Karlıova İlçesi Sarıkuşak Köyü'nde aralarında husumet bulunan Tuna ve Akyol aileleri arasında çıkan silahlı kavgada 42 yaşındaki İsmail Tuna öldürülürken, biri silahla 2 kişi yaralandı. Cinayetin ardından Tuna ailesinin üyeleri, Akyol ailesi mensuplarının oturduğu 5 ev, 2 ahır ve 1 aracı ateşe verip yaktı. Akyol ailesi köyü terk ederken, önlem alan jandarma köye giriş ve çıkışları yasakladı.
Karlıova'nın Sarıkuşak Köyü'nde yaşayan ve arazi anlaşmazlığı yüzünden yıllar öncesine dayalı aralarında husumet bulunan Tuna ile Akyol, aileleri arasındaki olay bu sabah meydana geldi. İddiaya göre, 18 yaşındaki Arafat Tuna, koyunları otlatmaya götürürken, Akyol ailesine ait arazinin içinden geçerken, önü 40 yaşındaki Ali Akyol tarafından kesildi. Akyol, arazilerinden geçen Arafat Tuna'yı kürekle dövdü. Kanlar içinde eve gelen Tuna, olayı yakınlarına anlattı. Tuna, yakınları tarafından Karlıova Devlet Hastanesi'ne götürülürken, diğer yakınları Akyol ailesinin bulunduğu bölgeye gitti.
Tarlada ot toplayan Akyol ailesi ile Tuna ailesi arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken, Akyol ailesinden bir kişi Kalaşnikof tüfekle ateş açtı. Açılan ateşte, köyün eski muhtarı 42 yaşındaki İsmail Tuna olay yerinde ölürken, Abdulmenav Tuna yaralandı. Yaşanan arbede daha da büyümeden diğer köylülerin araya girmesiyle önlendi. İsmail Tuna'nın cesedi ile yaralanan Abdulmenav Tuna, Karlıova Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
Evler, ahırlar, ateşe verildi
Ailelerinden 1 kişinin ölümü, 2 kişinin de yaralanması üzerine öfkelenen Tuna ailesinin fertleri bu kez köyde Akyol ailesinin oturduğu 5 ev, 3 ahır ve 1 otomobili ateşe verip yaktı. Bu sırada Akyol ailesinin tüm fertleri köyden kaçtı. Köylülerin haber vermesiyle birlikte çok sayıda jandarma ekipleri ve itfaiye köye gitti. Alevlere müdahale eden itfaiye ekipleri yangınları kontrol altına alırken, evler, ahırlar ve otomobil tamamen kullanılamaz hale geldi. Geniş çaplı önlem alan jandarma ekipleri, başlattıkları soruşturmayı sürdürürken, köye giriş ve çıkışları yasakladı.
bir karlıovalı olarak utançla okuyorum bu haberleri cahiliğin daniskası bu . bir insanın ölümüyle sonuçlanan kavganın sebebi ot ,taş,toprak,tavuk,keçi,koyun hele bakın ya utanç verici ölene allah tan rahmet diliyorum temenimiz olayın daha da büyümemesidir....
Çağlar'dan MHP Bingöl kongresine sert eleştiri: İncelenmeli!
MHP Bingöl 15. Olağan İl Kongresi'nde başkanlık için yarışan Niyazi Çağlar, 314 delegenin isimlerinin kongre öncesinde silindiğini öne sürerken kongrenin incelenmesi çağrısında bulundu. Çağlar, kongrede kazanan aday Emin Varan tarafından kullanıldığını belirttiği 'Gelip boyunun ölçüsünü alıp gittiler' sözleri için de sert konuştu!
14.09.2026
04:27
Pusula ve Katılımevim'de neler oluyor?
Bingöllü iş insanı Serdar Turhan'ın da adının geçtiği Pusula ve Katılımevim dosyasında peş peşe yaşanan gelişmeler dikkat çekti. Ancak KAP kayıtları, Tera Grubu ile yürütülen devir görüşmelerinin adli gelişmelerden önce başladığını ortaya koydu. Dosyanın bir diğer önemli gelişmesi ise Katılımevim yönetiminde yaşandı. KAP'a yapılan açıklamaya göre Serdar Turhan ve Ahmet Özcan'ın yönetim kurulu görevlerinden ayrılmaları kabul edildi.
14.09.2026
04:25
12Bingölspor MKE Ankaragücü'nü tek golle devirdi
2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12 Bingölspor, Yalova Atatürk Stadyumu'nda karşılaştığı MKE Ankaragücü'nü 89. dakikada Hasan Ayaroğlu'nun attığı golle 1-0 mağlup ederek sezonun ilk galibiyetini aldı. 79. dakikada penaltıdan yararlanamayan rakibine karşı kritik bir 3 puan kazanan Bingöl temsilcisi hem puanını hem de grup sıralamasındaki yerini 4'e yükseltti.
14.09.2026
04:24
Kiğı'da PTT işe alımı tartışması: 'Eşit, şeffaf ve adil bir süreç istiyoruz'
Kiğı Online Bilim Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği Başkanı Cüneyt Cici, ilçede PTT bünyesinde yapılacağı belirtilen iki kişilik işe alıma ilişkin iddiaları gündeme taşıdı. Cici, işe alım sürecinin kamuoyuna açık şekilde yürütülmesini isteyerek, 'Torpil veya siyasi referans değil, adalet ve liyakat istiyoruz' dedi.
14.09.2026
04:22
Şen Bingöl'de açıkladı: 'Terörsüz Türkiye meselesini başardık'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Bingöl'de katıldığı programda Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şen, sürecin son dönemde en fazla mesai harcadıkları konulardan biri olduğunu belirterek, 'Allah'ın izniyle de başardık' dedi.
14.09.2026
04:10
Ayan'dan öğrenci ve velilere kritik tavsiyeler
Milyonlarca öğrenci için yeni eğitim öğretim yılı bugün başlayacak. Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, özellikle ilk günlerde dikkat edilmesi gereken noktaları ve velilerin çocuklarına yaklaşımında önem taşıyan detayları anlattı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın