KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Kaymakamlık değil, firma mağdur etti

Karlıova Kaymakamlığı, geçtiğimiz günlerde işçiler tarafından yapılan eyleme ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada, işçi alacaklarından firmanın sorumlu olduğu belirtildi.

Kaymakamlık değil, firma mağdur etti
13 HAZİRAN 2014 CUMA 21:26
0
1652
0
AA aa

Karlıova Kaymakamı Selim Çomaklı, Karlıova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca, Toplumsal Kalkınma amaçlı hazırlanan 300 Kişilik Kız Öğrenci Yurdunda çalışan işçilerin yaptığı eyleme ilişkin basın açıklaması yaptı. Yurt yapım sürecinde yüklenici firmaya 4 adet ara hakkediş düzenlendiği ve bunların 3'ünün eksiksiz ve sorunsuz olarak ödemesinin yapıldığını ifade eden Çomaklı, 4'üncü hakkediş dosyasında eksik evrak olduğunu söyledi. Çomaklı: “ 16.05.2014 tarihinde yüklenici firmanın yapmış olduğu iş karşılığında düzenlenen dördüncü hakkediş dosyası idaremizce incelenmiş olup teknik personellerce düzenlenmesi gereken “işçi alacağının yüklenici firmadan bulunup bulunmadığına dair ilanın” eksik olduğu tespit edilmiş bu ilanın düzenlenmesi için teknik personellerin bağlı bulunduğu kuruma yazı yazılmıştır. 1475 Sayılı iş kanununun 29. Maddesi gereğince düzenlenmesi gereken işçi alacağının bulunup bulunmadığını tespit amaçlı ilan teknik personellerce 11.06.2014 tarihinde düzenlenerek inşaat alanına asılmış olup, 6 günlük ilan süresi beklenmektedir. Bu konuda ilgili yüklenici firma resmi yazı ile bilgilendirilmiştir” dedi.

Yüklenici firmanın gerekli belgeleri düzenlememesine rağmen hakkediş talep ettiğini belirten Çomaklı: “Firma 4. Hakkedişini almak istemiş alamadığı için de işçiler ile idaremizi karşı karşıya getirip İdaremizi zora düşürmek amaçlanmıştır. Ancak şu bilinmelidir ki idaremiz eksik evrak nedeniyle ödemesini yapmadığı hakkediş dosyasındaki eksiklik tam da işçilerin hakkını ve alacağını koruyan İşçi Alacağının Bulunup Bulunmadığına Dair Belgedir. Bu sebeple işçilerin tarafımızca mağdur edilmesi değil, müteahhit tarafından mağdur edilen işçilerin korunması söz konusudur. İdaremiz ile yüklenici firma arasında imzalanan sözleşme halen geçerli olup yüklenici firmanın sözleşmede bulunan yükümlülükleri devam etmektedir. İşçi alacaklarının bulunması halinde firmaya ödenecek olan hakkediş tutarından işçi ücretleri kesilerek işçilere ödenecek, geri kalan hakkediş tutarı yüklenici firmaya ödenecektir. Ödemeler konusunda herhangi bir aksaklık söz konusu olmadığı gibi işçi alacakları idaremiz tarafından öncelikli olarak güvence altına alınmak istenmiştir. Yüklenici firmadan sözleşme hükümleri ve kanuni mevzuat dışında herhangi bir talebimiz söz konusu olmayıp idaremizin talebi gibi gösterilen hususlar tamamen asılsız ve gerçek dışıdır. Bu konuda yasal haklarımız ayrıca kullanılacaktır. Yüklenici firmanın sözleşme hükümleri ve mevzuata uygun olarak işi yapması idaremizce titizlikle incelenmeye devam edilecek olup kamu menfaatleri doğrultusunda iş ve işlemlerimiz yürütülecektir” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.01.2026
21:05
2B arazileri yeniden satışa çıkıyor
2B arazileri yeniden satışa çıkıyor
TBMM Bayındırlık ve İmar Komisyonunda kabul edilen kanun teklifi ile kamuoyunda 2B olarak bilinen arazilerin satış sürecinde başvuruyu kaçıranlar veya ödeme şartlarını süresinde yerine getiremeyenlere ek bir başvuru süresi geliyor. Teklife göre, taksitlerini ödeyemeyenler veya başvuruyu kaçıranlar, 31 Temmuz'a kadar yeniden başvurarak 2B arazileri üzerindeki taşınmazlarının tapusunu alabilecek.
17.01.2026
21:32
Bingöl`de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Bingöl'de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri kazayla ilgili inceleme yaptı.
17.01.2026
21:23
Bingöl`de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de bir hafta içerisinde, hakkında arama kaydı bulunan 14 şüpheli yakalandı.
17.01.2026
21:11
Bingöl`de UMKE`den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de UMKE'den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kara yolu ulaşımının sağlanamadığı bölgede, UMKE ekipleri zorlu kış şartlarında bir hastaya ulaşarak sağlık ekiplerine teslim etti.
17.01.2026
20:52
Bingöl Hacılar`da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl Hacılar'da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl–Erzurum karayolu Hacılar Köyü mevkiinde otobüs ile tırın çarpışması sonucu yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaparken yetkililer sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı.
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın