KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2025 Perşembe
°C

Karlıova'da kutlu doğum coşkusu

Peygamber Sevdalıları Platformu, tarafından Karlıova’da düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine ilçe halkı yoğun bir ilgi gösterdi.

Karlıova`da kutlu doğum coşkusu
06 MAYIS 2013 PAZARTESİ 08:18
0
1440
1
AA aa

Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörlüğü tarafından Karlıova'da yapılan Kutlu Doğum programı belediye önü meydanında gerçekleştirildi. Program, ilçe halkı ile çevre köy ve mezralardan yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Karlıova, Solhan ve Genç ilçesinin enerji hatlarının alt yapı çalışması nedeniyle patlaması nedeniyle program esnasında jeneratör kullanıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif'in okunmasıyla başlayan program, ilahi sanatçıların seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş ve Molla Kerbela Şanlı Peygamber Efendimizi konu alan kısa konuşmalar yaptılar.

“O kız çocuklarını gömülmekten kurtardı”

Cahiliye dönemine değinen Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Göktaş, “Hepimizin bildiği gibi kız çocukları diri diri gömülüyordu, kız çocukları yüz karasıydı, kızı olan bir adama müjdeyi verdiklerinde dünyası başına yıkılıyordu adeta, yüzü mahkeme duvarı gibi oluyordu. Küçücük bir kız çocuğu babasının ellerini sımsıkı tuttuğunda, babam beni pikniğe ya da çarşı pazara götürüyor derdi oysaki babasının ona tuzak kurduğundan onu diri diri gömeceğinden haberi yoktu. Babaları onları gömdüklerinde bile oyun zannediyorlardı. İşte bu peygamberin gelişiyle onlar bu zihniyetten kurtuldu herkes kız çocuklarını diri diri gömmekten kurtuldu ve kızlarını bağırlarına bastılar artık. O peygamber yıllar sonra Medine'ye geldiğinde, bütün putların yerle bir olduğu zamanda o masum kız çocuklarının hikâyelerini dinlediğinde gözleri yaşlarla dolardı. İşte o peygamber onları bu zulümden kurtardı" dedi.

Kız çocuklarının neden diri diri gömüldüğünü de anlatan Göktaş: “Şimdi bir bankadan kredi almak istediğinizde öncelikle sizden bir karşılık ister, gayrimenkullerinizi araştırırlar. O zamanda borç para almak isteyenin kızlarını sorarlardı, parasını geciktirdiklerinde, hemen kızlarını ellerinden alıyorlardı ve o masum kızları kullanıyorlardı ta ki paralarını alana kadar. İşte bu yüzden kız çocukları istemiyorlardı” ifadelerini kullandı.

“Peygamberimiz minberden inip torunlarıyla kucaklaştı”

Peygamberimizin çocuk sevgisine de değinen Göktaş: “Peygamberimiz çocukları çok severdi onu için Fatma'nın yeri ayrı torunların yeri ayrıdır ve bakin ki, yüce Allah peygamberimizin hiçbir erkek çocuğunu bırakmamıştır ve hepsi efendimizden önce ölmüştür, sadece Fatma yani kız evladı kalmıştır. O dönemde erkek evlatlarının da kucağa alınıp sevilme şansları yoktu. Hasan, Hüseyin'in mescide girdiğini gören efendimiz hemen minberden inip onları kucağına alıp sevip öptükten sonra gönderiyor ve bu Allah'ın bana verdiği bir merhamettir diyor. Şimdiki müftüler bir imamın böyle yaptığını gördükleri anda hemen görevlerinden alırlar” şeklinde konuştu.

“Şüphesiz ki salavatlarınızı Peygamberimiz duyuyor”

Molla Kerbela Şanlı ise yaptığı konuşmada, "Bizler şimdi işimizi gücümüzü bırakmış sadece ve sadece onun rızası için bu alanda toplanmış tekbirler, salavatlar getiriyoruz. Sanmayın ki Medine'yi münevvere bundan habersiz, arşı ala bundan habersizdir. Müjdeler olsun ki efendimiz sesimizi duyuyor ve bizi burada yalnız bırakmamıştır. Allah şimdi meleklere diyor ki bir kalabalık toplanmış yani bizden bahsediyor ve o kalabalık beni zikrediyor, falanca kişi benim için ağlıyor diyor. Hiç bir şeyimiz, hiçbir hareketimiz başıboş değildir. Biz daha yokken o bizlere dua ederdi bizim için gözyaşı dökerdi, ondan sonra gelecek nesilleri yani bizleri kardeş edinmişti. Ve o vefat ettiği ana kadar ‘ümmetim ümmetim' demişti. Şimdi biz de ‘ey Resul senin için başımıza ne bela gelirse, ne sıkıntı gelirse, başımız üstüne' diyoruz" şeklinde konuştu.

Karlıova genelinde çekilen salavatlar, hatimler ve kelim-i tevhidlerin açıklanıp teslim edildiği program, seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam etti.

Daha sonra program okunan dua ile son buldu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
BİNGÖLLÜ MUSA-YEĞKİK (@Misafir_13406)
06 Mayıs 2013 Pazartesi 09:46
ALLAH katılanlardan razı olur inşa ALLAH - Peygamberimiz (s.a.v) Liderimizdir canımızdır göz bebeğimzdir...
15.05.2025
00:53
Bingöl`de oto hırsızları yakalandı
Bingöl'de oto hırsızları yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada otomobil çalan 2 şüpheli yakalandı.
14.05.2025
15:26
Bingöl`de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl'de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen denetimlerde izinsiz faaliyet yaptıkları tespit edilenler ile mevzuat gerekliliklerini yerine getirmeyen özel öğretim kurumlarına yaklaşık 6 milyon TL ceza yazıldı. Ailelere 'izinsiz yerlere çocuklarınızı kayıt ettirmeyin' uyarısında bulunan Müdürlük yetkilileri, denetimlerin devam edeceğinin de altını çizdiler.
14.05.2025
14:53
Beşyol`daki cinayetin faili yakalandı
Beşyol'daki cinayetin faili yakalandı
Bingöl'de Ramazan Bayramı arifesinde Beşyol mevkiinde biri polis iki kişiyi yaralayan Y.B. polis tarafından yakalandı. Olayda, yaralanan sivil vatandaş hayatını kaybetmişti.
14.05.2025
12:56
Bingöl`de sürücü kursları ‘kazaların önlenmesi` gündemiyle toplandı
Bingöl'de sürücü kursları 'kazaların önlenmesi' gündemiyle toplandı
Trafik kazalarındaki sürücü hataları göz önünde bulundurularak eğitimlerin daha sıkı ve yoğun yapılması kararını alan Bingöl Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği, önleyici tedbirler çerçevesinde belirli güzergahlarda Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulması önerisinde bulundu.
14.05.2025
11:27
Bingöl`de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de Trafik Jandarması tarafından okul servisleri denetlenip öğrenciler uymaları gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler noktasında bilgilendirildi.
14.05.2025
10:53
Bingöl`de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Bingöl'de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Soğuk hava dalgası ve yağışlar Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yerini kar yağışına bıraktı, ulaşım olumsuz etkilendi. Karayolları ekipleri çalışmalarını başlattı, trafik akışında aksama olmadığı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın