KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Kaymakamlıktan chp'li atıcı'ya cevap

Adaklı Kaymakamlığı, ‘KÖYDES kaynakları eşit bir şekilde dağıtılmıyor’ diyen CHP’li Atıcı’ya cevap verdi. Kaymakamlık, KÖYDES projeleri kapsamında başlatılan çalışmalar sıraladı.

Kaymakamlıktan chp`li atıcı`ya cevap
01 TEMMUZ 2014 SALI 01:37
0
8612
1
AA aa

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve Bingöl'ün fahri Milletvekili Aytuğ Atıcı, TBMM'ye Bingöl'ün Adaklı ilçesinde yaşanan ulaşım sıkıntılarına ilişkin, geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde soru önergesi verdi. Önergesinde KÖYDES kaynaklarının köylere eşit bir şekilde dağıtılmadığını savunan Atıcı'ya Adaklı Kaymakamlığı'ndan cevap geldi.

Adaklı İlçesinde 2006 yılında başlayan KÖYDES Projesi kapsamında ilçeye bağlı Doluçay ve Sütlüce köylerine aynı yıl içme suyu ve Erbaşlar-Doluçay-Dolutekne-Sütlüce grup yolunun stabilize yapıldığı belirtilen açıklamada: “2007 yılında Elmaağaç köyü eski ve yeni yerleşim yerlerine, Sarıdibek, Çamlıca, Altınevler ve Kabaçalı köylerine içme suyu stabilizesi yapılmış, KÖYDES'ten evvel sadece Dolu Tekne Köyüne içme suyu getirilmiş zaman içerisinde tahrip olan su isale hatları ve su deposu 2013 yılında onarılarak hizmete sokulmuştur. Ayrıca Karer bölgesinde bulunan köylere bağlı mezralarla kaynak ihtilafı olmayan yerlere içme suyu yapılmış yolları stabilize kaplanmıştır. 2009 yılında Sütlüce grup köy yolunda yol genişletmesi, temel malzeme ve mıcır alımı yapılmış İl Özel İdaresi tarafından 1.kat asfaltı döşenmiştir. 2006-2014 döneminde KÖYDES projesi kapsamında gönderilen ödenekten her yıl ihtiyaçlar dâhilinde söz konusu köy ve mezraların dağınık bir yapıda olmasından dolayı 2-3 haneli yerleşim yerlerine dahi KÖYDES hizmeti götürüldüğünden kıyaslama yapılması halinde Adaklı İlçesinin diğer yerleşim alanlarından daha fazla KÖYDES yatırımı yapılmıştır” denildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
mehmet ali sezer (@Misafir_17522)
01 Temmuz 2014 Salı 21:17
aynı konular karlıova ilçesinde mevcuttur bütün köylere eşit davranmalı demokrasi adı altında yaşıyorsak şaka değilse
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın