KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Karlıova'da hes'ler protesto edildi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Karlıova İlçe Başkanlığı, ilçeye bağlı Yukarı Derincay köyünde termik santrali ve HES’leri protesto etmek için toplandı. Basın açıklamasıyla başlayan eylemin ardından iki günlük eylem çadırı kuruldu.

Karlıova`da hes`ler protesto edildi
05 AĞUSTOS 2014 SALI 20:12
0
5329
1
AA aa

Bingöl Karlıova arasında bulunan Göynük çayı üzerinde yapılan HES'leri ve Karlıova ilçesine bağlı Yukarı Derinçay köyünde yapılması planlanan termik santral kitlesel bir şekilde protesto edildi. Eyleme, HDP Bingöl milletvekili İdris Baluken, HAP PM üyesi Zeki Koç, HDP PM üyesi Zarife Karasungur, DBP Bingöl il Eş başkanları Hayriye Sarı ve Halis Yurtsever, DBP Bingöl ve Karlıova örgütlerinin yanı sıra köylüler katıldı.

BALUKEN: DOĞA TALAN EDİLİYOR

Burada toplanan kitleye hitaben konuşan Hakların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken: “Sömürgeci anlayış sadece insanlarımızı katletmekle kalmadı aynı zamanda bütün imha konseptlerini doğamız üzerinde de bir talan politikası şeklinde uyguladı. Bizler son 30 yılda da Kürdistan doğasına yönelmiş olan bu talan politikalarının en acımasız bir şekilde Kürdistan'ın geneline ve özelde Çewlik te hayata geçirildiğini çok iyi biliyoruz. Köylerimizin bombalanıp boşaltılması insanlarımızın katliamlarla soykırıma uğratılması, ormanlarımızın yakılması adeta bir devlet politikası haline gelmiştir” dedi.

Termik santralin insana ve doğaya verdiği zarara değinen Baluken: “Termik santralinin yanından geçen Bingöl'ün içme suyu şebekesine etkileyecek solunum yoluyla Akciğer kanseri, Kadınlarda ölü doğum ve düşük yapmalara yaygınlaşacak aynı zamanda bitki örtüsü ve tüm sular içilmeyecek duruma gelecek. AKP'li birkaç müteahhit ve ya siyasetçi zengin olacak diye kendi halkımızın sağlığını onlara emanet edecek değiliz burada doğacak her bir çocuğun genetik animolali hastalıklarla doğma riski artacak bu günkü eylemimiz sadece uyarı niteliğindedir buna derhal son verilmez ise bu talan politikalarına karşı, Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan'ın dediği gibi bir damla suyumuz için bir taşımız için “fırtınalar koparacağız” şeklinde konuştu.

Bingöl halkına da seslenen Baluken: “Güvenlik gerekçesiyle her gün bir yerde ormanlarımızın yakılması, Çewlik'in dört bir tarafında yapılan kalekollara karşı güvenlik barajlarına karşı, tek yumruk olmak zorundayız bu çocuklarımızın, torunlarımızın ve gelecek nesillerin sağlıklı yaşaması için son derece önemlidir” dedi.

Konuşmadan sonra protestocular sloganlar eşliğinde Bingöl Karlıova yoluna yürüyerek yol kenarına eylem çadırı kurdu. Çadır eylemine bugün akşam saatlerine kadar devam edeceği belirtildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Tahsin GENÇ (@Misafir_17635)
06 Ağustos 2014 Çarşamba 11:09
Sayın veklim hes olmadığı için somada insanlar yandılar yolar olmadığı için d.bakır yolunda 31 vatandaşımız yandı hava alanı olmadığı için yaralı veya hasta veya komada olan insanlarımıza elimizi uzatamadık bir devletin HESİ DUPLE YOLU OKULU HAVA ALANI FABRİKASI VE olmazı gereken ne varsa olmalı hele hele karakolu fazr olanlardandır örneğin babam ile amcam kavga ederlerse siz hanginiz ayıra bileceksiniz sadın doktor doğruları savunmazsak yanlış yaparız
06.07.2026
14:09
Bingöl`de Yaz Kur`an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları başladı. Kurs ziyaretinde bulunan İl Müftü Vekili Bayram Öztürk, çocukların kurslarda yalnızca dini bilgi edinmeyeceğini, aynı zamanda güzel ahlak, paylaşma, sevgi, saygı ve kardeşlik değerlerini de yaşayarak öğreneceklerini söyledi.
06.07.2026
12:46
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 26 Haziran-3 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde, kaçak sigara, tarihi eser niteliğinde değerlendirilen yüzükler ve çok sayıda kök kenevir ele geçirildi.
06.07.2026
12:38
Drift ve makas atanların ehliyeti iptal edilecek
Drift ve makas atanların ehliyeti iptal edilecek
TBMM'ye sunulan torba kanun teklifinde, aday sürücülere yönelik trafik cezalarının ağırlaştırılması öngörülüyor. Teklif yasalaşırsa drift yapan, makas atan ve geçiş üstünlüğü bulunan araçlara yol vermeyen aday sürücülerin ehliyetleri kalıcı olarak iptal edilecek.
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası`nda Festival Coşkusu
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti`den Cafran`a `dayanışma` ziyareti!
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: `Tij` Yayında
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın