KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Kaymakam pala gözyaşlarını tutamadı

Yedisu İlçe Kaymakamı Mustafa Pala’nın Siirt Vali Yardımcılığına atanması sebebiyle onuruna verilen veda yemeğinde duygu dolu anlar yaşandı. Kaymakam Pala gözyaşlarını tutamadı.

Kaymakam pala gözyaşlarını tutamadı
22 EYLÜL 2011 PERŞEMBE 00:10
0
2867
0
AA aa

Bingöl'ün Yedisu İlçe Kaymakamlığı görevinde Siirt Vali Yardımcılığına atanan Kaymakam Mustafa Pala, onuruna veda yemeği verildi.

Garnizon Komutanı P.Bnb. Tayfun Çağan, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Ali Can Emeksiz, Yedisu Belediye Başkan Vekili Hacı Çağlı, İl Genel Meclis Üyeleri, kurum amirleri ve köy ve mahalle muhtarları katıldığı yemekte duygu dolu anlar yaşandı.

Kurum amirleri adına bir konuşma yapan Yazı İşleri Müdürü Osman Nuri Besi: “İlçenin her türlü probleminden sorumlu tutulan, kendisinden her yerde gözü, kulağı olması beklenen kaymakamlık mesleğinin çok ağır bir yönetim işi olduğunu söyledi.

Hz. Ömer'in hayatından ve sözlerinden alıntılar yapan Besi, “Kenar-ı Dicle' de bir kurt kaparsa bir koyunu gelirde Adli İlahi Ömer' den sorar onu' şuuruyla idareci insan gecesiyle gündüzüyle üzerindeki yükün ağırlığını bilen insandır ve Hz. Ömer şehit edildiği gün koyununu kurt kapan çoban “Eyvah Hz. Ömer öldü diye” ağlamıştır. Mülki İdare Amiri Sınıfında Sn: Mustafa Pala gibi “Çatık kaş yerine sevecen, mermer sertliği yerine müşfik ve babacan, yorgunu yokuşa sürmeden yol gösteren, kapısı duvar görülmeyen, yolu dört gözle beklenen gül yüzlü” kaymakamlarımız olduğu sürece geleceğe çok daha mutlu ve umutlu bakabiliriz. Sizin gibi dürüst ve saygılı kişilerle ilçe olarak gurur duymaktayız. Yıllarca terörün ve huzursuzluğun kol gezdiği bölgemizde artık herkes bir şeyler yapabilmek için kollarını sıvamıştır. Bundan sizin payınız çok ama çok büyüktür. İlçemize yapmış olduğunuz verimli hizmetlerden dolayı sizlere minnettarız. İleri ki yıllarda sizleri “vali” olarak görmek istiyoruz. Sizlerle gurur duyuyor, yolunuz açık olsun, hakkımız size helal olsun diyerek bundan sonraki görev yerinizde başarılar dilerim” dedi.

Atamanın devlet memurluğunun bir cilvesi olduğunu belirten Kaymakam Pala, “Bizlerde görev süremizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Siirt Vali Yardımcılığı görevine atanmam sebebiyle aranızdan ayrılıyorum. Birlikte olduğumuz süre içerisinde pek çok mutluluğu ve zorluğu beraber paylaştık. İlçemizde görev yapan Güvenlik Birimlerimizin göstermiş olduğu özverili çalışmaları nedeniyle ilçemiz her yönüyle huzura kavuşmuş bulunmaktadır. Şahsım olarak güvenlik birimlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca İl Genel meclis Üyelerimize, Köy ve Mahalle Muhtarlarımıza, Kurum Amirlerine ve Yedisu Belediye Başkanlığına birlikte uyum içerisinde verimli çalışmalarda bulunduk. Herkese teşekkür eder haklarını helal etmelerini istiyorum” dedi.

Konuşma esnasında gözyaşlarını tutamayan Pala, alkışlarla teselli edildi

Yedisu'daki görevi esnasında başta Yedisulular olmak üzere herkesten fevkalade sıcak ilgi, yakınlık ve destek gördüğünü belirten Pala, Yedisu ve Yedisulular ile ilgili güzel hatıraları daima yaşatacağını söyledi.

Köy ve Mahalle Muhtarları ile Yedisu Belediye Başkanlığı adına hazırlanan Plaketi Kaymakam Pala'ya Elmalı Köyü Muhtarı Ali SAĞLIK takdim ederek, iki yılda Yedisu ilçesine yapmış olduğu verimli hizmetlerden dolayı Kaymakam Mustafa PALA' ya teşekkür etti.

Yedisu Belediye Başkanlığı Belediye Meclis kararı ile Pala'ya “Fahri Hemşerilik Beraatı ”  Belediye Başkan Vekili Hacı Çağlı tarafından takdim edilerek, bundan sonraki görevinde başarılı olması temennisinde bulundu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.05.2024
20:53
Bingöl`de bir silahlı saldırı daha!
Bingöl'de bir silahlı saldırı daha!
Bingöl'de son dönemlerde artan silahlı saldırılara bir yenisi eklendi! Akşam saatlerinde Kültür Mahallesi'ndeki bir işyerinde meydana gelen silahlı saldırıda 1 kişi ağır yaralandı! Polis, olay yeri incelemesini sürdürüyor.
09.05.2024
19:56
Bingöl`de sahte belgeyle şeker alımına polis kıskacı!
Bingöl'de sahte belgeyle şeker alımına polis kıskacı!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, 102 ayrı şeker alımından 28 milyon 208 Bin 166 TL haksız kazanç elde eden 19 şüpheli şahıs hakkında işlem yapıldığını duyurdu.
09.05.2024
18:38
Bingöl`ün jeotermal potansiyeli değerlendirildi
Bingöl'ün jeotermal potansiyeli değerlendirildi
Vali Usta: 'Bingöl'ümüzün jeotermal potansiyelinin güçlü projelerle etkin bir şekilde kullanılması, turizm ve ekonomi açısından daha aktif ve katma değer sağlayan birer parametreye dönüştürülmesi gerekiyor' dedi.
09.05.2024
18:37
Zazaca`ya kaç kontenjan ayrıldı?
Zazaca'ya kaç kontenjan ayrıldı?
Ülke genelinde 20 bin sözleşmeli öğretmen kadrosu açılırken, Zazaca ve Kürtçe için ayrılan kontenjanlar da açıklandı. İşte branşlara ayrılan kontenjanlar….
09.05.2024
18:36
Mülakat sistemi değişiyor! İşte yeni taslak
Mülakat sistemi değişiyor! İşte yeni taslak
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen alımlarında mülakat sisteminin değişeceğini duyururken detaylar da belli olmaya başladı. Buna göre her adaya ayrı bir kod verilecek ve heyet adayın kimlik bilgilerini bilmeyecek.
09.05.2024
18:34
Bingöl`ün tek projesi Yeşilyurt Ortaokulu`ndan
Bingöl'ün tek projesi Yeşilyurt Ortaokulu'ndan
Türkiye geneli sunulan 630 projeden destek almaya hak kazanan 125 projeden biri de, yürütücülüğünü Yeşilyurt Ortaokulu Müdürü Ali Alın'nın yapmış olduğu 'Doğadan Sofraya Organik Tarım Elçileri' projesi oldu. 10 farklı köyden 30 öğrenciye tarım konusunda eğitim verilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın