlardandır örneğin babam ile amcam kavga ederlerse siz hanginiz ayıra bileceksiniz sadın doktor doğruları savunmazsak yanlış yaparız
14.03.2026
00:38
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı!
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı!
Bir süredir sert soğukların etkili olduğu Bingöl'de hafta sonu kuvvetli yağmur bekleniyor. Oluşabilecek su baskınları ve olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.
14.03.2026
00:37
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.
14.03.2026
00:36
Bingöl`de Aranan 13 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de Aranan 13 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerinin son bir haftada gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 13 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi.
14.03.2026
00:34
Gülbahar Barajı umutları yeşertti
Gülbahar Barajı umutları yeşertti
Bingöl'de geçen yıl kuraklık ve bilinçsiz sulama nedeniyle su seviyesi büyük ölçüde düşen Gülbahar Baraj Gölü, kış aylarında etkili olan kar ve yağmurların ardından yeniden dolarak eski görünümüne kavuştu.
14.03.2026
00:32
Dikkatsiz sürücü keçi sürüsüne daldı! 10 hayvan telef oldu
Dikkatsiz sürücü keçi sürüsüne daldı! 10 hayvan telef oldu
Muş-Bingöl karayolunda SUV tipi aracın keçi sürüsüne çarpması sonucu 10 keçi telef oldu. Kaza nedeniyle karayolu kısa süreliğine trafiğe kapandı.
14.03.2026
00:31
Fırat EDAŞ Arama Kurtarma Timi Göreve Hazır
Fırat EDAŞ Arama Kurtarma Timi Göreve Hazır
Elâzığ AFAD yerleşkesinde düzenlenen deprem tatbikatında enkaz altında kalan kişilerin kurtarılmasına yönelik senaryoları uygulamalı olarak gerçekleştiren Fırat EDAŞ Arama Kurtarma Ekibi, Bingöl'ün de içinde bulunduğu sorumluluk bölgesinde afetlere hazırlık çalışmalarını sahada pekiştirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın