KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ağustos 2025 Salı
°C

Kaya, 'Filistin Devlet olarak tanınmalı'

İşgalci Siyonist rejimin Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yapan Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Bingöl İl Temsilcisi Abdullah Kaya, Filistin'e olan insani yardımların kesilmemesi, Filistin'in bir devlet olarak tanınması ve kalıcı bir ateşkes sağlanması gerektiğini söyledi.

Kaya,
18 EKİM 2023 ÇARŞAMBA 23:36
10
1363
2
AA aa

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Bingöl İl Temsilcilisi Abdullah Kaya, işgalci rejimin Filistin'e yönelik devam ettirdiği saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

ZULÜM DEVAM EDİYOR

İşgalcilerin Filistin'e yönelik yılladır sürdürdüğü katliamları son 2 haftadır daha da arttırarak sürdürdüğüne vurgu yapan Kaya, “İsrail, acımasız ve orantısız saldırıları nedeniyle Filistin halkına sistematik bir şekilde soykırım uygulamaktadır. İsrail, özellikle Gazze'de, insanlık vicdanına, uluslararası insan haklarına ve hiçbir insani hukuka uymayan, zalimane bir şekilde yüzbinlerce insana dünyanın gözü önünde zulüm etmektedir. Filistinli kardeşlerimizin en temel yaşam hakkı dahi engellenmekte ve büyük bir insanlık suçu işlenmektedir. Gazze'yi adeta büyük bir cezaevine çeviren işgal rejimi, Filistin halkını kadın, çocuk, genç, yaşlı, demeden bombalarla, savaş uçaklarıyla ve füzelerle, uluslararası savaş hukukunu da çiğneyerek katletmektedir” dedi.

İNSANİ YARDIMLAR ENGELLENMEMELİ

İşgalci rejimin kendi tarihinden ders çıkarmadığı gibi insanlık tarihine de kara sayfalar eklemeye devam ettiğini belirten Kaya, “Uluslararası kamuoyunun, olaylara adil ve insani bir yaklaşım benimsemesi gerekmektedir. Sivil ve savunmasız insanların öldürülmesi engellenmelidir ve acil bir şekilde temel ihtiyaçlarını karşılamaları için ilaç, gıda, elektrik ve su gibi ihtiyaçlar kesintisiz olarak sağlanmalıdır. Sivil katliamlar durdurulmalı, insani yardımlar hiçbir şekilde engellenmemeli ve Filistin'in bir devlet olarak tanınması başta olmak üzere, adil ve kalıcı bir ateşkes sağlanması gerektiği bilinmelidir” diye konuştu.

Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm uluslararası insan hakları kuruluşları işgalcilere karşı durma çağrısında bulunan Kaya, “Bölgemiz başta olmak üzere, İslam coğrafyasının hiçbir yerinde, huzurun bozulmasını veya çatışma ortamının olmasını istemiyoruz. Sermayenin ve ticaretin bu tür çatışma ortamlarından kaçındığı bilinen bir gerçektir. Ancak sadece tüccar ve iş insanları olarak değil aynı zamanda insani değerlere saygı, bağlılık ve hukukun her zaman önde olması gerektiğini de iyi biliyoruz. Bu nedenle de HAKSİAD olarak diyoruz ki, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere, tüm uluslararası insan hakları kuruluşları ve özellikle de Müslüman ülkelerin yöneticilerini, Filistin'i korumaya ve İşgalci İsrail'in saldırılarına karşı çıkmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104525)
21 Ekim 2023 Cumartesi 13:15
hee...oldu, baska bir istegin varmi canim? kürsüyü ele geciren kendini bisey zannediyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_104475)
19 Ekim 2023 Perşembe 21:28
İsrail: Tamam Abdullah
26.08.2025
13:34
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi tarafından, Bingöl Belediyesi, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi iş birliğiyle, Özel Bingöl Hastanesi'nin ana sponsorluğunda 'Çocuk Şenliği' düzenleniyor.
26.08.2025
13:25
Okumanın Yaşı Yok! Eski Başkan Üniversite Sıralarında
Okumanın Yaşı Yok! Eski Başkan Üniversite Sıralarında
2025 YKS sonuçlarına göre Bingöl Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümüne yerleşen Genç eski Belediye Başkanı Ariç, azmiyle gençlere örnek oldu.
26.08.2025
12:38
Rektör Çelik, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bakanlıktan destek sözünü aldı
Rektör Çelik, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bakanlıktan destek sözünü aldı
Beraberindeki heyetle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Çekiciler'i ziyaret eden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik; 'Bingöl'ü, Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli bir inovasyon ve teknoloji merkezi haline getirmek en öncelikli hedeflerimiz arasında' dedi. Genel Müdür Yardımcısı Çekiciler ise 'Tüm destekleri vermeye hazırız' dedi.
26.08.2025
12:00
Zorunlu Trafik Sigortası`nda önemli değişiklik
Zorunlu Trafik Sigortası'nda önemli değişiklik
Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Zorunlu trafik sigortasında sigorta yenileme, yeni sigorta yapma ve hasar sonrası basamak işlemleriyle ilgili kurallar yeniden belirlendi. Uygulama, 1 Ocak 2026 itibarıyla başlayacak.
26.08.2025
11:45
Bingöl`de 7 yıl cezası bulunan firari yakalandı
Bingöl'de 7 yıl cezası bulunan firari yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve cezaevine yasaklı eşya sokma suçlarından 7 yıl 2 ay hapis cezası bulunan ve 4 yıldır firari olan şahıs, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalandı.
26.08.2025
11:44
12Bingölspor kupada ilk sınavına çıkıyor
12Bingölspor kupada ilk sınavına çıkıyor
Ziraat Türkiye Kupası 1. Eleme Turu müsabakasının ilk maçını 2 Eylül'de 2. Lig ekiplerinden Mardin 1969 Spor'la oynayacak olan 12Bingölspor, zorlu maçı kazanarak moral bulmak istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın