KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ekim 2026 Pazartesi

Katolikler saldırılardan kaygılı

Anadolu Papalık Temsilcisi ''Olayın sebebini bilmiyoruz. Ama buradaki genel atmosfer, bu tür çılgınlıklara neden olabilecek nitelikte. Kaygılıyım. Son derece kaygılıyım'' dedi

Katolikler saldırılardan kaygılı
03 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ 10:22
0
1274
0
AA aa
Samsun'da dün Fransız Katolik papazın bıçaklanması, İtalya'da İtalyan papaz Andrea Santoro'nun 5 Şubat 2006'da Trabzon'da silahlı saldırı sonucunda yaşamını yitirmesi olayının da hatırlanmasına neden oldu.

Türkiye'de görev yapmakta olan Katolik yetkililerden Anadolu Papalık Temsilcisi Piskopos Luigi Padovese, Samsun'da dün yaşanan bıçaklama hadisesi konusunda, İtalyan haber ajansı ANSA'ya verdiği özel demeçte, ''Olayın sebebini bilmiyoruz. Ama buradaki genel atmosfer, bu tür çılgınlıklara neden olabilecek nitelikte. Kaygılıyım. Son derece kaygılıyım'' dedi. Piskopos Padovese, Samsun'daki Mater Dolorosa Katolik Kilisesi'nde görev yapmakta olan Fransız uyruklu papaz Pierre Brunissen'in, geçmişte tehditlere maruz kaldığını ve bir dönem kendisine koruma tahsis edilmiş olduğunu ileri sürerek, bıçaklama hadisesini şu sözlerle özetledi: ''Bu papaz geçmişte tehditlere maruz kalmış, belirli bir süre koruma da almıştı. Edindiğimiz bilgilere göre, bir adam, dengesiz bir adam Peder Pierre'in evine gitmiş. Kendisinin tanıdığı biriymiş. Biraz konuştuktan sonra beraberce dışarı çıkmışlar. Sonra aniden arkadan bıçaklanmış. Saldırgan, papazın kalçasını bıçaklamış.

Peder Pierre, hemen hastaneye kaldırılmış. Çok kan kaybetmiş ama, hayati tehlikesi yok''. Türkiye'deki genel atmosferin kendilerini kaygılandırdığını dile getiren Piskopos Padovese, ''Halk arasında, fanatizmin gelişmekte olduğu kesimler var. Ama bu nedenle Türk halkının tümünü suçlayamayız. Böyle bir şey, bu ülke hakkında yanlış bir imaj yaratıyor. Birileri atmosferi zehirlemek istiyor, bunun için de Katolik papazlar hedef seçiliyorlar'' diye konuştu.

Bu arada, 5 Şubatta Trabzon'da uğradığı silahlı saldırı sonucunda yaşamını yitirmiş olan İtalyan papazın kız kardeşi Maddalena Santoro da Türkiye'de Hıristiyanların durumunun zor olduğunu ileri sürdü.

 Maddalena Santoro, Samsun'daki bıçaklama olayına ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti: ''Türkiye'nin bu çatışmadan, diyaloga hazır olamama halinden kurtulamaması üzüntü vericidir. Bu olay, ülkenin içinde bulunduğu zor koşulların göstergesi. Elbette, tüm Türkiye böyle değil. Ama yaşananların, Peder Andrea, Peder Pierre gibi kişilerin dile getirdikleri diyalogla taban tabana zıt şeyler olduğu da ortada.''

(aa)


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.10.2026
23:10
Bingöl`e sarı kodlu uyarı: Sağanak hafta boyunca sürecek!
Bingöl'e sarı kodlu uyarı: Sağanak hafta boyunca sürecek!
Meteoroloji'nin kuvvetli yağış nedeniyle sarı kodla uyardığı 13 il arasında Bingöl de yer aldı. Kentte pazartesi sabahı başlaması beklenen gök gürültülü sağanağın hafta sonuna kadar etkisini sürdürmesi, hava sıcaklıklarının ise 10 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.
11.10.2026
23:09
Bingöl Sefa12 Spor imkânsızlıkları aşıp lider oldu
Bingöl Sefa12 Spor imkânsızlıkları aşıp lider oldu
2022 yılında kurulan ve bu yıl TFF U14 Gelişim Ligi'nde mücadele etmeye başlayan Bingöl Sefa12 Spor Kulübü, kendi imkânlarıyla ortaya koyduğu başarıyla dikkat çekiyor. İlk dört maçını da kazanan Bingöl temsilcisi, grup lideri Iğdır'ı deplasmanda 2-3 mağlup ederek zirveye yerleşti. Şimdi hedef Türkiye finalleri… Ancak genç futbolcuların bu hayalini gerçeğe dönüştürmek için desteğe ihtiyaçları var.
11.10.2026
23:08
E-tebligatta yeni dönem: Mükelleflere 30 Kasım`a kadar süre!
E-tebligatta yeni dönem: Mükelleflere 30 Kasım'a kadar süre!
Hazine ve Maliye Bakanlığının yeni düzenlemesiyle e-Tebligat sistemine ilişkin usul ve esaslar yeniden belirlendi. Sisteme dahil olması gerektiği halde henüz başvuru yapmayan belirli mükelleflerin 30 Kasım'a kadar işlemlerini tamamlaması gerekiyor.
11.10.2026
23:05
Avrupa şampiyonları Bingöl`de yeni zaferlere hazırlanıyor
Avrupa şampiyonları Bingöl'de yeni zaferlere hazırlanıyor
İtalya'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Elif Aday ve Zilan Atilla, Bingöl'de antrenmanlarını sürdürüyor. Dünya şampiyonu antrenör Eda Sayak eşliğinde çalışan sporcular, gözünü yeni uluslararası başarılara dikti.
11.10.2026
23:04
Bingöl`de odunluk yangı
Bingöl'de odunluk yangı
Bingöl merkezde bir odunlukta çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çevredeki yerleşim alanlarına sıçramadan kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
11.10.2026
23:03
Bingöl`den 38 öğrenci Hasankeyf Kültür Kampı`nda
Bingöl'den 38 öğrenci Hasankeyf Kültür Kampı'nda
Bingöl'ün Solhan ilçesinden Batman'a giden 38 lise öğrencisi, dört gün sürecek kültür kampında tarihi keşifler ve çeşitli etkinliklerle buluşacak. Gençler, Hasankeyf başta olmak üzere bölgenin önemli tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıyacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın