KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mart 2026 Salı
°C

Kayıtlı istihdam bilinçlendirme semineri yapıldı

Solhan Belediyesi tarafından Kayıtlı İstihdamın Teşviki II kapsamında yürütülen ‘Herkes İçin Kayıtlı İstihdam’ AB projesi faaliyetleri kapsamında halka yönelik bilinçlendirme semineri devam ediyor.

Kayıtlı istihdam bilinçlendirme semineri yapıldı
14 MART 2017 SALI 23:23
0
1471
0
AA aa

Solhan Belediyesi tarafından Kayıtlı İstihdamın Teşviki II kapsamında yürütülen ‘Herkes İçin Kayıtlı İstihdam' AB projesi faaliyetleri kapsamında daha erkekler ve karınlar ile öğrencilere yönelik düzenlenen halka yönelik bilinçlendirme çalışmaları seminerlerinin dördüncüsü geçtiğimiz hafta yapıldı.

Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü güvenlik korucularına yönelik düzenlenen bilinçlendirme semineri ile proje çalışmalarını devam etti.

Proje kapsamında yarışmaların yapılacağını hatırlatan proje eğitmenleri güvenlik korucularına proje hakkında bilgi verdiler.

Fırat Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Yrd. Doç Selim Gündüz; “Koruculuk sistemine ülkemizde PKK terörünün artması üzerine seksenli yılların ortasında gelmiş ama fazla düşünülmeden baya eksik olan bir sistem uygulama konulmuş. Maalesef bu eksik sistem 2017'ye kadar kalmış 2017'ye kadar eski ismi ile Geçici köy korucuları yeni ismiyle gönüllü korucuları maalesef bir sosyal güvenlik imkanları 2017'ye kadar tanınmamıştı. Evet, 2017'de değişiklik yapılarak Sosyal Güvenlik Hakkı tanındı. Bu ülkemizde OHAL'e getirdikten sonra -bu daha iki aylık, iki buçuk üç aylık dönemde- korucularla ilgili son bir yasal düzenleme daha yapıldı. Ama tabi yeterli mi derseniz yeterli değil ama iyiye doğru giriş var. Tabi şimdi korucuların ve askerlerin operasyonlarda neler yaşadığını bilmeyenler, dışarıdan baktığında özür dilerim askere giden hani ne iş yapıyor denilebilir. 92, 93 yılları arası Şırnak'ta görevliydim. Korucu kardeşlerimizle birlikte oradaki sadece bir yıllık sürede -bazı asker ömrü boyunca 80 operasyona katılmazken- ben bir yılda 80-90 arasında operasyonu katıldım. Bunların yarısında korucu kardeşlerimizde bize eşlik etti. Onların bir kısmı şehadete yürüdü, rahmet diliyorum. Tabi dışarıdan bakan için koruyucu ne iş yapıyor. Bizzat onlar silah arkadaşlığı yapan operasyona gideceksiniz ki hangi zorluklar içerisinde çalıştıklarını görebilesiniz.” İfadeleri kullanılarak korucuların yaşadıklarını ve Sosyal Güvenlik konusunda bilgiler aktardı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.03.2026
17:55
Bingöl`de Şehir Hayatı Tek Uygulamada Toplandı
Bingöl'de Şehir Hayatı Tek Uygulamada Toplandı
Bingöl'de geliştirilen 'Bingolde.com' mobil uygulaması, şehirdeki işletmelerden ilanlara kadar birçok hizmeti tek platformda buluşturarak vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırmayı hedefliyor.
17.03.2026
17:14
Bingöl`de Uzmandan Bayram Öncesi Diş Sağlığı Uyarısı
Bingöl'de Uzmandan Bayram Öncesi Diş Sağlığı Uyarısı
Bingöl'de Diş Hekimi Mehmet Şiyar Yalçın, Ramazan Bayramı'nda artan tatlı tüketiminin diş sağlığını olumsuz etkileyebileceğini belirterek, ağız hijyenine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
17.03.2026
02:17
Bingöl`de Kur`an Tilâvet Yarışması
Bingöl'de Kur'an Tilâvet Yarışması
Bingöl Üniversitesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Geleneksel Kur'an Tilâvet Yarışması ve II. Kur'an Ziyafeti' programında öğrenciler Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun şekilde okuyarak hünerlerini sergiledi. Program sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
17.03.2026
02:16
Bingöl`de Halepçe Katliamı İçin Anma
Bingöl'de Halepçe Katliamı İçin Anma
Bingöl Demokratik Kurumlar Platformu, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümünde Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaparak yaşamını yitirenleri andı ve yaşananların insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğu vurgulayıp adalet çağrısında bulundu.
17.03.2026
02:15
Kava:
Kava: 'Halepçe, İnsanlık Vicdanında Silinmeyen Bir Yaradır'
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yaşananların insanlık tarihinin en büyük trajedilerinden biri olduğunu belirterek, 'Halepçe'yi unutmadık, unutmayacağız' dedi.
17.03.2026
02:14
Otomobil Duvara Çarptı: 2 Kişi Yaralandı
Otomobil Duvara Çarptı: 2 Kişi Yaralandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde sürücünün yayaya çarpmamak için yaptığı manevra sonucu kontrolden çıkan otomobil duvara çarptı. Kazada araçta bulunan 2 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın