KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Karlıova'da ilk kez rehabilitasyon merkezi açıldı

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde öğrenme güçlüğü çeken ve zihinsel engelli öğrenciler için ilk kez rehabilitasyon merkezi açıldı.

Karlıova`da ilk kez rehabilitasyon merkezi açıldı
20 OCAK 2014 PAZARTESİ 07:40
1
5786
0
AA aa

Öğrenme güçlüğü çeken ve zihinsel engelli öğrenciler için Karlıova'da ilk kez rehabilitasyon merkezi açıldı.

Karlıova Fatih Caddesi'nde eğitime başlayan rehabilitasyon merkezinde, özellikle ilçe merkezi ve köylerde bulunan zihinsel engelli ve özel öğrenme güçlüğü çeken çocukların kayıtları başladı. Tamamen ücretsiz olan rehabilitasyon merkezi aynı zamanda engelli vatandaşlar için ücretsiz servis hizmeti veriyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kardelen Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Alican Çiçek, Karlıova ilçe merkezi ve köylerinde birçok engelli çocuğun olduğuna dikkat çekerek bu çocukların büyük zorluklarla eğitimlerine başka illerde devam ettiğini vurguladı.

Çiçek şöyle konuştu: “Dört öğretmen arkadaşımızla ilçeye gelerek konu hakkında çalışmalara başladık. Kısa bir sürede çalışmalarımızı bitirerek açtığımız rehabilitasyon merkezine engelli çocuğunu göndermek için bizi 0533 231 2119 numaralı telefondan veya fatih caddesi Ahmet Kaya sokağında bulunan okulumuza müracaat etmeleri gerekiyor. Okulumuzda zihinsel engelli, öğrenme güçlüğü çeken öğrenciler, okul başarısızlıkları, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, down sendromu, zihinsel gelişim eğitimi, aile eğitimi ve danışmanlığı, bireysel ve gurup eğitimi gibi çeşitli faaliyetler yürütmekteyiz” dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.05.2026
16:28
Psikolog Aydın:
Psikolog Aydın: 'Akran Zorbalığı Bir Çocukluk Değil, Ruh Sağlığı Sorunudur'
Klinik Psikolog Sercan Aydın, son dönemde artış gösteren akran zorbalığına dikkat çekerek, erken müdahale ile bu sorunun önlenebileceğini vurguladı.
01.05.2026
16:14
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Akran zorbalığına karşı yeni adım atıldı. TBMM komisyonunun raporuna göre okullarda akran zorbalığına karşı müfredata zorunlu bir ders ekleniyor.
01.05.2026
16:03
Altunbay:
Altunbay: 'Emeğin Değeri Korunmalı, Çalışanların Koşulları İyileştirilmeli'
Türk-İş Bingöl İl Başkanı Şeyhmus Altunbay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, artan hayat pahalılığı, gelir adaletsizliği ve çalışma hayatındaki sorunlara dikkat çekti.
01.05.2026
15:43
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde Bingöllü öğrenciler, yapay zekâ destekli 'RoboFeeder-AI' projeleriyle Türkiye ikincisi oldu.
01.05.2026
15:17
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete`de yayımlandı
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete'de yayımlandı
Resmî Gazete'de yayımlanan kanuna göre sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
01.05.2026
15:13
İsrail`in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası`na bırakıldı
İsrail'in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası'na bırakıldı
Gazze'ye yönelik işgal ve ablukasını sürdüren İsrail'in Yunanistan açıklarında müdahale ettiği Küresel Sumud Filosu aktivistleri Yunanistan'ın Girit Adası'na bırakıldı. Aralarında Bingöllü isimlerinde bulunduğu 20 Türk aktivistinin bugün 17.00-18.00 aralığında İstanbul Havalimanı'nda olması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın