KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Şubat 2026 Perşembe
°C

''Kaşar'' davasına ret

Seda Sayan'ın kendisine köşe yazısında ‘kaşarlanmış' diye hakaret ettiği gerekçesiyle Nurgün Balcıoğlu hakkında açtığı dava reddedildi

``Kaşar`` davasına ret
22 MART 2007 PERŞEMBE 09:47
0
1134
0
AA aa
Şarkıcı Seda Sayan'ın kendisine köşe yazısında ‘kaşarlanmış' diye hakaret ettiği gerekçesiyle Gaziantepli gazeteci Nurgün Balcıoğlu hakkında açtığı manevi tazminat davası, söz konusu kelimenin hakaret unsuru taşımadığına karar verilmesiyle reddedildi.

Gaziantep'te günlük yayımlanan yerel Sabah Gazetesi'nin 20 Temmuz 2006 tarihli sayısında, gazetenin köşe yazarı Nurgün Balcıoğlu tarafından kaleme alınan ‘Ana haber bültenlerimiz' başlıklı yazıda, televizyonların ana haber bültenlerindeki magazin hakimiyetine dikkat çekilerek, aralarında M. Ali Erbil, Seda Sayan gibi tanınmış isimlerin de bulunduğu bazı kişiler eleştirilmişti.

Balcıoğlu, Seda Sayan olarak ün yapan şarkıcı Aysel Gürsaçer için ‘Oğlu yaşındaki sevgilisiyle birlikte, Kadırgalı lakaplı halkın kaşarlanmış gözdesi, Mehmet Ali Erbil'in kadın versiyonu' gibi yakıştırmalar yapmıştı. Bu ifadelerle kendisine hakaret edildiğini ileri süren Seda Sayan, avukatı Fulya Akyıldız aracılığıyla İstanbul 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde gazeteci Nurgün Balcıoğlu aleyhine 10 bin YTL'lik manevi tazminat davası açmıştı.

KAŞAR TÜRK DİL KURUMUNA GÖRE HAKARET DEĞİLDİR

Davanın karar duruşmasında gazeteci Balcıoğlu'nun avukatı Mustafa Özdemir, müvekkilinin yazısında toplumsal çarpıklıkları okuyucusuna duyurmak istediğini, bunu yaparken de toplumun en çok gözü önünde bulunan kişi ve olayları irdelediğini kaydetti.
Seda Sayan'ın televole kültürünün baş aktörlerinden birisi olduğunun tartışılamayacağını savunan Özdemir, “Kadırgalı lakaplı kaşarlanmış halkın gözdesi ifadesinde hakaret ve kişilik haklarının ihlali söz konusu değildir. Çünkü, TDK (Türk Dil Kurumu) sözlüğünde kaşarlanmış kelimesi ‘Hoşa gitmeyen bir harekete ve işe alışarak artık ondan üzüntü duymayan' anlamı taşımaktadır. Söz konusu kelimeye davacının farklı anlamlar yüklemesi ve farklı anlamlara taşımasının davanın esasıyla ilgili bir önemi bulunmamaktadır'' görüşünü belirtti.

Savunmada, Sayan'ın Nihat Doğan ile birlikteliğini eleştirirken kullandığı ‘oğlu yaşındaki sevgili' ifadesiyle ilgili olarak da, “Bu ifadeyi irdelersek, elbetteki davacı ve sevgilisi arasındaki yaş farkı kendilerini ilgilendirir. Ancak, o hayat tarzına adapte olmuş insanlar için normal görünse bile, genel olarak bu tür ilişkilerin halkımız arasında pek hoş karşılanmadığı, dahası dedikodu konusu olduğu gerçeğini ortadan kaldırmayacaktır. Mademki davacı tarafın iddia ettiği gibi bu gayet normal bir durum, o zaman normal bir durumun dile getirilmesi de gayet normaldir'' denildi.
İstanbul 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Göksun Özçelik, ‘kaşarlanmış' ve ‘oğlu yaşındaki sevgilisi' yakıştırmalarının hakaret unsuru içermediğine hükmederek davayı reddetti. Davanın masrafları da Seda Sayan'a yüklendi. Sayan ise temyize başvurdu.


haberturk

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.02.2026
03:50
Bingöl Üniversitesi`nden Türkiye Geneli Na`t-ı Şerif Yarışması
Bingöl Üniversitesi'nden Türkiye Geneli Na't-ı Şerif Yarışması
Bingöl Üniversitesi, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) doğumunun Hicri 1500. yılı dolayısıyla Türkiye genelindeki üniversite öğrencilerine yönelik ödüllü Na't-ı Şerif Yarışması düzenliyor. Son başvuru tarihi 16 Mart 2026 olarak açıklandı.
19.02.2026
03:48
Bingöl Ulu Camii abdesthanesi yenilenerek hizmete açıldı
Bingöl Ulu Camii abdesthanesi yenilenerek hizmete açıldı
Bingöl Belediyesi tarafından baştan aşağı yenilenen Bingöl Ulu Cami tuvalet ve abdesthane bölümü vatandaşların kullanımına açıldı. Tamamen yeniden düzenlenen alan, ücretsiz olarak hizmet verecek.
19.02.2026
03:47
'Okullarda Ramazan ruhunun yaşatılması kıymetli ve yerindedir'
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda Ramazan ayına yönelik farkındalık çalışmalarına destek verdiklerini açıkladı. Platform, söz konusu uygulamaların çocukların değer dünyasıyla buluşması açısından önemli olduğunu belirtti.
19.02.2026
03:41
Bingöl`de 400 kişiye iş imkânı
Bingöl'de 400 kişiye iş imkânı
Bingöl Merkez ve 7 ilçede Milli Eğitim iş birliğiyle geçici istihdam sağlanacak. Başvurular 20 Şubat'ta sona eriyor. Kura çekimi 24 Şubat'ta!
19.02.2026
03:40
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Uyuşturucu ile mücadelenin gençleri ve geleceği koruma azmiyle kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı.
19.02.2026
03:39
Bingöl`de ilk teravih coşkusu
Bingöl'de ilk teravih coşkusu
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Bingöl'de ilk teravih namazı eda edildi. Kent genelindeki camilerde saf tutan vatandaşlar, Ramazan'ın manevi atmosferini hep birlikte yaşadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın