KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Eylül 2025 Cuma
°C

Katliamlar özgülük adı altında yapıyor

‘Dünya Mustazaflar Haftası’ münasebetiyle açılan resim sergisini ziyaret eden HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı: “Gaddar ve zalimler, katliamlarını demokrasi, eşitlik ve özgürlük adı altında yapıyor” dedi.

Katliamlar özgülük adı altında yapıyor
17 MART 2015 SALI 01:39
0
1944
0
AA aa

 Tasalı, burada yaptığı kısa açıklamada gaddar ve zalimlerin katliamları demokrasi, eşitlik ve özgülük adı altında yaptıklarını söyledi. Tasalı: “Müslümanların değerlerine saldırdılar. İslam coğrafyasını işgal ettiler. Müslüman ve mazlumları katlettiler. Yapılan katliamlar, onların gerçek kimliklerini gösterdi." dedi.

Mazlumlar el ele verseler, zalimlerin onların topraklarını ve memleketlerini işgale yeltenemeyeceklerini ifade eden Tasalı: “Şu unutulmamalı, mazlumların dağınıklığı, çaresizliği ve sessizliği, zalimlerin zulümlerini artırarak devam etmesini sağlıyor ve cesaretlendiriyor. Bu nedenle, Müslümanların zalimlere karşı uyanık ve birlik içinde olması gerekir. Mustazaflar haftası münasebetiyle; şehit olan ve katledilen tüm Mazlum ve Müslüman kardeşlerimize Allah'tan rahmet ve merhamet diliyorum” şeklinde konuştu.

İslam medeniyetinin devamlı uygarlığı, barışı ve medeniyeti hedefleyen bir konumda olduğunu dile getiren Eser, yaşanılır bir dünyanın, ancak İslam adaletinin hâkim olmasıyla olabileceğini belirtti.

“GEÇMİŞTEN DERS ÇIKARILSAYDI, TARİHLER TEKERRÜR ETMEZDİ”

Her yıl Mart ayının üçüncü haftasında çeşitli etkinliklerle mazlumların anıldığını belirten Mustazaflar Cemiyeti Bingöl şubesi üyesi Gıyasettin Ekineker de: “Geçmiş tarihte yapılan katliamlar ve yaşanılan zulümlerin yeni nesillere gösterilmesi ve aktarılması ders ve ibret alma açısından önemlidir. Geçmişten ders çıkarılsaydı, tarihler tekerrür etmezdi. Geçmişte olduğu gibi gelecekte bazı acıların ve katliamların yaşanılmaması adına geçmişin tarihini iyi okumak gerekiyor. İnsanlığa acı yaşatanların akıbetlerine bakmak lazım. Yoksa yaşanılan zulümler ve yaşatılan acılar, tekrarlanılır” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.09.2025
15:42
Bingöl Konteyner Kent`te sona doğru
Bingöl Konteyner Kent'te sona doğru
Konteyner Kentin altyapı yatırımını üstlenen Bingöl Belediyesi, sahadaki çalışmalarını yüzde 90 oranında tamamladı. Konteyner kentin donanımları Bingöl Valiliği ve AFAD tarafından karşılanacak.
12.09.2025
15:17
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gazze için Dua' programı
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya, katılımcılara teşekkür ederek, 'Sadece burada değil, gece ve seher vakitlerinde de ellerimizi Rabbimize açmaya devam edelim' çağrısında bulundu.
12.09.2025
15:02
Zıktê Sürkap`ta Atalay dönemi
Zıktê Sürkap'ta Atalay dönemi
Yeni Başkan Mehmet Atalay'ın, Zıktê aşiretinin birlik ve beraberliğini güçlendirmek, bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmalar yürütmek ve gençlere yönelik projelere ağırlık vereceği belirtildi.
12.09.2025
14:55
‘Acaba` diye düşünürken denemeyi tercih etti, meyveyi su altında yedi
'Acaba' diye düşünürken denemeyi tercih etti, meyveyi su altında yedi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nde farklı bir etkinliğe imza atan doğa tutkunu Vedat Avar, nehirde su altına dalarak meyve yedi.
12.09.2025
09:27
Tandırda unutulan köz yangına neden oldu
Tandırda unutulan köz yangına neden oldu
Bingöl'ün Genç ilçesinde tandırda unutulan köz yangına neden oldu. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
11.09.2025
17:36
Bingöl`de okul çevreleri ve servisler denetlendi
Bingöl'de okul çevreleri ve servisler denetlendi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından okul çevreleri ve servisleri denetlendi. Denetimlerin yıl boyu süreceği aktarıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın