KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2026 Pazar
°C

Kaygalak, itirazları değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) tartışılan kurultayında delege olmadan divanda yer aldığı için dikkatleri üzerine çeken ve şikayet konusu olan Bingöl İl Başkanı Sema Kaygalak, itirazların seçim kurulu tarafından reddedilmesinin ardından değerlendirmede bulundu.

Kaygalak, itirazları değerlendirdi
23 ARALIK 2010 PERŞEMBE 08:37
0
2513
0
AA aa

CHP 15. Olağanüstü Kurultayı'nda delege olmadan divanda yer alan Sema Kaygalak ve parti üyesi olmayan iki kişinin Parti Meclisi'ne (PM) seçildiği iddiasıyla yapılan itirazlar, Çankaya İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedilmişti. Yüksek Seçim Kurulu'na da aynı gerekçeyle yapılan itirazları reddetmiş ve Çankaya İlçe Seçim Kurulu kararının mevzuata uygun görüldüğünü bildirmişti. 

İtirazların reddedilmesi üzerine, kurultayda bütün dikkatleri üzerine çeken CHP Bingöl İl Başkanı Sema Kaygalak, her delegenin itiraz hakkının olduğunu ancak bunun sonucu değiştirmeyeceğinin bilindiğini söyledi. Kaygalak, "Bu itirazlardan bir şey çıkmayacağını biliyorduk. Kurultayı gölgelemeye çalışan arkadaşlarımız vardı ama istedikleri gibi bir sonuç çıkaramadılar" dedi.

CHP'nin kurultaydan sonraki hedefini iktidara doğru yürümek olarak değerlendiren Sema Kaygalak, bu amaca ulaşmak için gerekli tüm çalışmaların yapılacağını belirtti. Kaygalak, "Kurultayın ardından partimizin hedefi iktidara doğru yürümektir. Bu saatten itibaren bütün CHP'liler yoğun bir çalışma temposuna girip iktidara yürüyeceğiz" şeklinde konuştu.

"CHP Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde güçlenecektir"
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) kadar güçlü olacaklarını belirten Sema Kaygalak, bunu da bölge için hazırladıkları projelerle gerçekleştireceklerini söyledi. Kaygalak, "CHP olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne büyük önem veriyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu kurultayda 41 maddelik hedefini açıkladı. Bunlar içinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan sorunlar da yer alıyor. CHP iktidarı ile bu
bölgelerin en büyük sıkıntısı olan işsizlik, asgari seviyeye düşecektir.

 Projelerimizi halka anlatıp vatandaşların desteğini alarak bölgenin güçlü bir partisi haline geleceğiz. CHP'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için hayata geçireceği projelerden en önemlisi, zarar etse de her ilde devlet kanalıyla birer fabrika kurulmasıdır. Bu fabrikaların her birinde en az 2 bin insan istihdam edilecektir. Gerekirse projelerimizi halka anlatmak için kapı kapı dolaşacağız. Projelerimizi halka anlatıp desteklerini bekleyeceğiz. Böylelikle bölgede güçlü bir parti konumuna geleceğiz" ifadelerini kullandı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın