KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

Katledilen 19 köylü anıldı

Bingöl'ün Solhan ilçesinde PKK terör örgütü tarafından 18 yıl önce köylerine giderken araçlarından indirilerek katledilen 19 vatandaş, düzenlenen törenle anıldı.

Katledilen 19 köylü anıldı
21 EKİM 2010 PERŞEMBE 08:33
0
2059
0
AA aa

Solhan Kaymakamlığı ile Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) tarafından ortaklaşa düzenlenen anma programı, katliamın meydana geldiği Solhan ilçesi Hazarşah köyü Aksakal mezrası Çeşme mevkiinde yapıldı. Anma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende bir konuşma yapan Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, erken ayrılık ve haksız ölümlerin geride büyük acılar bıraktığını belirterek, "Ancak buradaki acı daha fazla, 19 tane hiçbir günahı olmayan masum vatandaşımızın hunharca katledilmesi bizleri derinden üzmektedir. Yıllarca çeşitli propagandalar yaparak bölge halkının ezildiğini iddia eden bir terör örgütü var. Sözde bölge halkını özgürlüklere kavuşturacak, mutluluk ve refah içinde yaşatacaklar. Sizlere devlet tarafından zulüm yapıldığını iddia ederek özgürleştirme yalanları ile destek almak çabasındalar. Maalesef yer yer kandırarak destek de alabilmektedirler. İşte çirkin yüzünü görüyorsunuz. Bu bölgenin mutluluğu için çalışan 19 kardeşimizi gözlerini kırpmadan öldürebiliyorlar. Bu nasıl bölge halkını kayırmak, onları gözetmek ve birtakım hak sağlamaktır. Tarihimiz ibret sayfalarıyla doludur. İçinizden birtakım insanlar onları desteklemezse terör örgütü sizin kılınıza zarar veremez. Vatandaşımız bizlerle iş birliği yapmazsa terör örgütü kolayca silinip atılmaz. Bu kitle içimize işlemiş kanser gibi bir şey, gittikçe tahribatını arttırıyor. Ancak bunlara halkımız destek vermezse, güvenlik güçleriyle birlik ve beraberliğini muhafaza ederse kimse kılınıza zarar veremez" dedi.


Törende bir konuşma yapan BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen ise bu olayın PKK terör örgütünün gerçek yüzünü ortaya serdiğini belirterek, "Bu olay PKK terör örgütünün kirli ve kanlı yüzünü bir kez daha göstermiştir. Burada öldürülen vatandaşlarımızın hepsi sivil ve savunmasızdı. Her şeyden habersiz köylerine varmanın hayallerini kuruyorlardı. Artık köylerine varmak üzereyken arabadan inmenin hazırlığını yapıyorlardı. Hiç birinin aklından böyle bir şey geçmiyordu. Hepsinin farklı hayalleri vardı. Kimisi askere
gitmek için köydeki yakınları ile vedalaşmaya, kimisi küskünleri barıştırmak için, kimisi karnındaki 8 aylık bebeğinin dünyaya geleceği günü hayal ederek köye geliyordu" şeklinde konuştu.
Terör örgütü tarafından hunharca katledilen köylüler hakkında detaylı bilgi veren Hazarşah Köyü Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Erhan Sucu, 18 yıl önce yaşanan olayı anlattı. Sucu, "Terör örgütü mensupları durdurdukları araçta kimlik kontrolünün ardından büyük-küçük, kadın-erkek, genç-yaşlı ayrımı yapmaksızın uzun namlulu silahlarla vatandaşlarımızın üzerine ateş açmıştır. Açılan ateş sonucu 19 vatandaşımız olay yerinde ölmüş, 7 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Olayda köylülerin kullandığı
otobüs de yakılmıştır" ifadelerini kullandı.
Olayda kardeşini kaybeden ve köylüler adına bir konuşma yapan Enver Yılmaz ise bu vatan toprakları için kendilerinin ve çocuklarının her zaman ölmeye hazır olduklarını söyledi. Enver Yılmaz, "Bugün, 20 Ekim 1992 yılında Hazarşah köyü Aksakal mezrasında PKK terör örgütü tarafından işlenen katliamın 18. yıl dönümüdür. 20 Ekim 1992 yılında burada 19 köylümüz şehit edilmiş ve 7 köylümüz çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Başta kardeşim Cevdet Yılmaz olmak üzere birçok yakınımızı kaybetmenin acısı ile bu
günlere geldik. Devlet bu süre içinde bizlere her zaman yardımcı oldu, yetim kalanlara sahip çıktı. Bizim bir arada huzur içinde yaşamamızı çekemeyenler her zaman olmuş ve olacaktır. Ancak o güçlerin şunu iyi bilmesi gerekir. Bu güzel vatan için şehit olmuş binlerce insanımız var. Gerekirse bizler de ve bizim evlatlarımız da bu vatan için şehit oluruz" dedi.
Hain katliamın gerçekleştiği alanda yapılan anıt önünde düzenlenen törenin ardından kalabalık grup pankart ve sloganlarla Aksakal mezrasına kadar yürüyerek terörü telin etti. Kalabalık sık sık, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atarak Aksakal mezrasına kadar yürüdü.
Anma törenine; Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğu, Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral M. Korkut Özarslan, Bingöl 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Öner, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hamza Celepoğlu, Elazığ İl Jandarma Komutanı Zafer Karakoç, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
(AKK-MET-GS-Y)

20.10.2010 16:39:47 TSI
NNNN
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2024
22:59
Arıkan:
Arıkan: 'Master planı çalışmalarına başladık'
Bingöl Deprem Çalıştayı kapanış programında konuşan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan: 'Master planı konusunda Bingöl Belediyesi olarak çalışmamız başladı. Bu çalıştayın bu anlamda bize çok ciddi anlamda katkı sunacağını, yol göstereceğini ve bizi doğru yönlendireceğini düşünüyorum' dedi.
07.05.2024
14:42
Bingöl`de bir ayda 6 milyon lirayı aşkın trafik cezası kesildi
Bingöl'de bir ayda 6 milyon lirayı aşkın trafik cezası kesildi
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, 2024 Nisan ayı içerisinde kent merkezinde yapılan denetimlerde kural ihlali yapan araç sürücülerine 6 milyon 306 Bin 404 TL idari para cezası kesildiğini bildirdi.
07.05.2024
13:55
Bingöl merkez muhtarları yeni başkanını seçti
Bingöl merkez muhtarları yeni başkanını seçti
Üç adayın yarıştığı Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanlığı seçimlerini Merkez Ekinyolu Köyü Muhtarı Mehmet Erdoğan kazandı.
07.05.2024
13:26
Bingöl`de sebze fidesi satışları başladı
Bingöl'de sebze fidesi satışları başladı
Bingöl'de 2024 yılı yaz dönemi için hazırlıklarını tamamlayan fide üreticileri, satışlara başladılar. Fide alacak yetiştiricilerin dikkat etmesi gereken hususlara dikkat çeken fide üreticisi Murat Alınak; 'Üreticinin tohum seçimi kadar, alınan fidenin ekim yapılacak alana uyumu da bir o kadar önemlidir' dedi.
07.05.2024
13:25
Bingöl Üniversitesi ve İTÜ arasında iş birliği protokolü
Bingöl Üniversitesi ve İTÜ arasında iş birliği protokolü
Bingöl Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolüne imza atıldı. Protokol çerçevesinde, Bingöl Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri İstanbul Teknik Üniversitesinin imkanlarından yararlanabilecek.
07.05.2024
13:23
Bu iki çiçeği koparmanın cezası yarım milyon lira
Bu iki çiçeği koparmanın cezası yarım milyon lira
Endemik tür olan ve halk arasında 'ağlayan gelin' diye bilinen 'ters lale' ile 'baskilensis' koparanlara 488 bin 630 lira idari para cezası uygulanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın