KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2026 Cuma
°C

'Kaygıları gidermek tedbiri artırmakla olur'

Eğitim Bir-Sen Bingöl İl Başkanı Kava: 'Uzun zaman oldu öğrencilerimizle okulda buluşmayalı. Bugün,2-3-4-8-12.sınıfların da okula başlamasıyla birlikte okul hasreti önemli oranda bitecek. Heyecanımızla birlikte kaygılarımız da var doğru. Kaygıları gidermek tedbiri artırmakla olur.'

`Kaygıları gidermek tedbiri artırmakla olur`
12 EKİM 2020 PAZARTESİ 17:32
7
1797
0
AA aa

Eğitim Bir-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, yüz yüze eğitim öğretimin başlaması nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Öğrencilerin eğitim ve öğretimden geri kalmaması için fırsat eşitliği sağlanması gerektiğini aktaran Kava, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Bakanlığımız öncelikle felaket tellallığı yapmak isteyenlere prim vermemelidir. Okulları açmak için yeterli bütçe ve personel ihtiyacı konusunda yakınmakla birlikte, gecesini gündüzüne katıp okulu başlatabilmek için işine asılanları yüreklendirmeli. Ülkemizin en önemli gündemi bizce çocuklarımızın eksiksiz şekilde eğitimini alabilmesi olmalı. Okullar açıldı. Kervan yolda düzülür ve bir şekilde okullar mali sorunlarını çözerler denilmemeli ve mali açıdan okullar rahatlatılmalı. Maske, temizlik malzemesi fazlasıyla verilmeli. Uzaktan eğitim ile görülecek dersleri öğrencilerin eksiksiz alabilmesi için imkânsızlıkları olan öğrencilere imkân/fırsat eşitliği sağlanmalıdır. Bu hafta boyunca okul öğretmenle, ilçe Milli Eğitim Müdürlükler okullarla, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ilçeyle, Bakanlık İl Milli Eğitim Müdürlükleriyle günlük değerlendirme yapmalıdır.  Okullar ihtiyaç halinde mobil sağlık ekiplerine ulaşabilmeli ve mobil sağlık ekiplerince anında desteklenmeli. Okul idareleri ilk haftanın stresini yönetme konusunda sağduyulu davranmalı. Öğretmen arkadaşlarımız bu süreçte her zamankinden daha fazla yük alacaktır inanıyoruz. Salgının uzun sürmesinden kaynaklı İşleri olumsuz etkilenen, ekonomik zorluk çeken aileler var. Öğrencilere yönelik okul kıyafeti gibi aşırı kuralcı tavırlardan uzak durulmalı. Tertip ve düzen için de temiz kıyafetle gelen öğrenci yeterli görülmeli bu konularda esnek yaklaşılmalı. Temizlik + Maske + Mesafe konusunda esnek davranılmamalı ve taviz verilmemeli. Okullar toplum için düzenleyici kurumlarıdır. Okullardaki tutarlı yaklaşımlar toplumun tamamına yayılır ve bazen öğrenciler büyükleri şekillendirirler bu unutulmamalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı sosyal paydaşların öneri ve fikirlerini almalı ve bu hafta eğitim sendikaları ile bir araya gelmeli, eğitim çalışanları ve eğitim örgütlenmeleri olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte bu süreçte topyekûn sorumlulukla hareket etmeliyiz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
03:09
Bingöl esnafına özel POS anlaşması
Bingöl esnafına özel POS anlaşması
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran'ın girişimleriyle Kuveyt Türk Katılım Bankası ile yapılan anlaşmayla, Bingöl esnaf ve sanatkârlarına özel POS avantajları sağlanacak. Anlaşma kapsamında düşük komisyon oranları, ertesi gün ödeme ve ücretsiz EFT/havale gibi imkanlar sunulacak.
21.08.2026
03:07
Çaytepe ASM`de tavan dikiş tutmuyor!
Çaytepe ASM'de tavan dikiş tutmuyor!
Genç'in Çaytepe köyündeki Aile Sağlığı Merkezi'nde 9 Temmuz'da çöken tavan, yapılan müdahaleye rağmen yaklaşık 40 gün sonra yeniden çöktü. Doktorun muayene yaptığı sırada meydana gelen olayda şans eseri kimse yaralanmadı. Yıkım kararı alınan binada hizmete devam edilmesi ise can güvenliğine verilen değerin göstergesi!
21.08.2026
03:06
Trafik sigortasında yeni dönem
Trafik sigortasında yeni dönem
Trafik ve kasko hasarlarında vatandaşların başvurabileceği ortak iletişim noktası oluşturuluyor. 1 Eylül'de devreye alınması planlanan ALO 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi (OHİM) ile hasar bildirimlerinin tek merkezden alınarak ilgili sigorta şirketlerine yönlendirilmesi hedefleniyor.
21.08.2026
03:05
Bingöl`ün bilim gururlarına Özel`den tebrik
Bingöl'ün bilim gururlarına Özel'den tebrik
TÜBİTAK 2204-C Kutup Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkiye birincisi olan BİLSEM öğrencileri, Bingöl İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel'i ziyaret etti. Özel, öğrencileri ve proje ekibini kutlayarak bilimsel çalışmalarındaki başarılarının artarak devam etmesini diledi.
21.08.2026
03:04
'Bingöl balı için sahada bizi yalnız bırakmayın'
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Salcı, 1.500 bal üreticisinin emeğini daha güçlü bir marka değerine dönüştürmek için Bingöllü iş insanlarına destek ve iş birliği çağrısında bulundu. Birliğin 2027 hedefi ise Bingöl balını Avrupa Birliği pazarına taşımak.
21.08.2026
03:03
Bingöl`de Feci Kaza! Sürücü ağır yaralandı
Bingöl'de Feci Kaza! Sürücü ağır yaralandı
Hafriyat kamyonuna arkadan çarpan pikabın ön kısmı büyük ölçüde hasar görürken, sürücü araç içerisinde sıkıştı. Ağır yaralı sürücü, araçtan çıkarılarak ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın