KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

Kaya: Milyonlar kıvrıldı

Havalimanı ile SÜTAŞ arasındaki dönemeçli yolla ilgili sert konuşan Kaya: Dümdüz ovada yolu, Formula-1 pistine çeviren mühendislik faciasıdır. 3 aydır biten ve yaklaşık 4 milyon TL harcanan yol hiçe çıkmış durumda. Hiç kimse bu ülkenin kaynaklarını birilerine rant sağlayıp çarçur edemez.

Kaya: Milyonlar kıvrıldı
21 ARALIK 2018 CUMA 19:54
28
4801
36
AA aa

İl Genel Meclisi Halkların Demokratik Partisi Grup Başkanı Aydın Kaya, Havalimanı ile SÜTAŞ arasında yapılan ve yaklaşık 4 milyon TL'ye mal olan yol ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İl Özel İdaresi'nin zarara uğratıldığını vurgulan Kaya; “Hatırlanacağı üzere kısa bir süre önce 2019 yılı bütçe değerlendirmemizde de değindiğimiz, Bingöllün vizyonu sayılan Sütaş ve Bingöl havalimanının alt kısmından 2019 yılı içinde, Bingöl il özel idaresi yol şube müdürlüğünün 2018 yılı bütçesinin yaklaşık yüzde 50'si (3,5 milyon TL) harcanarak yeni bir yol yapılmış, ova köylerinin kullandığı grup yolu olsa da, aynı zaman zorunlu hallerde çevre yoluna muadil ve bir yoldur. Yolun yapıldığı güzergâh, Çeltiksuyu ve Sarıçiçek köylerine ait mezra arazilerinden, yani kamulaştırma gerektirmeyen hazine arazilerinden geçmesine rağmen, dümdüz ovada yolu Formula 1 pistine çeviren mühendislik faciası bir yol yapılmıştır. Bu hali ile uzun dorseli hiçbir aracın virajları dönemeyeceğinden gelecekte Sütaş'ın birçok aracı yolu kullanamayacak. Yaptığımız araştırmada yol hiçbir kıvrım almadan düz yapılsaydı sadece çok kısa bir mesafe için kamulaştırma gerekecekti. İddia ediyoruz, kamulaştırma yapılsaydı dahi virajlar atılarak uzatılan yol kısalacağı için daha düşük maliyetli olurdu. Bu durumda ister istemez insanın aklına ilk gelen soru, birilerine rant sağlamak için yol bilinçlimi uzatıldı” şeklindeki ifadelere yer verdi.

“Hiç kimse bu ülkenin kaynaklarını birilerine rant sağlayıp çarçur edemez”

Kaya, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Yukarıdaki saydığımız bütün olumsuzlukları, olan olmuş artık yapılacak bir şey yok desek te sorun bitmiyor asıl sorun hiçbir akla mantığı sığmayan bu mühendislik faciası durum, fotoğraflardan da görüleceği üzere şimdiden, özelikle menfez atılıp dolgu yapılan mevkiler ve devamı şimdiden darmadağın durumunda en ufak bir yağışta kesinlikle trafiğe kapanacak. 3 aydır biten Yaklaşık 4 milyon TL. Harcanan yol hiçe çıkmış durumda. Yolu yapan, kontrol eden ve teslim alan anlayış herhangi bir hata yapmamıştır, resmen il özel idaresini bilerek ve isteyerek zarara uğratmıştır. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar göz önünde bulundurulduğunda bu düzeyde bir sorumsuzluğun mutlaka bir müeyyidesi olmalıdır. Hiç kimse bu ülkenin kaynaklarını birilerine rant sağlayıp çarçur edemez, çok ağır bir vebaldir ve il özel idaresinin sorumlu yetkilileri bu vebalin altında kalkamayacaklar, çünkü biz ilahi adalete inanıyoruz yetim hakkını gözetmeyen iflah olmaz. Bölge halkı ve muhtarları konu ile ilgili mağduriyetlerini ve rahatsızlıklarını ilgili mercilere bildirmelerine rağmen şuana kadar konu ile ilgili prosedür gereği yazışmalardan öteye gidilmemiştir. İl özel idaresi yetkililerini acilen bu konu ile ilgili Bingöl kamuoyunu bilgilendirmeye davet ediyoruz. Bizler bu işin takipçisi olacağız özel idare yetkilileri ikna edici olmazsa konuyu TBMM'ne taşırız. Bingöl kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35550)
23 Aralık 2018 Pazar 22:13
35536 ve 35537 sayılı yorumlar özel idaresi veya yolu yapan firma yetkililerince yazılmış sanki. doğal bir savumma refleksi gelişmiş.aktarımlardan özel idarenin işleyişini bilen birileri olduğu belli zaten.her kimse eleştirikere 'kahve sohbeti've 'cahilce yorumlar' diyerek halka hakaret edeceğinize çıkıp halka hesap verin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35537)
23 Aralık 2018 Pazar 20:38
herkes bir hırsızlık lafıdır tutturmuş gidiyor bilip bilmeden çamur atmayın kimseye yolu özel idare değil yol ihaleli olarak yapılmış ve bir firma işi alıp yapmıştır.yolda oluşan çökmelerin 1 sene sorumluluğu firmadadır ve firma cebinden yapmak zorundadır o yüzden siyasilerle ve genel sekreterle olayı bağdaştırmak kahve siyaseti yapan insanların işidir .
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35553)
23 Aralık 2018 Pazar 22:21
@Misafir Kullanıcı Biraz sakin olun ve eleştirilere tahamül gösterin kimse genel sekreterine bişe demedi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35536)
23 Aralık 2018 Pazar 20:36
bu yol bozulmuşsa bu konunun muhatabı teknik personellerdir.genel sekreterin ve teknik mühendislerin bu yolla ilgili Bilgi verip eksikleri gidermeleri lazım sadece yol açık ihale sistemiyle ihale edilmiş olup yolla ilgili yerli yabancı katılımcıların engelsiz olarak katılabileceği bir ihale olarak yapılmıştır hangi firma işi almışsa yolun 1 yıl sorumluluğu o firmadadır yolda oluşan arızayıda firma cebinden yapmak zorundadır.bunun özel idare siyasiler ve valilikle alakalı bir durumu yoktur.bilip bilmeden peşkeş çekilmiş gibi laflar yol işi hakkında teknik bilgisi olmayan cahil yorumlardır.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35554)
23 Aralık 2018 Pazar 22:24
@Misafir Kullanıcı Kimse gözünüzün üstünde kaş var diyemiyecek.tabi sizden olmadımı Cahil dinsiz hain bölücü olur yazık ya biraz tahamül gösterin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35533)
23 Aralık 2018 Pazar 19:05
Ak partiye sayan vatandaşlarım...parayı gönderen Ak parti hükümeti yiyen Akparti yandaşı zannetiğimiz ortam hırsızları hele hele hdp li en büyük şirketin sahibine değinen de yok şu malum yolu 250 trilyona alan anlayacağınız hırsız hırsızdır...tıpkı terörüün dini olmadığı gibi hırsızın da partisi yoktur malesef
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35573)
24 Aralık 2018 Pazartesi 00:21
@Misafir Kullanıcı Madem tanıdığın bildiğin birisi ise niye cimere bimere teşkilata memleketin için şikâyette bulunmadın?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35531)
23 Aralık 2018 Pazar 16:42
Yaşar demirin bide kardeşi var spor il müdürlüğünde ona sorun o bu işlerden anliyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35530)
23 Aralık 2018 Pazar 16:39
Bunlara hakkımı helal etmiyorum ALLAH bunların hakkından gelsin nasil can verecekler rüyalarında hep kötü rüyalar gorsunler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35524)
23 Aralık 2018 Pazar 08:26
Mehmet ışıkta bizi görecekmi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35523)
23 Aralık 2018 Pazar 02:10
Beyler photoshop bu ya..yok yok 2003 deprem senesinde oldu sarsıntıdan..yok yok 100 tonluk bir araç geçti böyle oldu ..offf o da değil göktaşı düştü yolu ne hale getirdi..şu değil bu değil peki ne ? Rant istismarcıları, sorumsuzluklar, yolsuzluk, hırsızlık.. Bunlar kul hakkı nedir bilmezler, bunlar memleket sevdası nedir bilmezler.. Platformda şhow yaparlar.Slm olsun kigiya gence solhana karliovaya Az'a Zikyeye Tavza Sivana,Gılbeye, Adaklı ya ,Yayladere ye Sancaka.Secimde de Onların da bir aleyküm selamı olacak merak etmesinler..Halk Uyandı..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35521)
22 Aralık 2018 Cumartesi 23:28
Bdp savundumu vatan haini oluyor onlar calip cirptimi
Vatan sever oluyorlar
Memleketi iste böyle yediler bitirdiler
Bu memlekete böyle insanlar lazim
Diyecem Ama böyle insanlarada müsade etmezler iceri atarlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35520)
22 Aralık 2018 Cumartesi 22:39
Hdp ye yönelik ön yargılarınızdan kurtulun artık arkadaşlar. Bu açıklama hdp.nin diye bu olayda varsa bir yolsuzluk normalmi karşılayalım.hırsızı bırakıp ev sahibini eleştirmek gibi bişey oluyor.
05.05.2024
23:08
Eski İl Başkanı ölümden döndü
Eski İl Başkanı ölümden döndü
AK Parti önceki dönem Bingöl İl Başkanı Haşim Sağlar, Bingöl-Genç yolunda kaza yaptı. Hava yastıklarının patladığı kaza sonrası hastaneye kaldırılan Sağlar'ın ilk ziyaretçisi ise mevcut il Başkanı Yılmaz Seven oldu.
05.05.2024
23:06
O polis hakkında soruşturma açıldı
O polis hakkında soruşturma açıldı
Bozoksporlu yedek oyuncuların sahadaki 12Bingölsporlu futbolcuları taciziyle başlayan gerilim, bir anda alevlendi. Taraftarın tepkisi de artınca polis biber gazı kullandı. Bir polis ise beylik tabancasıyla havaya ateş açtı! Emniyet Müdürlüğü, o polis hakkında adli ve idari soruşturma açıldığını duyurdu!
05.05.2024
23:04
Yozgat maçına damga vuran pankartlar!
Yozgat maçına damga vuran pankartlar!
Sezon boyunca hakem oyunlarıyla yolu kesilmek istenen 12Bingölspor, grup lideri ve şampiyonu Yozgat Belediyesi Bozokspor'u ağırladı. Karşılaşmaya çıkan Bozokspor, tribün korkuluklarına asılan iki ayrı pankartla şampiyonluk hikayelerinin yanıtını aldı!
05.05.2024
23:03
Bingöl`de öğrencilere malzeme desteği
Bingöl'de öğrencilere malzeme desteği
Bingöl'ün Genç Kaymakamlığı himayesinde yürütülen 'Gençler Harekete Geçiyor' projesi kapsamında öğrencilere malzeme desteği verildi.
05.05.2024
23:02
Bingöl`de otomobil ata çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
Bingöl'de otomobil ata çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
Bingöl'ün Sancak beldesinde meydana gelen trafik kazasında otomobil başıboş ata çarptı, kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın