KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Kaynaşma köprüsünü kurmak için yola çıktık

Bingöl Üniversitesi Köprü Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma Kulübü açışında konuşan Kulüp Başkanı Fatih Ataç, “Üniversitemiz bünyesinde kurulan öğrenci kulübümüz, ilimize gelen öğrencilere ilimizin tarihi ve kültürel değerleri tanıtmanın yanında ayni, nakdi yardımlar ve çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerle üniversitemiz bünyesindeki öğrenciler arasında bir kaynaşma köprüsü kurmak için yola çıkmıştır” dedi.

Kaynaşma köprüsünü kurmak için yola çıktık
05 MART 2010 CUMA 08:46
0
1746
0
AA aa
Dün saat 15.00'da Bingöl Üniversitesi Konferans Salonu'nda Bingöl Üniversitesi Köprü Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma Kulübü'nün açılışı yapıldı.
Açılışa Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Belediye Başkan Vekili Ahmet Gündoğdu, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Sezgin ve Burhan Arıkız, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Bingöl Üniversitesi Köprü Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma Kulübü'nün Danışman Hocası Mevlüde Kan, böyle bir organizasyonun yapmalarının esas sebebi günümüzde toplumsal ve bireysel hayatta en fazla ihtiyaç duyulan sosyal ve kültürel yardımlaşma ve dayanışmanın Bingöl Üniversitesi öğrencilerinin aktif katılımıyla kolektif bir hale gelmesini sağlamak olduğunu vurgulayarak, “Kulübümüzün yapacağı sosyal ve kültürel faaliyetlerle öğrenci, öğretim üyeleri, öğretim görevlileri arasında dayanışmayı artırmayı hedeflemektedir. Bu amaçla; gezi kermes, turnuva, sempozyumlar gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu anlamda herkesten bireysel olarak az yada çok desteğini bekliyoruz” dedi.
Üniversite bünyesinde kurulan kulübün amacı açıklayan Bingöl Üniversitesi Köprü Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma Kulübü Başkanı Fatih Ataç, “Üniversitemiz bünyesinde kurulan öğrenci kulübümüz, ilimize gelen öğrencilere ilimizin tarihi ve kültürel değerleri tanıtmanın yanında ayni, nakdi yardımlar ve çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerle üniversitemiz bünyesindeki öğrenciler arasında bir kaynaşma köprüsü kurmak için yola çıkmıştır. Köprü kulübü olarak amacımız sadece üniversite bünyesinde faaliyet göstermek değil, ilimizdeki hastane yetiştirme yurtları, sığınma evlerini ziyaret ederek ilgiye muhtaç vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz arasında sıcak bir gönül köprüsü kurmaktır. Bu yolculukta bugüne kadar bizden desteğini esirgemeyen ve açılışta bizlerle beraber olan ve bizlerden maddi ve manevi desteğini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Üniversitelerin kültürlerin çatışma yerleri olmayıp, kaynaşma yer olması gerektiğine vurgu yapan Bingöl Üniversitesi Köprü Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma Kulübü Başkanı Ataç, “Üniversitelerin kültürlerin çatışma yeri değil kaynaşma yeri olması gerektiğini kendimize prensip edinip Üniversitemize gelen çeşitli kültürden insanları yapacağımız sosyal ve kültürel faaliyetlerle bir araya getirip üniversitemiz bünyesinde hep güzelliklerle anılacak bir gönül köprüsü olarak işe koyulduk. Öğrenci arkadaşlarımızın uğraşacakları güzel faaliyet kolları üreterek onların kötü faaliyetlere yönelmemesi için çalışmalar yapmaya gayret edeceğiz. Üniversitemizde okuyan öğrencilerden ihtiyaç sahiplerini belirleyerek onlara burs ve gıda yardımı yapabilecek kuruluşlarla irtibata geçip mağduriyetlerini gidermek için durmadan çalışacağız” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından program öğrencilerin hazırlamış olduğu ikramlarla sona erdi.
 
 
Bingölonline Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın