KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Kasaplık ve et işlemeciliği kursu açıldı

İş-Kur Bingöl İl Müdürlüğü ile Et ve Balık Kurumu arasında yapılan protokol gereği Kasaplık ve Et İşlemeciliği Kursu açıldı.

Kasaplık ve et işlemeciliği kursu açıldı
20 OCAK 2010 ÇARŞAMBA 08:44
0
1686
0
AA aa
İş-Kur Bingöl İl Müdürlüğü ile Et ve Balık Kurumu arasında yapılan protokol gereği açılan Kasaplık ve Et İşlemeciliği Kursun ilk dersi dün verildi.
Bingöl Et ve Balık Kurumu Kombinası Konferans Salonu'nda yapılan derse Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Yönetim Geliştirme Dairesi Başkanı Rüştü Memilioğlu, Et ve Balık Kurumu İl Müdürü Eşref Eser, İş-Kur İl Müdürü Fesih Güler ve kursiyerler katıldı.
Kasaplık ve Et İşlemeciliği Kursu'na 376 aday müracaat etmişti, bu adaylardan 25'i yapılan kurayla belirlendi.
Kurs sonrası açıklama yapan Memilioğlu, “Kursumuz 336 saat sürecek ve bu kursiyerler Kasaplık ve Et İşlemeciliği öğretilecek. Kurs sonunda başarılı olacak olan kursiyerlere Kasaplık ve Et İşlemeciliği sertifikası verilecek. Bu meslekte alım yapılırken belgesi olanlara öncelik verilecek. Kurban Bayramı'nda Diyanet Başkanlığı, kutsal topraklara göndereceği kasaplarda sertifikası olanlara öncelik vermesini isteyeceğiz. Özel sektörde de bu kursiyerlerimizin öncelikli olması için çalışmalarımız olacak” dedi.
Bingöl de aynı meslekte 3 kurs daha açacaklarını dile getiren İş-Kur İl Müdürü Güler, “İhtiyaç duyulması halinde bu tür kursları açmaya devam edeceğiz. Amacımız ilimizdeki meslek sahibi olmayan vatandaşlarımızı meslek sahibi yaparak kalifiye eleman yetiştirmektir” diye konuştu.
 
Bingolonline Haber Servisi
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.02.2026
17:38
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı`ndan Dolandırıcılık Uyarısı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Dolandırıcılık Uyarısı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, son dönemde artış gösteren dolandırıcılık suçlarında öğrenciler ve ekonomik durumu kötü vatandaşların banka hesapları ve GSM hatları üzerinden suçlara dahil edildiğini belirterek, ciddi hukuki sonuçlara dikkat çekti.
02.02.2026
17:39
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigaraya bir zam daha geleceğini duyurdu.
02.02.2026
16:58
ÖNDER`den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER'den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Türk Kızılay iş birliğiyle 'İyilik Kanımızda Var' sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı kampanyası başlatırken, Bingöl'deki bağış etkinliğinin 03–04 Şubat 2026 tarihlerinde Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapılacağını duyurdu.
02.02.2026
15:08
Bingöl Belediyesi`nden
Bingöl Belediyesi'nden 'Karla Mücadele' Açıklaması
Bingöl Belediyesi, DEM Parti Belediye Meclis Gurubunun, 'Belediyenin karla mücadelede yetersiz kaldığı' iddialarına yanıt verdi. Çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü ve tüm imkânların sahaya yansıtıldığının vurgulandığı açıklamada 'çatı ve saçakların bina sorumluluğunda olduğu' vurgulanırken, yapılan eleştirilerin çözüm üretmediği ve sahadaki emeği yok saydığı ifade edildi.
02.02.2026
14:43
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) için geri sayım devam ediyor. Sistemin 2026 yılında hayata geçirilmesi bekleniyor. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi, çalışanlara maaş kesintileriyle ek emeklilik geliri oluşturuyor. İşte tüm detaylar...
02.02.2026
14:42
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nin düzenlediği konferansta konuşan Prof. Dr. Halis Aydemir, modern dünyanın insanı hız, haz ve sürekli meşguliyetle kuşatarak kulluk bilincinden uzaklaştırdığını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın