KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Eylül 2025 Pazartesi
°C

Kaymakamlık değil, firma mağdur etti

Karlıova Kaymakamlığı, geçtiğimiz günlerde işçiler tarafından yapılan eyleme ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada, işçi alacaklarından firmanın sorumlu olduğu belirtildi.

Kaymakamlık değil, firma mağdur etti
13 HAZİRAN 2014 CUMA 21:26
0
1583
0
AA aa

Karlıova Kaymakamı Selim Çomaklı, Karlıova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca, Toplumsal Kalkınma amaçlı hazırlanan 300 Kişilik Kız Öğrenci Yurdunda çalışan işçilerin yaptığı eyleme ilişkin basın açıklaması yaptı. Yurt yapım sürecinde yüklenici firmaya 4 adet ara hakkediş düzenlendiği ve bunların 3'ünün eksiksiz ve sorunsuz olarak ödemesinin yapıldığını ifade eden Çomaklı, 4'üncü hakkediş dosyasında eksik evrak olduğunu söyledi. Çomaklı: “ 16.05.2014 tarihinde yüklenici firmanın yapmış olduğu iş karşılığında düzenlenen dördüncü hakkediş dosyası idaremizce incelenmiş olup teknik personellerce düzenlenmesi gereken “işçi alacağının yüklenici firmadan bulunup bulunmadığına dair ilanın” eksik olduğu tespit edilmiş bu ilanın düzenlenmesi için teknik personellerin bağlı bulunduğu kuruma yazı yazılmıştır. 1475 Sayılı iş kanununun 29. Maddesi gereğince düzenlenmesi gereken işçi alacağının bulunup bulunmadığını tespit amaçlı ilan teknik personellerce 11.06.2014 tarihinde düzenlenerek inşaat alanına asılmış olup, 6 günlük ilan süresi beklenmektedir. Bu konuda ilgili yüklenici firma resmi yazı ile bilgilendirilmiştir” dedi.

Yüklenici firmanın gerekli belgeleri düzenlememesine rağmen hakkediş talep ettiğini belirten Çomaklı: “Firma 4. Hakkedişini almak istemiş alamadığı için de işçiler ile idaremizi karşı karşıya getirip İdaremizi zora düşürmek amaçlanmıştır. Ancak şu bilinmelidir ki idaremiz eksik evrak nedeniyle ödemesini yapmadığı hakkediş dosyasındaki eksiklik tam da işçilerin hakkını ve alacağını koruyan İşçi Alacağının Bulunup Bulunmadığına Dair Belgedir. Bu sebeple işçilerin tarafımızca mağdur edilmesi değil, müteahhit tarafından mağdur edilen işçilerin korunması söz konusudur. İdaremiz ile yüklenici firma arasında imzalanan sözleşme halen geçerli olup yüklenici firmanın sözleşmede bulunan yükümlülükleri devam etmektedir. İşçi alacaklarının bulunması halinde firmaya ödenecek olan hakkediş tutarından işçi ücretleri kesilerek işçilere ödenecek, geri kalan hakkediş tutarı yüklenici firmaya ödenecektir. Ödemeler konusunda herhangi bir aksaklık söz konusu olmadığı gibi işçi alacakları idaremiz tarafından öncelikli olarak güvence altına alınmak istenmiştir. Yüklenici firmadan sözleşme hükümleri ve kanuni mevzuat dışında herhangi bir talebimiz söz konusu olmayıp idaremizin talebi gibi gösterilen hususlar tamamen asılsız ve gerçek dışıdır. Bu konuda yasal haklarımız ayrıca kullanılacaktır. Yüklenici firmanın sözleşme hükümleri ve mevzuata uygun olarak işi yapması idaremizce titizlikle incelenmeye devam edilecek olup kamu menfaatleri doğrultusunda iş ve işlemlerimiz yürütülecektir” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.09.2025
20:05
Bingöl`de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından, kasten yaralama ve mala zarar verme suçundan aranan 7 şüpheli yakalandı.
14.09.2025
20:04
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Bingöl'de polis uygulama noktası yakınlarında, içerisinde silah, mühimmat ve uyuşturucu madde bulunan aracı terk ederek kaçan üç şüpheli yakalandı, ikisi tutuklandı!
14.09.2025
20:03
Bingöl`de 8 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de 8 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 8 yıl 1 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı.
14.09.2025
20:02
DEM Parti`den Tavz Der`e `Barış ve Demokratik Toplum` ziyareti
DEM Parti'den Tavz Der'e 'Barış ve Demokratik Toplum' ziyareti
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören: 'Barışın toplumsallaşması için sivil toplum örgütlerinin rolünü önemsiyoruz. Bu kapsamda kentteki örgütlerle iş birliğimizi sürdüreceğiz' dedi.
13.09.2025
19:23
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü bir kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıkarak devrildi. Kaza sonrası yol bir süre trafiğe kapandı.
13.09.2025
19:12
12 Dev Adam`ın Final Heyecanı Bingöl`de Dev Ekranda Yaşanacak
12 Dev Adam'ın Final Heyecanı Bingöl'de Dev Ekranda Yaşanacak
A Milli Erkek Basketbol Takımımız, büyük bir başarıya imza atarak finale yükseldi. Tüm Türkiye'yi sevince boğan bu gurur tablosu, Bingöl'de de coşkuyla yaşanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın