KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Haziran 2025 Cuma
°C

Kaygalak: kadınlar her alanda kendilerini eğitmelidir

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanı Sema Kaygalak, “Bir ipe dizili iki ucu birbirine bağlı inci taneleri olmamalı dağılıp her alanda kendimizi eğitmeliyiz” dedi.

Kaygalak: kadınlar her alanda kendilerini eğitmelidir
08 MART 2010 PAZARTESİ 09:15
0
1858
0
AA aa
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanı Sema Kaygalak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.
1977 yılında dünya kadınlar yılını ilan eden Birleşmiş Milletler Örgütü 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart'ı tüm kadınlar için Dünya Kadınlar Günü olarak ilan etmişti.
Kadınların sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde hatırlanıp kutlandığına dikkat çeken CHP Kadın Kolları Başkanı Kaygalak, “Dünya kadınlar günü ilk kez 1857'li yıllarda bir tekstil fabrikasında daha iyi koşulları için greve giden kadın işçilerin fabrikaya kilitlenmesi arkasından çıkan yangında barikatlar yüzünden kaçamayarak ölmeleri ile gündeme geldi. Tüm dünyada ve halen her 8 Martta sadece kadınlar hatırlanıp kutlanılıyor. Kadınların yürüttükleri mücadelenin temelinde eşitlik, bağımsızlık ve politika haksızlıkları için yasaların kadınlara daha iyi şartlar oluşturması için halende mücadele ediliyor. Maalesef ki halende ülkemizde namlunun ucunda kadınlar yasam hakkı için çalışan kadınlar şiddete maruz kalan kadınlar ve de toplumumuzda kadınların daha iyi yerlere gelmesi engellenip erkek egemenliğini sürdürme içinde olmaları kadınlara karsı şiddet dünyada ve ülkemiz dede en yaygın ancak en az cezalandırılan suçtur” dedi. 
Üç kadından birinin şiddet gördüğünü vurgulayan Kaygalak, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:
“En az 3 kadından biri dövülmüş genelliklede suiistimal edilmiştir ev içi şiddet bölge kültür etnik köken eğitim gibi kadınlara karsı en yaygın suiistimal şekilleridir. Mustafa Kemal Atatürk, tarafından kadınlarımıza hakları verilmiştir ama ne yazık ki kıymetini bilmediğimiz gibi erkeklerin baskısı altında kalarak beyinlerini bile bağlamaya razı olmuşlardır. Kadınların isteyip de yapamayacağı hiç bir şey yoktur. Kadını evinde hizmetçi işinde köle olarak gören zihniyete artık dur demeliyiz. Kadınlarında toplumda bir birey olduğunu ve haklarımızın da olduğunu bilmeli öğrenmeli ve bu hakları da almalıyız.  Bunun için de mücadele etmeli dört duvar arasından çıkmalı kendimizi eğitmeli okuma yazma kurslarına katılmalı bilgisayar İngilizce eğitimini almalı siyasete atılmalı her alanda kendimizi geliştirmeliyiz. Bir ipe dizili iki ucu birbirine bağlı inci taneleri olmamalı dağılıp her alanda kendimizi eğitmeliyiz. Tüm dünya ve Türkiye kadınlarımızın Kadınlar Günü'nü kutlarım.”
 
Bingölonline Haber Servisi
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.06.2025
00:45
Bingöl Basın Konseyi kuruldu
Bingöl Basın Konseyi kuruldu
Bingöl'de gazetecilerin öncülüğünde 'Bingöl Basın Konseyi' kuruldu. Basının birleştirici gücünü ortaya koymayı hedefleyen konsey, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle iş birliği içinde çalışarak kentin sosyal, kültürel ve ekonomik dinamiklerine katkı sunmayı planlıyor.
06.06.2025
00:43
Kazım Ataoğlu için Mevlid okutulacak
Kazım Ataoğlu için Mevlid okutulacak
Bingöl siyasetinde iz bırakanlar arasında yer alan Zıkte Aşireti Merhum Lideri Bingöl Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu için 7 Haziran 2025 Cumartesi günü Çaytepe Köyü'nde Mevlid-i Şerif okutulacak.
06.06.2025
00:42
AA muhabiri Korkulutaş`ın fotoğrafı The Times`ta
AA muhabiri Korkulutaş'ın fotoğrafı The Times'ta
Anadolu Ajansı (AA) Bingöl muhabiri Rıdvan Korkulutaş'ın 'Öksüz kalan kurt yavrusu iyileştikten sonra kardeşleriyle buluşacak' haberinin fotoğrafı, dünyanın en saygın gazetelerinden The Times'ta yer buldu.
06.06.2025
00:41
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele çalışmaları
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele çalışmaları
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada farklı tür ve miktarlara uyuşturucu madde ele geçirilirken 3 şüpheli şahsa ise adli işlem yapıldı.
04.06.2025
17:29
Vali Usta`dan Bingöl`e gelecek yatırımcılara müjde!
Vali Usta'dan Bingöl'e gelecek yatırımcılara müjde!
41 tesiste Bin 200 kişinin istihdam edildiği Bingöl OSB'de artıma tesisi ve altyapı-üstyapı eksikliklerinin tamamlanarak hızla büyüdüğünü belirten Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta, sanayi parseli sayısını 92'ye çıkardığını, arıtma tesisi ihalesinin yapılıp sözleşme imzalandığını vurguladı.
04.06.2025
16:56
Baraç`tan liyakat eleştirisi!
Baraç'tan liyakat eleştirisi!
Türkiye'nin en derin sorunlarından birinin kamu yönetimindeki liyakatsizlik olduğunu belirten DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç: 'Kurumlarda vasıflı değil, sadakat gösteren kişiler tercih ediliyor. İş bulamayan gençler ya başka ülkelere umut bağlıyor ya da uyuşturucu gibi çıkmazlara sürükleniyor' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın