KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ocak 2026 Cuma
°C

Kaygalak, itirazları değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) tartışılan kurultayında delege olmadan divanda yer aldığı için dikkatleri üzerine çeken ve şikayet konusu olan Bingöl İl Başkanı Sema Kaygalak, itirazların seçim kurulu tarafından reddedilmesinin ardından değerlendirmede bulundu.

Kaygalak, itirazları değerlendirdi
23 ARALIK 2010 PERŞEMBE 08:37
0
2365
0
AA aa

CHP 15. Olağanüstü Kurultayı'nda delege olmadan divanda yer alan Sema Kaygalak ve parti üyesi olmayan iki kişinin Parti Meclisi'ne (PM) seçildiği iddiasıyla yapılan itirazlar, Çankaya İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedilmişti. Yüksek Seçim Kurulu'na da aynı gerekçeyle yapılan itirazları reddetmiş ve Çankaya İlçe Seçim Kurulu kararının mevzuata uygun görüldüğünü bildirmişti. 

İtirazların reddedilmesi üzerine, kurultayda bütün dikkatleri üzerine çeken CHP Bingöl İl Başkanı Sema Kaygalak, her delegenin itiraz hakkının olduğunu ancak bunun sonucu değiştirmeyeceğinin bilindiğini söyledi. Kaygalak, "Bu itirazlardan bir şey çıkmayacağını biliyorduk. Kurultayı gölgelemeye çalışan arkadaşlarımız vardı ama istedikleri gibi bir sonuç çıkaramadılar" dedi.

CHP'nin kurultaydan sonraki hedefini iktidara doğru yürümek olarak değerlendiren Sema Kaygalak, bu amaca ulaşmak için gerekli tüm çalışmaların yapılacağını belirtti. Kaygalak, "Kurultayın ardından partimizin hedefi iktidara doğru yürümektir. Bu saatten itibaren bütün CHP'liler yoğun bir çalışma temposuna girip iktidara yürüyeceğiz" şeklinde konuştu.

"CHP Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde güçlenecektir"
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) kadar güçlü olacaklarını belirten Sema Kaygalak, bunu da bölge için hazırladıkları projelerle gerçekleştireceklerini söyledi. Kaygalak, "CHP olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne büyük önem veriyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu kurultayda 41 maddelik hedefini açıkladı. Bunlar içinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan sorunlar da yer alıyor. CHP iktidarı ile bu
bölgelerin en büyük sıkıntısı olan işsizlik, asgari seviyeye düşecektir.

 Projelerimizi halka anlatıp vatandaşların desteğini alarak bölgenin güçlü bir partisi haline geleceğiz. CHP'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için hayata geçireceği projelerden en önemlisi, zarar etse de her ilde devlet kanalıyla birer fabrika kurulmasıdır. Bu fabrikaların her birinde en az 2 bin insan istihdam edilecektir. Gerekirse projelerimizi halka anlatmak için kapı kapı dolaşacağız. Projelerimizi halka anlatıp desteklerini bekleyeceğiz. Böylelikle bölgede güçlü bir parti konumuna geleceğiz" ifadelerini kullandı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.01.2026
12:15
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2025`te 25 Milyon TL`lik Destek
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2025'te 25 Milyon TL'lik Destek
Dernek, yıl boyunca 5 bini aşkın aileye ayni ve nakdi yardım ulaştırdı; yurtdışı çalışmalarında ise Gazze ve Afrika'ya özel destek sundu.
22.01.2026
11:51
Motorinin litresi 60 liraya ulaşıyor
Motorinin litresi 60 liraya ulaşıyor
Petrol fiyatlarındaki yükseliş akaryakıta zam olarak yansıyor. Bu gece pompaya yansıyacak zamla birlikte Bingöl'de motorin fiyatı 60 TL'ye ulaşıyor. İşte yeni zam miktarı ve oluşacak tablo…
22.01.2026
11:22
Bingöl için yoğun kar uyarısı
Bingöl için yoğun kar uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dondurucu soğukların etkili olduğu Bingöl için yoğun kar uyarısında bulundu.
21.01.2026
15:09
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray`ı Anarken
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray'ı Anarken
Folklorun ustası, Zazaca türkülerimizin hafızası ve Bingöl'ün yaşayan arşivi; aramızdan ayrılsa da izi, sesi ve nefesi bu topraklarda yaşamaya devam ediyor.
21.01.2026
14:53
Vali Çelik göreve başladı:
Vali Çelik göreve başladı: 'Birlikte çalışıp birlikte başaracağız
Niğde Valiliği'nden Bingöl Valiliği görevine atanan Cahit Çelik, kente gelerek görevine resmen başladı. Valilikte düzenlenen basın toplantısında konuşan Bingöl'ün yeni valisi Çelik; 'Bingöl'e hizmet edecek olmanın onurunu yaşıyorum. Birlikte çalışıp birlikte başaracağız' dedi.
21.01.2026
14:04
Bingöl Üniversitesi`nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Bingöl Üniversitesi'nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Rektör Çelik, Bingöl Üniversitesi'ni Webometrics sıralamasında 750–1000 bandına taşımayı hedeflediklerini, bu yükselişin ise kararlılıkla uygulanan yeni nesil üniversite vizyonunun somut bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın