KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Haziran 2026 Pazartesi
°C

'Kaynakları doğru işleyerek yerelden kalkınmayı başlatabiliriz'

Ilıcalar Beldesi ile Karlıova ve Yedisu İlçelerini ziyaret eden AK Parti Bingöl Milletvekili Aday Adayı Mehmet Tügen, bölgenin sahip olduğu termal ve mera kaynaklarının doğru planlamalar neticesinde önemli bir gelir kapısı olacağını ve yerel dinamiklerin bu alanlarda işgücü ve istihdam alanı yaratabileceğini söyledi.

`Kaynakları doğru işleyerek yerelden kalkınmayı başlatabiliriz`
17 MART 2023 CUMA 23:27
30
2665
0
AA aa

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl Milletvekili Aday Adayı Mehmet Tügen, seçim çalışmaları kapsamında belde ve ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Ilıcalar Beldesi ile Karlıova ve Yedisu İlçelerinde belediye başkanları ve ilçe teşkilatlarını ziyaret eden Tügen, hedeflerini ve yapılmasını planladığı çalışmaları özetle aktararak destek istedi.

“TERMAL TURİZME DAHA FAZLA ÖNEM VERİLMELİ”

Ilıcalar Beldesi'nin termal kaynaklar sayesinde bölgede önemli bir merkez olduğunu ancak bunun daha da geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Tügen; “Afyon örneklerini iyi irdelememiz gerekiyor. Sahip olduğumuz kaynaklar yabana atılamaz. Doğru planlama, güçlü yatırım ve kapsamlı bir tanıtımla Ilıcalar beldemiz çok ciddi bir cazibe merkezine dönüşebilir. Yerel dinamikleri harekete geçirmek, otel ve benzeri yatırımların gelişini hızlandırmak, kaynakların arttırılarak daha fazla yatırımın ve buna bağlı olarak istihdamın sağlanması pek ala mümkündür. İnanmak ve bunun için planlamaları yaparak harekete geçmek bizi hedefe ulaştıracaktır” dedi.

“HAYVANCILIKTA KAPASİTEMİZİ ARTTIRMALIYIZ”

Karlıova ve Yedisu İlçelerinin sahip olduğu mera ve doğal kaynakların çok ciddi bir potansiyel barındırdığını söyleyen Tügen, geçmişte hayvancılığın ve özellikle tereyağının merkezi olan Bingöl'ün geçmiş potansiyelini yakalaması için hiçbir engel olmadığını vurguladı. Yerelde bu alandaki dinamiklerimizi harekete geçirebilir, verilerimizi çıkarıp bu doğrultuda sağlam bir planlama yaparak hayvancılığın kazanımlarını anlatabilirsek, yeniden üretim yoluna dönebiliriz. Hayvansal ürünlerin en kıymetli olduğu zamanları yaşarken bu alana yönelmemek, üretmemek ve büyük bir pazarın paydaşı olmamak sadece kaybettiriyor. Bölgede bu alanda önemli yatırımlar hayata geçirilmişken, bunları fırsata dönüştürmemiz gerekiyor. Bireysel değil, kurumsal çatılar oluşturarak elimizin altındaki cevheri işlemek lazım. Bu hususta bölgemizin ciddi bir potansiyeli var. Odalarımız, birliklerimiz bu konuda ciddi bir faydadır. Onlardan da kesinlikle istifade edeceğiz. Bize düşen planlamak ve harekete geçmek. Bu konuda kararlılığımız var. İstişare ve el birliğiyle bunu başarabiliriz. Yeter ki inanalım.”

 

 

 

08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
08.06.2026
13:26
Rakipler Belli Oldu, Yönetim Hâlâ Belirsiz
Rakipler Belli Oldu, Yönetim Hâlâ Belirsiz
30 yıl sonra yeniden TFF 2. Lig'de mücadele edecek olan 12 Bingölspor'un yeni sezondaki rakipleri netleşti. Ancak yeşil-beyazlı kulüpte kongre öncesi yönetim belirsizliği sürerken, gözler aday çıkıp çıkmayacağına çevrildi.
08.06.2026
13:07
Bingöl Dallıtepe`de ormanlar neden kesiliyor?
Bingöl Dallıtepe'de ormanlar neden kesiliyor?
Son birkaç yıldır yapılan kesime bu yıl da itirazlar yükseldi. Kesimi yapan o köylü, itiraz eden de yine o köylü! Orman katliamıysa neden göz yumuluyor? Yasalsa olayın perde arkasında ne var? İşte yaşananlar ve edinilen o bilgiler…
08.06.2026
13:04
Teknikerler Konfederasyonu Kuruldu:
Teknikerler Konfederasyonu Kuruldu: '83 yıl sonra sahaya iniyoruz'
Konfederasyon Başkanı Ertan Kılıç, teknikerlerin mesleki haklarını savunmak ve çözüm bekleyen sorunlarını gündeme taşımak amacıyla konfederasyon çatısı altında örgütlendiklerini açıkladı. Kılıç, milyonlarca teknikerin daha güçlü temsil edilmesi için mücadele edeceklerini söyledi.
07.06.2026
18:29
Vali Çelik: Hesarek`i Türkiye`nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Vali Çelik: Hesarek'i Türkiye'nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Hesarek Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunarak devam eden çalışmalar ve planlanan yatırımları değerlendirdi. Çevre Haftası kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliğine de katılan Çelik, ulaşım ve altyapı yatırımlarıyla Hesarek'in daha güçlü bir turizm merkezi haline geleceğini söyledi.
07.06.2026
18:28
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli, SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destek verdi. Polisler hem alışveriş yaptı hem de satış sonrası kalan tüm sebze ve yeşillikleri satın alarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere bağışladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın