KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

Kayıp mayınlar aranıyor

Solhan Kaymakamlığı, Asmakaya Köyünde karakol güvenliği için 21 yıl önce döşenen ve iklim koşulları nedeniyle yer değiştiren kayıp mayınların bulunması için çalışma başlatıldığını bildirdi.

Kayıp mayınlar aranıyor
14 AĞUSTOS 2017 PAZARTESİ 01:46
0
2251
0
AA aa

Bingöl'ün Solhan ilçesindeki Asmakaya köyünde karakol güvenliği için araziye döşenen ancak temizlenmeye başlanmasının ardından kayboldukları ortaya çıkan mayınlar şimdiye dek 3 köylünün ölümüne neden olmuştu.

Geçtiğimiz günlerde konunun gündeme getirilmesinin ardından Solhan Kaymakamlığı, kayıp mayınlarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Solhan İlçe Jandarma Komutanlığı Asmakaya Jandarma Karakolu Komutanlığı eski hizmet binası Gabir Tepe (Muş K46-a4 82-94) 1989 yılında faaliyete geçmiş olup, 1996-1997 yıllarında karakol güvenliğinin sağlanması amacıyla 208 adet mayın, karakol yaklaşma istikameti olan (MUŞ K46 a4) paftasındaki arazi kesimine döşenmiştir. 1997 yılında 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığınca yapılan mayın temizleme sonucunda 175 adet mayın temizlenmiş olup, (82660-94350), (82670-94360), (82680-94370) koordinatlarında 1'inci mayın tarlasında 25 adet DM11 mayını, 2'nci mayın tarlasında 4 adet DM11 mayını, 3'üncü mayın tarlasında ise 4 adet DM11 mayını olmak üzere toplam 33 adet mayın ise iklim ve doğal afetler nedeniyle yer değiştirdiğinden bulunamamıştır." denildi.

TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Belirtilen mevkide 33 adet yeri tespit edilemeyen mayın olduğu ve bölgeye hiçbir surette girilmemesi gerektiği hususlarında muhtar ve mayın tarlasının etrafında arazisi bulunan kişilere Solhan İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından 8 Mayıs 2013 tarihinde tebligat yapıldığının belirtildiği açıklamada, köy muhtarlığınca camiden anons yaptırılarak, köy halkına gerekli duyuruda bulunulduğu kaydedildi.

Herhangi bir can ve mal kaybına sebebiyet verilmemesi, oluşan ve oluşması muhtemel mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla iklim ve doğal afetler nedeniyle yer değiştiren 33 adet mayının yerinin tespit edilerek, mayın döşenen arazilerin temizlenmesi ve mevcut mayınlı bölgenin çevresinin tel örgü ile uyarı levhalarıyla kapatılması hususunda gerekli çalışmaların yapıldığı bildirildi. (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti`den zam tepkisi:
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
14.10.2026
18:24
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10`a girdi
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10'a girdi
Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye genelindeki 973 vakıf arasında 10'uncu sırada yer aldı. Başarıda emeği bulunan vakıf personeline Kaymakam Abdulselam Bıçak tarafından teşekkür belgesi verildi.
14.10.2026
18:11
Bingöl`de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de şehir içi toplu taşıma ücretleri 2026 yılı içerisinde üçüncü kez artırıldı. Şubat ayında 25 TL'ye, haziranda 28 TL'ye yükseltilen tam bilet ücreti, son zamla birlikte 35 TL'ye çıktı. Yılın başından bu yana tam biletteki artış yaklaşık yüzde 85'e ulaştı.
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın