Bingöl'de Eylül 2024'te bir üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiği trafik kazasının ardından sinyalizasyon sistemi kurularak tedbir alınan ve öğrenci çıkış saatlerinde trafik ekiplerinin de görev aldığı Bingöl merkez Simani Mahallesi'ndeki Pir Ali Kız Yurdu'nun bulunduğu bölgede dün gece yaşanan kazada Bingöl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Elâzığ nüfusuna kayıtlı 22 yaşındaki Zeynep Nazlı Aytaç ağır yaralandı.
İlk müdahalenin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan ve hayati tehlikesi devam eden Aytaç'ın, Elazığ'a sevk edilmesi bekleniyor.
KAZANIN SEBEBİ KURAL İHLALİ
Kazanın ardından ticari taksinin kusurlu olduğu yönünde yoğun eleştiriler olsa da gerçek, kaza raporlarında ortaya çıktı. Ticari taksinin araçlara yeşil yandığı esnada geçiş yaptığı, kazanın ise yayanın yayalara kırmızı ışık yandığı esnada yola çıktığı ve kazanın bu ihlal sebebiyle yaşandığı öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.