KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2025 Pazar
°C

Karlıova'da sağlık sorunları aşılıyor

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde geçmiş dönemlerde yaşanan sağlık sorunları bir bir çözülüyor. Bir zamanlar doktor sıkıntısı yüzünden hastaların muayene dahi olamadıkları Karlıova Devlet Hastanesi'nde şuanda 10 doktor görev yapıyor.

Karlıova`da sağlık sorunları aşılıyor
29 KASIM 2006 ÇARŞAMBA 10:20
0
1244
0
AA aa
Zorunlu Hizmet Yasası ile birlikte doktor yüzü gören doğu halkı,  sağlık alanında yaşadığı sıkıntıları geride bırakıyor. Bu gelişmenin örneklerinden biri de Karlıova'da yaşanıyor. 1 yıl öncesine kadar kilometrelerce yol gelip muayene olmadan geri dönen köylü, artık kısa sürede kontrolünü yaptırabiliyor. İşte, geçen yıla kadar zaman zaman tek doktorla hizmet verilen Karlıova devlet hastanesinde yanşan gelişmeler….
7 pratisyen, 2 diş ve 1 aile uzman hekiminin görev yaptığı Karlıova Devlet Hastanesi'nde Biyo Kimya, NST ve Kalp Grafiği çekim cihazlarının bulunuyor. Otomasyon sistemine geçilen hastanede hasta sıra numaraları ve evrak kayıtları sorun olmaktan çıktı. Ayrıca fiziki görünümü yenilenen hastanede verimin artmasıyla muayene edilen hasta sayısı da 300'e yükseldi. Doktor sıkıntısının minimum seviyeye indirilmesiyle hizmet kapsamı da genişletildi.
Doktor sayının arttırılmasıyla okullarda sağlık taramaları başlatıldı. Bu kapsamda 6 bin civarında öğrenci sağlık kontrolünden geçirildi.
Sağlık alanında yaşanan gelişmelerin büyük fayda sağladığını aktaran ilçe halkı, uzun yoldan gelen köylünün birkaç gün beklemesine gerek kalmadığını, kısa sürede muayene olup köyüne geri dönebildiğini kaydetti. Halk, çocuk hastalıkları ve kadın doğum uzmanını ihtiyacının giderilmesi halinde sorun kalmayacağını savundu.
Yapılan yenilikler ve gelişmelerle ilgili görüştüğümüz İl Sağlık Müdürü Köksal Hamzaoğlu, 2007 yılı içerisinde Karlıova'ya 50 yataklı yeni bir hastane yapılacağını söyledi. Yapım işinin 2007 yatırım programına alındığını kaydeden Hamzaoğlu, yeni hastanenin yapılması ile mevcut hastanenin 1. Basamak Sağlık Hizmet Merkezi olacağını belirtti.
Halkın, uzman hekim eksikliğiyle ilgili taleplerini yanıtlayan Hamzaoğlu; “Karlıova Devlet Hastanemizde şuanda sadece poliklinik yapılabiliniyor. Gerekli cihazların büyük bir bölümü karşılanmış durumda. Ancak uzman hekim çalıştıramıyoruz. Çünkü uzman hekim çalışabilmesi için ameliyathane ve benzeri birimlerin oluşturulması gerekiyor. Bu imkânımız şuan itibariyle söz konusu değildir. Karlıova için gerekli, olan Dahiliye ve Kadın Doğum Uzmanı'dır. BU konuda Bakanlıktan taleplerimiz var. Yeni hastane binasının yapımıyla birlikte mevcut eksikliklerin giderilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağız” şeklinde konuştu.
 

bingol kent haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.05.2025
16:41
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den acı haber geldi. 18 gündür yoğun bakımda tedavi gören Önder, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Yapılan açıklamada, vefat sebebi olarak çoklu organ yetmezliği gösterildi.
02.05.2025
18:30
Zerginur`dan gururlandıran başarı!
Zerginur'dan gururlandıran başarı!
Bingöl Merkez Sarayiçi İlkokulu Öğrencisi Zerginur Bükey, Singapur ve Asya Okulları Matematik Olimpiyatında bronz madalya alarak Singapur'da yapılacak matematik olimpiyatlarına katılma hakkı elde etti.
02.05.2025
18:13
'Basın özgürlüğü yoksa, adaletin kalan yolu kapalıdır'
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Tiryaki, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü açıklamasında; 'Fikir özgürlüğüne kelepçe vurmak isteyenler, bu milletin ufkunu karartmak isteyenlerdir. Farklı düşünceler bu ülkenin zenginliğidir. Her eleştiri bir tehdit değil, bir uyarıdır. Özgür bir toplum, ancak özgür fikirlerle var olabilir. Basın bu özgürlüğün taşıyıcısıdır' dedi.
02.05.2025
17:56
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Eğitim sendikalarına promosyon için birlik çağrısı!
Sendikaların amacının tüm bankaları ihaleye sevk edip rekabet ortamı oluşturmak olması gerektiğini belirten Cebba: 'Buradan tüm sendikalara açık çağrımızdır! Gelin, yeni bir hüsrana birlikte engel olalım. Hep birlikte eğitim camiası için buluşup ortak bir karar verelim. Bu yönde bütün gücümüzü eğitim çalışanları için kullanalım.'
02.05.2025
17:33
Bingöl`de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de uyuşturucuya geçit yok
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi.
02.05.2025
00:02
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs`ta verdi
Başkan Arıkan zam müjdesini 1 Mayıs'ta verdi
Toplu iş sözleşmesine yüzde 40 oranında zam yaptıklarının müjdesini veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Emeği ve alın teriyle çalışan tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olsun.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın