KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2025 Cuma
°C

Karlova'da hes barajı taştı!

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde bir haftadır devam eden sağanak yağış, Bingöl 1 HES Barajı'nın taşmasına yolaçtı. Su altında kalan barınaklarda çok sayıda hayvan telef olurken, sel sularının gece yarısı bastığı Karlıova Devlet Hastanesi, çamur deryasına döndü. Büyük hasarın görüldüğü hastanede, gece yarısı sel sularının elektrik sistemine ulaşması tehlike yarattı. Görevlilerin hastane gelen akımı kesmesi, olası bir faciayı önledi.

Karlova`da hes barajı taştı!
18 MART 2013 PAZARTESİ 08:13
1
3544
2
AA aa

Karlıova İlçesi'nde 20 kilometre uzaklıkta bulunan Karabalçık Köyü yakınlarında, 2011 yılında yapımına başlanan Bingöl 1 HES Baraj yapımı devam ederken, baraj gölünde biriken sular, 1 hafta süren sağanak yağışlarla birlikte baraj gövdesinden taştı. Haftasonu gece saat 01.00'de taşan su, önüne gelen her şeyi yıkarak, 20 kilometre mesafedeki Karlıova İlçesi'ne kadar ulaştı.

İsa Baran adlı besici, baraj suyunun taşacağına dair hiçbir uyarı yapılmadığını, taşkın nedeniyle çok sayıda küçükbaş hayvanının telef olduğunu söyledi.

Baraj yapımını sürdüren firma yetkilileriyle görüştüklerini belirten Baran, yetkililerin kendilerine cevap bile vermediğini kaydetti.

ONLARCA KÜÇÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU

Köylülerden Remzi Acar ise, taşan sular nedeniyle evlerinde mahsur kaldıklarını belirterek: “Taşkın nedeniyle evimizden çıkamaz hale geldik. Hayvan barınaklarımızın taşkın nedeniyle oluşan derenin diğer tarafında kaldı, biz de bu tarafta kaldık” dedi.

Taşkın suların arazisinden geçtiğini ve arazinin kullanılmaz hale geldiğini savunan Erol Ural da: “Baraj buraya yapıldığında arazilere zarar gelemeyeceği belirtilerek, arazilerimiz kamulaştırılmadı. Şimdi ise arazi, evlerimiz ve hayvanlarımız ve hayvan barınaklarımız kullanılmaz hale geldi. Bu zararlarımızı kim ödeyecek? Bunun hesabını kim nasıl verecek? Köylülerimizi artık büyük korku salmıştır" diye konuştu.

HASTANEDE HASAR MEYDANA GELDİ

Baraja 20 kilometre uzaklıktaki Karlıova İlçesi'nde 50 yataklı Devlet Hastanesi'ne kadar ulaşan taşkın sular, hastanede büyük çaplı hasara yol açtı.

Saat 01.30 sıralarında hastaneyi basan taşkın suları, beraberinde taşıdığı çamurla birlikte hastanenin zemin katında bulunan, eczane, laboratuvar, misafirhane ve morgu kullanılmaz hale getirdi.

Eczanede bulunan ilaçlar, kullanılmaz hale gelirken, hastane görevlileri, sel sularının laboratuvarda bulunan cihazlara ulaşmaması için büyük çaba sarf etti.

Zemin katın tavana kadar suyla dolmasından sonra hastane duvarından geçen elektrik hatlarıyla temas etmesi tehlike yarattı. Hastane görevlilerinin elektrik akımını kesmesiyle olası facia son anda önlendi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
mhmt gdr (@Misafir_12587)
18 Mart 2013 Pazartesi 16:09
Karabalçık Köyü, Karlıova'nın 20 km batısında.. Suyun Karlıova Devlet Hastanesine ulaşabilmesi için tersine akması gerekir. Böyle bir şey de imkan dahilinde olmadığına göre Karlıova'nın yerinin değiştirilip değiştirilmediği husus merak konusu olmuştur... Müddei iddiasını ispatlamakla mükelleftir! Sözü size bırakıyorum. Allah akıl, fikir versin...
susuz kentli (@Misafir_12584)
18 Mart 2013 Pazartesi 13:42
o kadar su sıkıntısı yaşanmasına rağmen hiçbir gazetede haber yapışmamış olması çok ilkginçtir.
15.05.2025
17:39
Bingöl`de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de bir bank üzerinde unutulan telefonu çalan yabancı uyruklu şahıs, polis tarafından tespit edilerek yakalandı. Vatandaşın zararı karşılatılırken, şahıs, İl Göç Müdürlüğü tarafından alınan karar ile ülkeden deport edildi.
15.05.2025
16:37
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl'de farklı kategorilerde çalışma sürdüren engelli dernekleri bir araya gelerek platform oluşturdu. Platform başkanlığına Bingöl Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mücahid Korkutata getirildi.
15.05.2025
14:25
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Millî Eğitim Bakanlığı 12 yıllık zorunlu eğitim tartışmaları sürerken liselerle ilgili dikkat çeken bir karara daha imza attı. Lise son sınıf öğrencilerinin akademik başarısını artırmak ve üniversiteye hazırlık sürecini desteklemek için müfredata yeni bir ders daha ekliyor. İşte liselerdeki yeni ders ile ilgili detaylar…
15.05.2025
14:17
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memurlara 2012 yılından beri yapılan 'giyim yardımı'nın Sayıştay'a takıldığı öğrenildi. Sayıştay'ın 2021 yılında ödenen giyim paralarını faiziyle geri istediği, ödemeyene haciz gönderileceği aktarıldı. İlk uygulamanın ise DSİ çalışanlarına yönelik olduğu belirtildi.
15.05.2025
13:56
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Bingöl İl Başkanı ve beraberindeki heyet, Meclis'e sunulan 'Ailenin Korunması, Sapkınlığın Suç Sayılmasına Dair Kanun Teklifi'ne yönelik toplumsal desteğin sağlanması kapsamında sivil toplum örgütlerini ziyaret edip destek istediler.
15.05.2025
13:33
Bingöl Umut Kervanı`nda Deprem Semineri
Bingöl Umut Kervanı'nda Deprem Semineri
Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Afet Yönetimi Başkanı Cafer Ökmen, Bingöl Umut Kervanı Arama ve Kurtarma Birimine deprem semineri verdi. Afet anı ve sonrasında yapılacaklarla ilgili bilgi veren Ökmen, yürütülecek hazırlıklar için de bilgiler paylaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın