KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Kayaoğlu: amaç yerel seçimlerdir

CHP İl Başkanı Mesut Kayaoğlu, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'daki açıklamalarının GAP'a verilen önem değil, yerel seçimlere yapılan hazırlık olduğunu savundu

Kayaoğlu: amaç yerel seçimlerdir
02 HAZİRAN 2008 PAZARTESİ 10:48
0
1231
0
AA aa
Cumhuriyet Halk partisi (CHP) İl Başkanı Mesut Kayaoğlu, yaptığı açıklamasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın GAP Projesine ilişkin açıklamalarının samimiyetten uzak olduğunu belirtti.
Bingöl'deki yıllardır ödeneksizlik yüzünden yapımı durdurulan Gülbahar Barajı'na dikkat çeken Kayaoğlu: “AKP iktidara geldiği 2003 yılından beri bu projeye tek lira vermedi. Sayın Erdoğan'ın vaatlerini ciddiye almak pek de mümkün değil” dedi.
Gülbahar Projesi'nin, Bingöl ovasını sulayacak en önemli proje olduğunu vurgulayan Kayaoğlu: “Geçen hafta Diyarbakır'da şatafatlı bir şekilde toplantı yapıp GAP'a yatırım sözü veren Sayın Başbakan gerçeği değil, mahalli seçim propagandası yapmaktadır. Tarımın tek geçim kaynağı olduğu Bingöl'de inşaatının yarısı tamamlandığı halde Gülbahar Barajı'na 6 yıldır bir lira vermeyen AKP iktidarının samimiyeti ve bölgeye verdiği önem ortadır.
Kaynak ayırmadan, bütçeye karşılığını yazdırmadan Diyarbakır'da esip gürlemekle GAP projesi gerçekleşmez. Erbakan hocanın meşhur lafıdır “Lafla peynir gemisi yürümez” diye. Şimdi AKP'liler de iş yerine laf üreterek durumu idare etmeye çalışmaktadırlar. Göçün yoğun yaşandığı, işsizliğin had safhada olduğu, terörün mahvettiği Bingöl'de 1995 yılında başlanan Gülbahar Barajı, Bingöl ovasını sulayacak en önemli projedir. AKP, iktidara geldiği 2003 yılından beri bu projeye tek lira vermedi. Sayın Erdoğan'ın vaatlerini ciddiye almak pek de mümkün değil. Sayın başbakan ya Bingöllüleri ciddiye almıyor, yada GAP konusunda ciddi değildir” diye konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın