KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Karlıova'ya 'myo' yapımı ilk adım atıldı

Nurettin Adem'in başkanlığında İstanbul'da faaliyet gösteren Karlıova İlçesi ve Köyleri Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği KARLI-DER tarafından bir panel düzenlendi.

Karlıova`ya `myo` yapımı ilk adım atıldı
11 ŞUBAT 2008 PAZARTESİ 10:30
0
1849
0
AA aa
Panel'de,  kurulma aşamasında olan Bingöl Üniversitesi, bu çerçevede Karlıova'ya bir Meslek Yüksek Okulu kurulma planlamaları ve Karlıova'nın diğer sorunları değerlendirildi. 
Ümraniye Prenses Toplantı Salon'unda gerçekleştirilen panele, aralarında Ankara Cumhuriyet Savcısı Cevat İşlek,  Boğazköy Belediye Başkanı Hatip Aras, Sağlık Bakanlığı Döner Sermaye Müdürü Nihat Bingöl, Bingöl İl Genel Meclis Üyesi Metin Poyaz, Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Mehmet Bağatarhan, Bingöl Dernekler Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda DSİ 14. Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim Aybek, BİNYAD Başkanı Av. Mücahit Tanılır, Gazeteci-Yazar Nevzat Bingöl, Araştırmacı-Yazar Birsel Gürel, Gazeteci Özkan Altıntaş, Bora Özge, Baykal Zorlu, Bingöl Haberci 12 Gazetesi, Karlıova Eski Milli Eğitim Müdürü Ferit Aras, Kızılağaç Köyü Muhtarı Mehmet Çelikbilek, Ciligöl Köyü Muhtarı A. Baki Bozan, Karlıova Köy Derneklerinin Yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve İşadamlarının da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.  
Karlıova Kaymakamı Mahmut Ağbal ve Karlıova Belediye Başkanı Muzaffer'in konuşmacı olarak katıldığı panele, yine konuşmacı olarak katılan Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi ve Hukuk Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yılmaz Bingöl başkanlık etti.
Toplantıda açılış konuşmasını yapan KARLI-DER Başkanı Nurettin Adem, üniversitenin önemine dikkat çekerek, KARLI-DER'in bu önemli projeye katkı sağlamak amacıyla tüm Karlıovalıları bir araya getirdiğini, bundan sonra da bu önemli projenin destekçisi ve takipçisi olacaklarını dile getirdi. Adem, derneklerinin temel amacı olan Karlıovalılar arasında sosyal yardımlaşma ve dayanışma ruhunu geliştirmek için ellerinden gelen tüm çabayı şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devam ettireceklerini belirtti.
Nurettin Adem'in konuşmasından sonra oturumu yönetecek Doç Dr. Yılmaz Bingöl'ü kürsüye davet etmesiyle panel başladı. 
Doç. Dr. Yılmaz Bingöl, Bingöl Üniversitesi'nin bugüne kadarki gelişim sürecini ve 15–16 Aralık 2007 tarihinde Bingöl'de yapılan panelle ilgili genel bilgileri aktardı. Bingöl, Karlıova'da bir meslek yüksekokulu açılmasına prensip olarak kimsenin karşı çıkmadığını ancak projenin gerçekleşebilmesi için başta arsa temini olmak üzere çalışmaların ve kamuoyu oluşturmanın en kısa zamanda başlatılması gerektiğini dile getirdi.
Karlıova Kaymakamı Mahmut Ağbal, Karlıova'nın nüfus itibariyle artık Bingöl'ün en büyük ikinci ilçesi olduğuna dikkat çektiği konuşmasında devlet halk kaynaşmasına vurgu yaptı. Ağbal, Karlıova'ya bir yüksekokul yapılabilmesi için devletin imkânlarıyla birlikte Karlıovalılarıyla, akademisyenleriyle, sivil toplumuyla ve işadamlarıyla elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.
Karlıova Belediye Başkanı Muzaffer Gölen ise konuşmasında, Karlıova'da bir yüksekokul için tüm imkânları seferber edeceklerini belirterek, Temmuz ayında yapılacak Güneşin Doğuşu Festivali'ne geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da katılımın yüksek olması için özellikle İstanbul'da yaşayan tüm Karlıovalıları Festivale davet etti.
Doç. Dr. Yılmaz Bingöl, bazı sayısal veriler ışığında Bingöl'ün kalkınmışlık düzeyi bakımından Türkiye'nin en geri kalmış 6'ıncı ili olduğunu, ilçeler bazında değerlendirildiğinde Karlıova'nın durumunun diğer ilçelere göre daha vahim olduğunun herkesin malumu olduğunu söyledi.
Önemli bir güç olabilmek ve zaten küçük olan hizmet pastasından hak ettiği payı alabilmek için sistematik bilgiye, siyasal ve ekonomik güce sahip olunması gerektiğini belirten Bingöl,  Karlıovalıların bu potansiyellerini bir araya getirmekte şimdiye kadar maalesef pek de başarılı olamadıklarını ifade etti. 
Bilgi-siyaset-ekonomi üçlü sacayağının özellikle siyaset yönüne dikkat çeken Bingöl, Karlıova'da siyasetin dinamiklerini anlamanın oldukça zor olduğunu vurguladı.
Bingöl, siyaset oyununun orta sahada dar alanda kısa paslar ve çalımlarla oynandığını ancak bu tür göze hoş gelmeyen çirkin siyaset oyununun sonuçları itibariyle başarısız olduğunun, Cumhuriyet tarihi boyunca Karlıova'nın hizmetlerden almış olduğu paya bakıldığında rahatlıkla anlaşılabileceğini dile getirdi. 
Bu özeleştirinin belli kişiler veya partilerle ilgili olmadığını, Karlıova'daki siyaset tarzıyla açıklanabileceğini aktaran Bingöl, “Bu sorun ancak siyaset tarzımızı değiştirerek çözülebilir ve bu tarz ancak geniş alanda katılımcı, açık, şeffaf ve hesap verebilir bir hale getirilirse başarılı olur” dedi.
Konuşmaların ardından panele katılan Karlıovalıların, görüş, soru ve eleştirilerine geçildi. Cevat İşlek ve Hatip Aras'ın selamlama konuşmalarının ardından söz hakkı alan Nihat Bingöl, deneyimleri ışığında Karlıova'nın sosyal ve ekonomik gelişimini aktardı ve bundan sonra yapılabilecekler hakkında ayrıntılı bir sunum yaptı.     
Geç saatlere kadar süren, oldukça zevkli ve bazen tartışmalı geçen açık mikrofon bölümünde katılımcıların soru, görüş, eleştirileri ve panelistlerin bunlara karşılık ortaya koydukları yorum ve cevapların ardından panel sona erdi.    
Panel'in ardından açıklanan Panel Sonuç Bildirisi'nde “Karlıova'nın nüfus ve dolayısıyla insan kaynakları itibariyle Bingöl'ün en büyük ikinci ilçesi olduğu, bu yönüyle bir meslek yüksekokulunu fazlasıyla hak ettiği, Karlıova'da bir meslek yüksekokulu açılması için başta arsa temini olmak üzere her tür idari çalışmanın başlatılması, Karlıovalıların akademisyenleriyle, yerel yöneticileri ve siyasetçileriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, işadamlarıyla ve tüm halkıyla ‘Meslek Yüksekokulu Projesi'nin destekçisi ve takipçisi oldukları, bu projenin farklı sebeplerle gerçekleşememesinin tüm Karlıovalılarda ciddi bir hayal kırıklığı yaratacağı ve tüm bu hassasiyetlerin başta Bingöl olmak üzere tüm kamuoyuna duyurulması” karar altına alındı.
 

 





BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın