KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ocak 2026 Perşembe
°C

Kaya ve güney'in mezarını ziyaret ettiler

Bingöl Kuyumcular Derneği Başkan ve Üyeleri yurtdışı iş gezisi esnasında Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney’in mezarlarını da ziyaret ettiler.

Kaya ve güney`in mezarını ziyaret ettiler
20 MAYIS 2013 PAZARTESİ 07:54
0
8351
7
AA aa

Bingöl Kuyumcular Derneği ve Bingöllü işadamları Almanya, Hollanda, Lüksemburg, Belçika ve Fransa'ya iş gezisi düzenlediler. İş gezisinde Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney'in Paris'te bulunan mezarları ziyaret edildi.

İş gezisi ve çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Bingöl kuyumcular Derneği ve Bingöl Sanayici ve İş adamları Derneği (BİNSİAD) Başkanı Mehmet Yaşar Devran: “Biz kuyumcular ve iş adamları olarak ticaret ve ekonominin gelişimine katkı sunacağına inandığımız yurt içi ve yurt dışı iş gezilerini dönem dönem yapmaktayız. 22 Nisan 2013 tarihli yurt dışı iş gezisinde tüm üyelerimize katkı sunan, ticari misyon ve vizyonlarını geliştirdiğine inandığımız görüşmeler yapıldı. Ticaretin ve ekonominin barış ve huzur ortamında daha da büyüyeceği ve ülkemizin kalkınmasına fayda sağlayacağı düşünüldüğünde ülkemizin içinde bulunduğu ve bizim de olumlu bulduğumuz çözüm sürecinin tarafımızca desteklendiğini açıkça belirtmek isteriz. Bu sürecin tüm kesimler tarafından da desteklenmesi ile birlikte ülkemizin ekonomik büyümesi giderek artacak ve bu gelişmeler biz işadamlarına da olumlu yansıyacaktır” dedi.

Ziyaret esnasında Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney'in Paris'teki mezarlarını da ziyaret ettiklerini vurgulayan Devran: “10 Şubat 1999'daki Müzik Ödülleri gecesini herkes hatırlıyor... Ahmet Kaya o gün ödülünü alırken “Önümüzdeki kasetimde Kürt asıllı olduğum için Kürtçe bir şarkı söyleyeceğim ve Kürtçe bir klip yapacağım” demişti. Bu söz üzerine salonda bir linç atmosferi doğmuştu. Dönemin puslu havasında derin güçler tarafından adeta linç edilerek ülkelerini terk etmek zorunda kalan bu değerlerin unutulmayacağı ülkemizin geldiği noktadan anlaşılmaktadır. Ülkemizin geçmiş yıllarında ülkeye hâkim olan puslu havadan çıktığı ve güneşli günleri yaşamaya başladığı bu günlerde ülkemizde bir daha böyle acıların yaşanmaması, ölümlerin olmaması, çözüm süreci olarak adlandırılan bu sürecin olumlu sonuçlanması ve ülkemizin hak ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşarak huzur, kardeşlik ve barış ortamının sağlanması tek temennimizdir” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
faruk çakır (@Misafir_13627)
22 Mayıs 2013 Çarşamba 10:22
ZEKİ MÜRENİDE ZİYARET EDECEKMİSİNİZ.:)))))))
zaza gençli murado (@Misafir_13620)
21 Mayıs 2013 Salı 19:52
çok güzel ve anlamlı ziyaret sonuna kadar devam bizde bu ülkede yaşıyoruz herkes görecek kimseden korkumuz yok.
Mehmet KARA (@Misafir_13611)
21 Mayıs 2013 Salı 13:56
İlk Defa Görüyorum Jilatinli Çiçeklerle Mezar Ziyareti 'YANDAŞLIK' Moda Oldu.Gazanız Mübarek Olsun. Peki Bu Heyetinizle Bölgenizin İnsanı Olan Rahmetli 'Muhittin Olayın'(RİNGO)nun Mezarını Ziyaret Etmeyi Düşünüyormusunuz Yaşar Devran Efendi?
muhtin çakırcı (@Misafir_13606)
21 Mayıs 2013 Salı 10:33
malla hadine bakın allah aşkına elpençe durmuş biat mı ediyosun ayıp ayıp hiç yakıştıramadım:))
melik ahmet baki (@Misafir_13601)
20 Mayıs 2013 Pazartesi 22:29
sayın iş adamları kardeşlerim ahmet kaya ve yılmaz güney in mezarlarını ziyaret ederek ne kadar onurlu olduğunuzu gösterdiniz bingöllü olarak gurur duyuyorum sizinle.
Abdullah A (@Misafir_13598)
20 Mayıs 2013 Pazartesi 17:55
Oraya kadar gitmişken bari dua istiyeydiniz belki lazım olurdu size ...........
ahmet Yılmaz (@Misafir_13592)
20 Mayıs 2013 Pazartesi 14:07
Helal Olsun Sizeee
21.01.2026
15:09
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray`ı Anarken
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray'ı Anarken
Folklorun ustası, Zazaca türkülerimizin hafızası ve Bingöl'ün yaşayan arşivi; aramızdan ayrılsa da izi, sesi ve nefesi bu topraklarda yaşamaya devam ediyor.
21.01.2026
14:53
Vali Çelik göreve başladı:
Vali Çelik göreve başladı: 'Birlikte çalışıp birlikte başaracağız
Niğde Valiliği'nden Bingöl Valiliği görevine atanan Cahit Çelik, kente gelerek görevine resmen başladı. Valilikte düzenlenen basın toplantısında konuşan Bingöl'ün yeni valisi Çelik; 'Bingöl'e hizmet edecek olmanın onurunu yaşıyorum. Birlikte çalışıp birlikte başaracağız' dedi.
21.01.2026
14:04
Bingöl Üniversitesi`nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Bingöl Üniversitesi'nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Rektör Çelik, Bingöl Üniversitesi'ni Webometrics sıralamasında 750–1000 bandına taşımayı hedeflediklerini, bu yükselişin ise kararlılıkla uygulanan yeni nesil üniversite vizyonunun somut bir göstergesi olduğunu ifade etti.
21.01.2026
13:40
Bingöl`de karla mücadele sürüyor
Bingöl'de karla mücadele sürüyor
Bingöl'de günlerdir etkili olan yoğun kar yağışının durmasının ardından kent genelinde ekipler, kar temizleme çalışmalarını hızlandırdı.
21.01.2026
13:28
Bingöl Basın Konseyi ile Deva Diş Kliniği arasında indirim protokolü imzalandı
Bingöl Basın Konseyi ile Deva Diş Kliniği arasında indirim protokolü imzalandı
Bayraktar; 'Basın emekçilerinin sağlık alanında avantajlı hizmetler almasına katkı sunmak, Bingöl Basın Konseyi olarak en değerli sorumluluklarımızdan biridir. DEVA Diş Kliniği ile yapılan bu iş birliğinin tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz' dedi.
20.01.2026
20:32
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
En çok çay tüketen iller açıklandı. Bingöl kaçıncı sırada?
Türkiye'nin vazgeçilmez içeceği çay, en fazla Doğu ve Güneydoğu illerinde tüketiliyor. Karadeniz illeri ise listede gerilerde yer aldı. Açıklanan listede Bingöl'ün sıralaması ise şöyle oldu;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın