KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ağustos 2026 Cuma
°C

Kaygalak, itirazları değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) tartışılan kurultayında delege olmadan divanda yer aldığı için dikkatleri üzerine çeken ve şikayet konusu olan Bingöl İl Başkanı Sema Kaygalak, itirazların seçim kurulu tarafından reddedilmesinin ardından değerlendirmede bulundu.

Kaygalak, itirazları değerlendirdi
23 ARALIK 2010 PERŞEMBE 08:37
0
2607
0
AA aa

CHP 15. Olağanüstü Kurultayı'nda delege olmadan divanda yer alan Sema Kaygalak ve parti üyesi olmayan iki kişinin Parti Meclisi'ne (PM) seçildiği iddiasıyla yapılan itirazlar, Çankaya İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedilmişti. Yüksek Seçim Kurulu'na da aynı gerekçeyle yapılan itirazları reddetmiş ve Çankaya İlçe Seçim Kurulu kararının mevzuata uygun görüldüğünü bildirmişti. 

İtirazların reddedilmesi üzerine, kurultayda bütün dikkatleri üzerine çeken CHP Bingöl İl Başkanı Sema Kaygalak, her delegenin itiraz hakkının olduğunu ancak bunun sonucu değiştirmeyeceğinin bilindiğini söyledi. Kaygalak, "Bu itirazlardan bir şey çıkmayacağını biliyorduk. Kurultayı gölgelemeye çalışan arkadaşlarımız vardı ama istedikleri gibi bir sonuç çıkaramadılar" dedi.

CHP'nin kurultaydan sonraki hedefini iktidara doğru yürümek olarak değerlendiren Sema Kaygalak, bu amaca ulaşmak için gerekli tüm çalışmaların yapılacağını belirtti. Kaygalak, "Kurultayın ardından partimizin hedefi iktidara doğru yürümektir. Bu saatten itibaren bütün CHP'liler yoğun bir çalışma temposuna girip iktidara yürüyeceğiz" şeklinde konuştu.

"CHP Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde güçlenecektir"
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) kadar güçlü olacaklarını belirten Sema Kaygalak, bunu da bölge için hazırladıkları projelerle gerçekleştireceklerini söyledi. Kaygalak, "CHP olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne büyük önem veriyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu kurultayda 41 maddelik hedefini açıkladı. Bunlar içinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan sorunlar da yer alıyor. CHP iktidarı ile bu
bölgelerin en büyük sıkıntısı olan işsizlik, asgari seviyeye düşecektir.

 Projelerimizi halka anlatıp vatandaşların desteğini alarak bölgenin güçlü bir partisi haline geleceğiz. CHP'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için hayata geçireceği projelerden en önemlisi, zarar etse de her ilde devlet kanalıyla birer fabrika kurulmasıdır. Bu fabrikaların her birinde en az 2 bin insan istihdam edilecektir. Gerekirse projelerimizi halka anlatmak için kapı kapı dolaşacağız. Projelerimizi halka anlatıp desteklerini bekleyeceğiz. Böylelikle bölgede güçlü bir parti konumuna geleceğiz" ifadelerini kullandı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın