KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mart 2026 Salı
°C

Kaygalak, itirazları değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) tartışılan kurultayında delege olmadan divanda yer aldığı için dikkatleri üzerine çeken ve şikayet konusu olan Bingöl İl Başkanı Sema Kaygalak, itirazların seçim kurulu tarafından reddedilmesinin ardından değerlendirmede bulundu.

Kaygalak, itirazları değerlendirdi
23 ARALIK 2010 PERŞEMBE 08:37
0
2419
0
AA aa

CHP 15. Olağanüstü Kurultayı'nda delege olmadan divanda yer alan Sema Kaygalak ve parti üyesi olmayan iki kişinin Parti Meclisi'ne (PM) seçildiği iddiasıyla yapılan itirazlar, Çankaya İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedilmişti. Yüksek Seçim Kurulu'na da aynı gerekçeyle yapılan itirazları reddetmiş ve Çankaya İlçe Seçim Kurulu kararının mevzuata uygun görüldüğünü bildirmişti. 

İtirazların reddedilmesi üzerine, kurultayda bütün dikkatleri üzerine çeken CHP Bingöl İl Başkanı Sema Kaygalak, her delegenin itiraz hakkının olduğunu ancak bunun sonucu değiştirmeyeceğinin bilindiğini söyledi. Kaygalak, "Bu itirazlardan bir şey çıkmayacağını biliyorduk. Kurultayı gölgelemeye çalışan arkadaşlarımız vardı ama istedikleri gibi bir sonuç çıkaramadılar" dedi.

CHP'nin kurultaydan sonraki hedefini iktidara doğru yürümek olarak değerlendiren Sema Kaygalak, bu amaca ulaşmak için gerekli tüm çalışmaların yapılacağını belirtti. Kaygalak, "Kurultayın ardından partimizin hedefi iktidara doğru yürümektir. Bu saatten itibaren bütün CHP'liler yoğun bir çalışma temposuna girip iktidara yürüyeceğiz" şeklinde konuştu.

"CHP Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde güçlenecektir"
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) kadar güçlü olacaklarını belirten Sema Kaygalak, bunu da bölge için hazırladıkları projelerle gerçekleştireceklerini söyledi. Kaygalak, "CHP olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne büyük önem veriyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu kurultayda 41 maddelik hedefini açıkladı. Bunlar içinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan sorunlar da yer alıyor. CHP iktidarı ile bu
bölgelerin en büyük sıkıntısı olan işsizlik, asgari seviyeye düşecektir.

 Projelerimizi halka anlatıp vatandaşların desteğini alarak bölgenin güçlü bir partisi haline geleceğiz. CHP'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için hayata geçireceği projelerden en önemlisi, zarar etse de her ilde devlet kanalıyla birer fabrika kurulmasıdır. Bu fabrikaların her birinde en az 2 bin insan istihdam edilecektir. Gerekirse projelerimizi halka anlatmak için kapı kapı dolaşacağız. Projelerimizi halka anlatıp desteklerini bekleyeceğiz. Böylelikle bölgede güçlü bir parti konumuna geleceğiz" ifadelerini kullandı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.03.2026
06:55
Bingöl Belediyesi Gazze`de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi Gazze'de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi, Ramazan ayı kapsamında Gazze'deki ihtiyaç sahipleri için 10 gün boyunca her gün Bin kişilik iftar yemeği verecek. Karar, Belediye Meclisi'nde grubu bulunan tüm partilerin ortak oyuyla kabul edildi.
10.03.2026
06:53
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Bingöl Üniversitesi ile Munzur Üniversitesi arasında akademik ve bilimsel iş birliklerini geliştirmeye yönelik protokol imzalandı. Protokolle ortak araştırma projeleri ve üniversite-sanayi iş birliklerinin artırılması hedefleniyor.
10.03.2026
06:51
Bingöl`de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
10.03.2026
06:49
Bingöl`de odunluk yangını panik yarattı
Bingöl'de odunluk yangını panik yarattı
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangında odunlukta maddi hasar meydana gelirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
09.03.2026
02:40
12Bingölspor`da alarm! Puan farkı 7`ye düştü
12Bingölspor'da alarm! Puan farkı 7'ye düştü
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla dikkat çekiyor. Sahasında Erciyes 38 FK ile 1-1 berabere kalan Bingöl temsilcisinde galibiyet hasreti üç maça çıkarken, lider ile en yakın takipçisi arasındaki puan farkı 7'ye kadar geriledi. Yeşil beyazlı ekibin önündeki kritik karşılaşmalarda hata yapma lüksü yok!
09.03.2026
02:38
İran`da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da Uzmanlar Meclisi, ABD-İsrail'in 28 Şubat'taki hava saldırısında öldürülen Ali Hamaney'in ardından liderlik makamına oğlu Mücteba Hamaney'in 'ezici oy çoğunluğuyla' seçildiğini duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın